| tonyc7 a întrebat:

Buna TPU. Zilele astea voi vizita Elvetia, insa am o nelamurire... Se stie ca e o tara a bogatilor, fabrica cele mai bune ceasuri, are probabil cele mai sigure banci din lume si gazduieste sediul Crucii Rosii. Dar nu face parte din UE si nici din NATO!
Totusi poate fi considerata o tara foarte importanta la nivel mondial? Mai importanta decat tari precum Belgia sau Olanda? (care au tot cam aceiasi marime pe harta si populatiie)

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai de aia e așa puternica că e o țară neutră. De aia nu e nici în nato și nici în UE.

Din punct de vedere al economiei globale Elveția e un seif.

| Brizbriz a răspuns:

"Totusi poate fi considerata o tara foarte importanta la nivel mondial"

sigur, daca esti o tara nazista si/sau FURI si JEFUIESTI alte tari, elvetia e solutia ca apoi sa pui bine ce ai furat, pentru ca elvetia e neutra si nimeni nu o sa o traga la raspundere

elvetia cu e mic scris PUR intentionat

nu stiu ce poti sa vizitezi in elvetia, chestiile cu adevarat tari sunt ascunse in buncare sub pamant, unde publicul nu are acces...

| SingleForOne a răspuns:

Da, puterea economica, militara, politica, educationala sunt superioare fata de majoritatea statelor europene, adica alea mari.
"Totusi poate fi considerata o tara foarte importanta la nivel mondial?"
Da, avand cele mai sigure banci si cea mai sigura economie, multi lideri politici si alti bogati depoziteaza banii in acele banci si investitii, si alte lucruri.
In caz de razboi, toata strategia lor este gandita si planificata de cel mai rau caz, adica sunt pregatiti chiar si pentru "sinucidere" politica la nivel mondial daca nu vor avea parte de independenta (daca vei sti cum este tara formata din perspectiva militara, vei intelege).

| tonyc7 explică (pentru SingleForOne):

Te-ai pierdut in detalii. Raspunde la ce am intrebat daca stii, daca nu...

| omuletulofficial a răspuns:

Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile.
Ai aici un super research daca ii pot spune asa, despre punctele cheii si a neutralitatii pe care o are; foarte bun articolul!
https://www.swissinfo.ch/......-/45382970

| tonyc7 explică (pentru omuletulofficial):

Raspunsuri clare la intrebare as dori. De cautat pe net stiu si eu sa caut, dar pana acum e irelevant ce am gasit.