| Louisa28 a întrebat:

Buna tuturor! Eu sunt in clasa a 11 a si am inceput sa imi fac eseurile pentru bac la romana. Am facut deja la 5 opere. Intrebarea mea ar fi: credeti ca am timp pana in toamna sa termin macar eseurile pentru autorii canonici? Voi continua cu restul si la toamna, insa macar sa termin in vara asta cu cele mai importante opere. Eu cred ca am timp, deoarece in acest an scolar am avut foarte multe de invatat si teme imense si nu am avut cum sa ma ocup si de eseuri, insa acum, fiind vacanta, cred ca voi reusi sa termin ce mi-am propus.
Daca urmeaza sa intrebati, da, am primit eseuri de la profa de la clasa mea, insa nu sunt asa de bune, nu sunt structurate asa cum trebuie si nici macar nu sunt conform cerintelor. Profesoara ne-a trimis poze cu eseurile din carti cu eseuri pe care le are, nefiind corectate si concepute pentru a putea primi un punctaj decent, daca nu 30 de puncte macar 20. Nici atat, deoarece la un test la scoala ne-a dat de scris la subiectul 3 un eseu in care sa infatisam relatia dintre doua personaje dintr-o nuvela, am scris eseul dat de dansa si am primit doar 10 puncte, lucru care nu mi se pare normal in conditiile in care am scris exact ce am primit pe caiete, profa argumentand ca ea nu ne-a dat asa de simplu, ca e mai complex, ca noi nu am invatat cum trebuie. In clasa multi copii de profesori au primit note de 4 si pentru asta, cred eu, a spus ca nu ne va trece notele in catalog.
Multumesc anticipat!

10 răspunsuri:
| DemonLord a răspuns:

Dacă scrii un eseu pe zi, în nici doua săptămâni le termini laughing

| Louisa28 explică (pentru DemonLord):

Da, sa speram ca voi avea eu ambitia asta si ca imi va fi greu sa ma apuc. Multumesc de raspuns!

| LovedbyGrace a răspuns:

Desigur că ai timp...un an de zile este mai mult decât suficient pentru a pune totul la punct.

| Louisa28 explică (pentru LovedbyGrace):

Multumesc mult! Sper sa nu ma mai stresez si sa privesc in urma, sa rad de cat de naiva am fost ca m-am stresat atat, asa cum am facut si la Evaluarea nationala.

| GPA a răspuns:

Ești profil Real/Uman?

Eu am păstrat caietul de Bac în care mi-am sintetizat și păstrat o structură similară pentru operele din programa, incluzând și textele poetice. Am punctat particularitățile de structură și de compoziție la textele poetice, iar la opere, caracterizarea de personaj, tema și viziunea și relația dintre personaje. Relația dintre personaje se dă la profil Uman.

Dacă te interesează, îmi poți trimite mesaj.

| DanielVălean a răspuns:

Vacanța de vară nu numai că îți permite să faci toate eseurile, ci îți și acordă timp pentru a le învață. În aproximativ 3 luni de muncă ai putea reuși să elimini una din materiile pentru bac. Succes!

| Louisa28 explică (pentru DanielVălean):

Multumesc mult pentru raspuns si pentru incurajari!

| Lukasssz a răspuns:

Daca vrei sa lucrezi pe lejer, intr-o luna ai terminat big grin