| Andi2003 a întrebat:

Scuze daca am gresit categoria. Am o întrebare. Sunt un elev care invata constant si chiar "prind" repede ce se preda la scoala. Dar am o mica "mare" problema. La materiile de real in special, la teste stiu sa fac problemele de fizica, chimie, mate, info etc. Dar mereu mi se întâmplă sa greșesc la calcule, sa înlocuiesc gresit datele din problema, sa uit sa specific cate ceva si chestii de astea care nu par sa fie semnificative la prima vedere. Dar se aduna si ajung sa nu mai iau nota la teste la care speram sau de cat am invatat sau am știut. Iar eu, de exemplu, sunt la profil intensiv informatica si se știe daca uiti ceva intr-o problema de informatică, in cazul meu mi se întâmplă mereu din cauza emoțiilor, site-ul, pbinfo daca stiti, iti va da 0 puncte, chiar daca ideea de rezolvare e foarte buna. Fiindcă noi dam teste online pe pbinfo, a devenit o "problema" ce mi se întâmplă, pe care trebuie sa o rezolv neapărat. Aveti vreo idee ce ati putea sa fac? Chiar imi doresc sa nu mi se mai intample asa ceva. E păcat totuși sa gresesti la anumite calcule, pentru ca vor veni examene importante in viata mea si poti pierde puncte si numai câteva sutimi sunt foarte importante... Stiu ca poate voi fi criticat pentru ce am scris aici, dar asta este situația. Multumesc daca ati îndurat sa cititi tot ce am scris aici! Funda celui mai bun sfat!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| EuSuntRobertel a răspuns:

Salut Andrei! Ma gandesc ca esti putin emotiv si de aceea te cuprind emotiile si le incurci...
Ar trebui sa iti iei ciorne si sa verifici de mai multe ori o problema, sa fii atent la fiecare detaliu. Daca te pierzi in tine si inlocuiesti datele problemei, ar fi bine sa te duci la psihologul scolii sau la un alt psiholog care sa vorbeasca cu tine despre problemele tale si sa iti de-a sfaturi bune, te va ajuta mult. Esti istet si inveti mult, trebuie sa gasesti o solutie pentru problema asta. Te incurajez sa vorbesti cu parintii tai despre asta, poate te vor intelege si te vor ajuta. Mult succes!happy

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Eu sincer sunt praf la real: mate, fizica si la info mai e cum mai e. Spre exemplu chiar azi la fizica am luat 8... Mie imi place romana, engleza si biologia. La mate invat cu tata cand am timp, insa si eu fac greseli super absurde, cum ar fi o impartire cu zecimale si uneori mi se intampla ca neuronii mei sa se detaseze complet si pur si simplu sa uit ce faceam, asa ca trebuie sa vizualizez de la inceput problema ca sa vad unde am ramas. laughing Pe mine ma agita in mod deosebit galagia din clasa in timpul testului, dar si cand profa de mate se aseaza langa mine si imi respira in ceafa? Sincer nu prea am ce sfaturi sa-ti dau; incearca sa concentrezi la ceea ce faci si sa nu te gandesti la alte chestii (cam asta ar fi cauza greselilor). ESTI DOAR TU SI PROBLEMA happy Si eventual verifica-te dupa calcule, eu fac asta la test daca-mi mai ramane timp si sunt surprinsa de cate greseli de impartiri si inmultiri am. Bafta la teste! Si bafta si mie cam teza saptamana viitoare! :')

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să mănânci un elefant, îl tai în bucățele mici.
Ca să nu greșești, verifici.
Înparți problema, testul în bucăți comestibile, pe care le verifici pe rând înainte de a trece mai departe. Unii au boala că verifică de prea multe ori, să faci și dta un pic la fel.

| Andi2003 explică (pentru anonim_4396):

Mersii la fel!

| Andi2003 explică (pentru EuSuntRobertel):

Multumesc mult pentru încurajare!

| EuSuntRobertel a răspuns (pentru Andi2003):

Cu mare placere! happy

| FaraNume1245 a răspuns:

Într-adevăr, e păcat să știi rezolvarea, să greșești un calcul și să iei 0 puncte.

Emoțiile sunt problema. Nu te mai gândi la notă când dai teste. Scopul școlii nu e să iei note mari, ci să înveți ceva (cu toate că, din păcate, profesorii și părinții fac să pară că notele sunt scopul).

Cum a spus și sadrian, verifică de mai multe ori. Un "truc" interesant e să citești invers (de la coadă la cap). În acest fel îți obligi creierul să citească cu adevărat, nu doar să pară că a citit.