| Adriana9393 a întrebat:

Bună seara lumea.
Am o problemă.
Învăț o limbă străină, citesc zilnic trei cărți, scriu iar citesc, dar uneori am probleme că uit din ce am învățat
Nu rețin.
Ori am problemă cu memoria ori e alta cauză.
Credeți că pastile de memorie m-ar ajuta ușor să rețin tot sau mi-ar face rău?

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Medicametele de memorie ce spui tu nu te ajuta cu nimic.
Uiti pentru ca nu pra ctici zilnic,pentru ca nu este limba ta,pentru ca poate nu ai aptitudini pentru a invata usor o limba straina.
Fiecare om are anumite aptitudini pentru ceva anume,nu prea gasesti oameni priceputi la orice,ca urmare unia invata si retin f usor anumite chestii,dar nu pot,ori f greu pot face alte lucruri.

Sint si chestii generale,de exemplu femeile se orienteaza f greu in spatiu,adica pe afara,daca le ceri sa spuna unde se afla,ori unde este nordul,sudul etc nu prea stiu.
In schimb majoritatea femeilor invata f usor o limba straina,uite tu esti printre putinele femei care invata asat greu,dar sunt si execeptii.

Deci nu este vorba ca ai probleme cu memoria,este vorba ca creierul tau proceseaza slab informatiile astea,dar banui ca esti buna la alte lucruri.
Pt persoanele care nu au asa usurinta dea invata ceva,cel mai recomandat este sa stea cu cineva care sai invete,in cazul tau de exemplu cel mai usor ai invata daca ai sta cu un englez, sau cu un american, ori cineva care vorbeste engleza bine si deloc romana laughing asa inveti cel mai usor si rapid.

Ce pot sa iti spun, cauta sa inveti cit mai multe cuvinte, asta pentru inceput, inveti cit mai multe cuvinte.Nu te lua dupa unia,dupa profesori care spun ca trebuie sa stii verbele pentru inceput,aia habar nu au ce zic.
Acei oameni te invata de fapt ca si cum ar discuta cu cineva de nivelul lor.
Cum sa inveti verbe asa si dupa ce? Daca nu stii cuvinte,cum naiba poti sa vorbesti o limba straina laughing
Asa cum invata un copil mic,aia ce invata prima data,invata verbe? Copii invata cuvinte pentru incepiut,apoi invata sa le lege,deci eu cam asa vad ca ar trebuie sa inveti.

Stii f multe cuvinte,prima data cele uzuale,ce le foloseszte tot poporul,dupa inveti sa le legi.
Ce ar mai trebuie sa inveti pentru inceput pe linga cuvinte? cuvintele de legatura,sau cum sor numi,alea gen :cum,cit,ce,care etc, in limba respectiva, sa stii exact ce inseamna, ori unde se folosesc.

Stiind cuvinte si chestiile de legatura, dupa e mai usor sa faci fraze, sa comunici.
Ce limba vrei sa inveti?

| Brizbriz a răspuns:

Cred sincer ca nu citesti nimic, nu inveti nimic
da, exact, ai auzit bine, si eu sunt in stare sa parcurg o intreaga carte cu mintea in alta parte si apoi sa nu stiu o boaba din ce am citit

la fel la o limba straina, am incercat sa invat una si "reuseam" sa repet de mai multe ori acelasi cuvant, iar peste 2 exercitii (10 mins mai tarziu) sa constat ca nu il mai stiam, pentru ca nu am fost atent

deci, lasa balta ideea cu pastilele care te ajuta 0.1% in cel mai bun caz si mai si costa de doare

si incearca sa iti folosesti toata atentia NUMAI la ce citesti/inveti, si sa te auto-verifici, adica sa inchizi ochii si sa rememorezi ce ai citit/invatat si sa vezi daca, chiar ai retinut... REAL

| Vântulalb a răspuns:

Nu te ajuta nici o pastila.
Dar te-ar ajuta o conversatie zilnica in acea limba cu o alta persoana. Asa se invata.

| AvramD a răspuns:

Daca incerci sa acaparezi extrem de multa informatie intr-un timp scurt nu vei invata mare lucru. Creierul nu poate asimila informatia, nu va sti cum sa o incadreze si normal ca vei uita.
Trebuie sa exersezi ceea ce incerci sa inveti. O poti face singura folosid un caiet, nu doar notand niste informatii ci facand exercitii, cum spui o anumita fraza care foloseste ceea ce ai citi de exemplu. Mai efficient este sa incerci sa comunici cu persone care cunosc limba. Poti folosi aplicatii gen Tandem prin care poti comunica cu alti oameni din lume care incearca sa invete o limba.
De asemenea este bine sa consumi continut in acea limba(filme, documentare, emisiuni de tv, etc.)
Suplimentele de memorie te vor ajuta sa memorezi niste lucruri pe termen scurt dar fara sa exersezi acele informatii le vei uita oricum.
Cu totii uitam, nu ai tu neaparat o problema de memorie.
Asta este doar o opinie personala.