|

Buna TPU! Ma gandeam zilele astea la o chestie. Sunt doar clasa a 7-a dar totusi ma gandeam ce mi-ar trebui pentru aplicarea sau acceptarea la o universitate din strainatate ( UCLA, Oxford, Cambridge, Yale etc.)

Me puteti ajuta cu niste informații? De exemplu cand ar trebui sa dau la facultatea respectiva gen sa ii anunt ca vreau sa merg, sau cu ce ar trebui sa dau si ma refer la acte necesare, procedeu in caz ca intru etc.

Multumesc in avans!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Bine ca te-ai gândit asupra acestui subiect. Întrucât sunt universități de elita, toate cele menționate mai sus, caută numai vârfuri. Asta ar însemna sa mănânci pe pâine materia si sa te specializezi pe o ramura foarte bine: maths, chemistry, biology, history etc.

In cele din urma, trebuie sa înțelegi un lucru foarte important: taxa de școlarizare. Cu cât salariul pe familie (media aritmetica a tuturor salariilor membrilor unei familii) este mai mare, cu atât taxa de școlarizare va fi mai mare.

Îți trebuie recomandări de la profesori de elita, recunoscuți in România, sau poți sa te limitezi la rezultatele exceptionale la olimpiadele naționale pe filiera pe care dorești sa o urmezi (dacă vrei sa te duci la biologie aplicată, sau chimie moleculară, nu te gândi sa atașezi o diploma de la o olimpiadă națională la dezbateri, cor sau desen, altfel cererea va fi luată in râs). De asemenea diplomele de la olimpiadele județene, nici nu te mai obosi sa le atașezi la un dosar, căci nu prea au auzit ei de etape locale din x județ din România. Adică nu știu câte genii sunt acolo la voi.winking Oricum, nu te gândi ca sari peste liceu/colegiu și ajungi direct la universitate laughing
Este mult de mâncat pana acolo.

Trebuie sa cunosti foarte bine engleza, și trebuie sa atești faptul că știi engleza de la bine spre foarte bine (Cambridge - C1. După ce urmezi toate cursurile și dai examenele pentru Cambridge, esti recunoscut ca un vorbitor fluent de limba engleza).

După cum am menționat, după ce îți faci un dosarel bogat, spre foarte bogat și esti unul dintre vârfurile României, trebuie sa înțelegi noțiunea de SAT scores (Scholastic Aptitude Test) care poate costa undeva pe la 100 de dolari. Cu cât ai mai multe puncte, cu atât mai bine.

Mai simplu: te faci remarcat in România, iar facultatea ajunge sa te contacteze pe tinewinking

Pentru a calcula taxele:
https://college.harvard.edu/financial-aid/net-price-calculator
...2011 - 2155 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează