| Raawrrr a întrebat:

Care e diferenta dintre padurea ecuatoriala si padurea musonica? fundita

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

1. Pad. ecuatoriala-caracteristica climatului cald si umed tot anul se deosebeste ce alte paduri prin marea densitate de plante si prin etajarea sa in functie de inaltimea arborilor.
(primul etaj este format din arbori mici, de 10 m inaltime---urmeaza etajul mijlociu cu arbori de 30m inaltime--- ultimul etaj, cel mai inalt, este format din arbori de peste 40m)Arborii au frunze mari si carnoase, iar florile lor sunt mici. Tulpinile sunt drepte, fara ramificatii, cu scoarta neteda - lucioasa si nu prezinta inele de crestere
Cei mai frecventi arbori : mahonul, acajuul,palisandrul, arborele de cauciuc, palmierul de ulei, abanosul, arborele de cacao, arborele de chinina.
Multe specii de animale sunt perfect adaptate la conditiile mediului in care traiesc( au abilitati de catarare, au culori de camuflaj, auz si miros dezvoltate etc )

2. Pad. musonica- caracteristica sudului Asiei unde, intr-un an, exista doar doaua anotimpuri :unul secetos si altul ploios. Padurea este mai putin deasa decat cea ecuatoriala si este intrerupta pe alocuri de portiuni de savana--- nu este etajata. In anotimpul secetos, cei mai multi arbori isi pierd frunzele (ca o curiozitate, arborii infloresc dupa ce-si pierd frunzele). Arborii au trunchiuri masive cu inele de crestere si scoarta groasa( spre deosebire de cei din pad. ecuatoriala! ) Arbori caracteristici : santalul, teckul, palmierul.

2 răspunsuri:
| Valentincy a răspuns:

Pădurile ecuatoriale se întâlnesc în regiunea ecuatorială, de o parte şi de alta a Ecuatorului (în medie până la 5° latitudine nordică şi sudică) precum bazinul fluviului Congo, câmpia Amazonului, Nordul Australiei, şi insulele Filipine.

Acesteia îi sunt specifice: numărul mare de specii şi genuri cu ritm rapid de creştere; distribuţia etajată a componentelor(arbori foarte înalţi ce ajung pana la 50 m, cu dispoziţie discontinuă, sub care se află arbori cu înalţime de 25-30 m care au o dezvoltare largă, arbori sub 10 m înalţime şi arbuşti, iar la bază un strat de muşchi, graminee, ciuperci, un număr ridicat de liane, alge, muşchi, ferigi, orhidee).
iar
Pădurile musonice reprezintă un tip de păduri foioase, ce se află în zonele de manifestare a musonilor, aflate în special pe ţărmul nordic al Oceanului Indian, subcontinentul indian şi peninsula Indochina.
Vegetaţia este reprezentată de arbori şi arbuşti mari, specifice şi zonelor subecuatoriale, precum bambusul, santalul, mahonul, palmierul, abanosul.Padurile musonice se deosebesc de cele ecuatoriale.In anotimpul secetos, cei mai multi dintre arbori isi pierd frunzele.De asemenea padurile musonice sunt mai putin dese fiind intrerupta de portiuni de savana.Arborii au trunchiuri masive si scoarta aspra, iar odata cu pierderea frunzelor, infloresc.
sper sa iti fie dde folos.
funda?