| Nimeni91 a întrebat:

Buna dragilor! In perioada in care sunteti stresati cu invatatul sau cu scoala, cum faceti ca sa va mai relaxati? Eu, sincera sa fiu,nu prea pot sa ma relaxez cand vad ca pana si profa de religie pune presiune cu referate si prezentari, desi cu totii din clasa i-am spus ca daca nu inceteaza sa mai faca ora grea, o sa ne retragem.
In fine, intrebarea este: cum va relaxati macar pentru putin timp cand invatati pentru bac sau pentru altele, cum scapati de stresul care, ca sa fiu sincera, nu e benefic si mai mult de atat, ne impiedica sa ne concentram in unele momente(" vai, ce multe am de facut...")?

Va multumesc anticipat!

16 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Din punctul de vedere al uneia (adica eu) care considera ca religia nu are ce cauta in scoli, totusi ma bucur sa aud de profa asta a ta. Pai, fartilor, daca faceti o materie, o faceti ca lumea, ca materiile la care se ia 10 pe pierdut timpul nu ajuta cu nimic pe nimeni.

Cat despre intrebarea ta, raspunsul e simplu: iti organizezi timpul astfel incat sa ai si timp pentru tine si timp pentru invatat si le respecti pe ambele. Adica in timpul pentru tine, faci ceva pentru tine (te uiti la un film, faci sport, nu stiu), nu stai sa te gandesti la scoala, iar timpul pentru invatat nu-l pierzi stand pe telefon/Netflix/etc. La elevi/studenti asta e problema: amana invatatul ca sa faca orice altceva, iar acea acțiune o fac stand cu stresul ca ar trebui sa invete si in final nici nu se bucura de actiunea aia, nici nu invata.

| Nimeni91 explică (pentru AnastasiaK):

Multumesc de raspuns!
Stiu, asa este, pentru orice crâmpei de reusita si noroc, trebuie sa dam eforturi in schimb. Insa, desi are o personalitate colorata si deachisa, uneori vorbim despre cum sa ne alegem vocatia, cand ne asculta este prea mult... adica saptamana trecuta niste colegi au luat chair si nota 2...pentru ca nu au stiut lectia de zi si au intrebat daca pot sa spuna altalectie. Uneori, si stiu ca deviez de la raspuns si interebara de mai sus, as vrea sa îi spun ca, credinta nu se masoara in ceea ce memoram pentru nota, si in ceea ce simtim si avem cu adevarat in suflete si in minte.
Mersi pentru raspuns din nou! Chiar apreciez! Am mari probleme cu retinutul informatiilor, desi incerc cat mai mult sa ma concentrez si sa fac sacrificii acum, pentru ca mai tarziu sa imi fie mai bine.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Nimeni91):

La ore nota nu se da pe credinta, ci pe ce inveti, si e normal sa fie așa. Exceptand faptul ca in continuare nu sunt de acord cu religia in scoli, comportamentul profesoarei in cauza mi se pare normal. Denota ca isi respecta materia si nu isi bate joc de ea. Nu stii, iei 2, e normal. Asa ar trebui sa fie si la sport si la orice materii, iar profesorii care nu procedeaza asa arata o mare lipsa de respect fata de materia pe care o predau, fata de colegii lor care predau aceeasi materie, fata de voi carora va pierd timpul si chiar fata de ei insisi.

Anyway, bafta cu invatatul!

| Nimeni91 explică (pentru AnastasiaK):

Da, stiu, probabil si eu, daca as fi cu vreo 10 ani mai in varsta, si daca as fi in rolul adultului profesor de religie, sau profesor al unei alte materii, as proceda, probabil, la fel. Insa, ceea ce am spus eu mai sus este ceea ce ne spune profa: " prin ceea ce invatati, il iubiti pe Dumnezeu si il repectati, va indepliniti cunoasterea si credinta!"( in fine! Multumesc iar! ) Succes si voua, dragii mei, de oriunde ati fi si orice ati face!

| Anuket a răspuns (pentru Nimeni91):

Uite așa m-a pierdut pe mine biserica. Pentru că am refuzat să învăț calendarul am avut o medie mai mică, eu și cel mai slab din clasă, restul aveau 10. Timp de 4 ani când îl vedeam pe părinte făceam cale întoarsă. Ne ceruse un fel de review la final de a XII-a, de la mine n-a văzut.
Nu merită să te stresezi la asemenea profesori. Mai bine te concentrezi pe ce crezi că-i important. Dacă descoperi o regulă după care ascultă, o aplici (ex: dacă te-a ascultat, nu te mai ascultă una sau 2 ore), altfel ce-o fi o fi.

| Nimeni91 explică (pentru Anuket):

Multumesc pentru raspuns! O sa incerc sa observ felul in care procedeaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai ies prin parc, beau un suc, mananc o inghetata, ascult muzica relaxanta, mangai pisicul, dorm, meditez sau incerc... relaxare la greu.
Dar cum vine asta sa te retragi de la religie? Pe vremea mea nu era asa. Religia era obligatorie.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Este o materie optionala, intrucat, fiecare are voie sa creada in ceea ce vrea, si, ca sa nu fie discriminare si sentimentul de impunere a unui mod de a fi si de a gandi, s-a recurs la acest lucru.
Nu intelege gresit, sunt crestin ordotoxa, insa nu religie in sine, ca si cultura si invataminte ma deranjeaza, ci materia multa pe care trebuie sa o retin, proiectele multe, si nu mai am timp si pentru altceva. Cum am mai spus, credinta nu este o cuvantare de moment, ci o multitudine de simtaminte eterne. Multi cred in Dumnezeu, altii nu cred in nimic, dar tot cred in ceva, totusi, si ateii, in propria lor persoana, altii cred in zei, etc.

| eckblume a răspuns:

Stresul provoaca probleme de sanatate si de aceea trebuie sa incercam sa il gestionam.
Eu imi ascult melodiile preferate, dansez.
Am avut un examen mai greu anul trecut, iar din cauza anxietatii de testare credeam ca am sa il pic. Am fost la medic si mi-a dat un calmant numit Extraveral. Am luat seara pana sa adorm si nu prea si-a facut efectul... Inainte de examen mi-am impus o atitudine increzatoare (un fel de optimis absolut) si a fost foarte bine.
In primul an de facultate eram panicata din cauza examenelor. In primul rand trebuie sa citesti materia, sa scrii informatiile importante pe foi, sa subliniezi, sa inveti cand ai chef/liniste. Daca ai citit materia, ai acordat cat de cat atentie poti sa inlaturi frica din minte si sa rezolvi corect ceea ce ti se cere.
Inainte sa ma apuc sa invat ma asiguram ca am toate conditiile necesare: lumina buna, camera aerisita, liniste, ordine pe birou, markere, coli, caiete de lucru. Si evident, dulciuri laughing
Ce am zis mai sus a fost o parte din cheia succesului meu in facultate.
Iesi la alergat, invata tehnici de respiratie (https://youtu.be/pc0wNkPRVcE), gandeste-te la ceva frumos, ocupa-ti mintea cu altceva... Fiecare reactioneaza diferit la stres. Eu de exemplu am rezilienta crescuta si pot controla stresul.
Stii ce faceam eu daca nu puteam sa adorm stiind ca urmatoarea zi aveam examen? Imi luam cea mai grea si plictisitoare carte si ma apucam de citit. Dupa 15 minute de citit deja adormeam instant.
Tu esti genul de elev silitor caruia ii pasa de fiecare ora. Nu zic ca ar fi rau...dar nu invata sa te dai peste cap. La facultate nu ai nevoie de media anilor din liceu. Invata ceea ce iti place mai mult. Bafta!

| AlexAL275 a răspuns:

Ai putea asculta muzică, cea de pian este foarte relaxantă mai ales dacă asculți la niște căști, pop, muzică clasică, orice gen care-ți place. Personal, ascult pian, vioară sau pop. Poți să scrii pe YouTube "music stress relief", The Soul of Wind e un canal bun cu această muzică sau poți asculta Schubert- Serenade. Te-ai putea duce la alergat măcar 30 de minute, se mai oxigenează creierul și uiți de toate lucrurile stresante sau te poți plimba prin parc. Mult succes!

Răspuns utilizator avertizat
| Nimeni91 explică (pentru celTanar):

Multumesc! O sa incerc! Am avut atacuri de panica din cauza ca sunt prea stresata, si am vrut chaiar sa renunt la scoala, insa vreau sa continui pentru sansa la un viitor mai bun!
Multumesc iar! Voi incerca!

Răspuns utilizator avertizat
| iuliaOK a răspuns:

Sunt în aceeași situațielaughing) Daca ai animale de companie, le poți scoate la plimbare. Pe mine chiar ma ajuta

| Nimeni91 explică (pentru iuliaOK):

Am animale de comapnie! Insa cainii mei sunt retardati!? Adica am moşuleti, am crecut si "imbatranit" impreuna cu ei, insa au ramas la stadiul de catelusi? O sa incerc sa îi scot mai desc din casa, de obicei sora mea îi scoate.

| Maxx56 a răspuns:

Întinde-te în pat, limpezește-ți mintea și imaginează-ți un loc unde ai vrea să fii.