anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Câți oameni vorbesc Limba Spaniolă și în câte țări se vorbește? Dar Limba Franceză? Dar Limba Portugheză?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Vreo 500mil vb spaniola.

| sierra1 a răspuns:

Franceza este vorbită în total de aproximativ 220 de milioane de oameni

... cu plăcere

| BiblioCat a răspuns:

Limba spanolă: 500 de milioane de vorbitori nativi, 100 de milioane de vorbitori cu capacitate limitată; în total 600 de milioane de vorbitori de spaniolă.
Limba spaniolă e limbă oficială în 20 de țări, dar mai e folosită și ca limbă neoficială în unele regiuni din 5 țări; în plus, limba spaniolă e și limbă oficială a unor organizații internaționale.
(Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_language)

Limba franceză: 81 de milioane de vorbitori nativi, 229 de milioane de persoane care o vorbesc ca a doua limbă; în total 310 milioane de vorbitori de franceză.
Limba franceză e limbă oficială în 28 de țări, dar mai e folosită și ca limbă oficială în unele regiuni din 10 țări, ca limbă neoficială utilizată în domeniul administrativ-cultural în 11 țări; în plus, limba franceză e și limbă oficială a unor organizații internaționale.
(Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/French_language)

Limba portugheză: 230 de milioane de vorbitori nativi, 25 de milioane de persoane care o vorbesc ca a doua limbă; în total aproximativ 260 de milioane de vorbitori de portugheză.
Limba portugheză e limbă oficială în 9 țări, dar mai e folosită și ca limbă oficială în unele regiuni din 4 țări; în plus, limba portugheză e și limbă oficială a unor organizații internaționale.
(Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Portuguese_language)