| cravata a întrebat:

Ce parere aveti despre introducerea educatiei sexuale in scoli, licee, cls 7-a in sus?

Cand spun educatie sexuala ma refer la educatie despre sistemul reproducator, sex protejat, its-uri (infectiile cu transmitere sexuala), hiv/sida, folosirea corecta a prezervativului, contraceptie.

Care considerati ca ar fi varsta potrivita de la care aceasta sa inceapa?

11 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Sunt pro, cred ca sunt necesare. Eu am tinut cateva ore de educatie sexuala (sunt educator pentru sanatate) si pot sa spun ca oamenii chiar nu stiu despre ce e vorba. Cred ca mai devreme de clasa a 7a ar fi nevoie, poate a 6a. Cand eram eu eleva, orele de "educatie sexuala" se limitau la o discutie pe an despre pubertate, acnee, menstruatie si cam atat (si asta doar cu fetele, nu inteleg de ce baietii erau tinuti departe-poate asa mai invatau si ei ce e cu menstruatia), numai ca se tineau in clasa a 7a, iar majoritatea fetelor aveau menstra din clasa a 5a, a6a. Ce sens mai avea sa ne invete cum se folosesc absorbantele, daca le foloseam de 2 ani?! Cred ca, daca nu se introduce materia asta, dirigentii ar trebui sa se sesizeze si sa le vorbeasca ei (asta daca au habar, ca am intalnit si femei de 30 de ani care nu stiau ce metode contraceptive exista sau care considerau ca prezervativele reprezinta raspunderea partenerului).

| anad a răspuns:

Dupa intrebarile care se pun aici(masturbare, virginitate, boli, graviditate) si varsta celor care sunt interesati de aceste probleme este evident ca ar trebui neaparat discutate cu ei la modul serios si documentat de la varsta de 12 ani.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Cred ca este foarte bine daca tinerii ar fi informati privind educatia sexuala.

| EUSIATIT a răspuns:

Virsta nu mai conteaza la cit de iuti sunt tinerii de azi E ok sa invete la scoala desi m as mira sa nu stie careva un anumit lucru despre acest subiect.Doar ca sa stie sa se protejeze daca tot. si sa aduca pe lume copii in cazul in care sunt si ele [ei] copii

| y8yujfuyyfvuy a răspuns:

Da, dar l-a mine, cand a terminat cursul a inceput sa ne puna intrebari tampite de genu': Alcolul e afrodiziac?

| OnWeed a răspuns:

Sunt de acord cu introducerea educatiei sexuale din cls a7-a. Eu in a 7-a am avut noroc cu o profesoara de biologie care ne tinea foarte des ore de educatie sexuala in care ne explica cum sa ne protejam si ce boli riscam sa luam. Ne-a adus si prezervative la scoala ca sa vedem, ne zicea ca e mai bine sa aflam diferite chestii despre sex de la ea decat de la altii si eu consider ca avea dreptate. Daca s-ar face asa in toate scolile... oricum nu toti tin cont de ce li se spune, cunosc cateva cazuri.

| robyroby a răspuns:

Salut. Sunt pe clasa a 7-a si am avut 3 ore de " educatie sexuala " in ora de dirigentie cu o tipa. In prima ora ne-a vorbit despre adolescenta, despre schimbarile care apar in adolescenta, atat fizice cat si psihice si emotionale, in a 2`ora despre BTS ( Bolile Cu Transmitere Sexuala ), despre metodele ce contraceptie, iar in a 3`a ora ne-a vorbit despre implicatiile psihice ale relatiilor sexuale. Eu cred ca e potrivita varsta, pentru ca ne informeaza. Acum, fie vorba intre noi, eu chestiile astea le stiam cam de pe a 6`a de pe site`uri gen Sexaz happy. Numai bine, Robyy.

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Da,ar fi o idee buna dar nu de la scoala neaparat ci din familie.In primul rand este şi răspunderea parinţilor sa le explice copiilor lor ce e aceea menstruaţie, ce sunt metodele contraceptive, anticonceptionalele, prezervativul si pe ce principiu se bazeaza.Ar trebui lăsată ruşinea la o parte căci e ruşine mai mare să rămâi însărcinată, tu, ca şi fată de la 14 sau 15 ani sau să te alegi cu o BTS, decât să aflii de mijloacele contraceptive.
Eu in clasa a 7-a cand am ajuns la sistemul reproducător am făcut şi ceva educaţie sexuala.Copii mai slabi cu duhul s făceau feţe -feţe, erau şocaţi, rămăsesera la stadiul în care părinţiile spusesera că i-a adus barza.Iar băieţii erau de-a dreptul şocaţi şi amuzati, deopotriva, nimeni nu le explicase chestiile astea. Educatia sexuala poate preveni multe experiente neplacute

| carmenleya a răspuns:

Raspunsul consacrat este atunci cand te simti pregatit. Ce inseamna ca esti pregatit.Sa iti asum esecurile sau" succesurile", comportamntului > adica acest comportament sa nu te faca sa devii nefunctional gen: lamentari, renuntari hiperexcitabilitate. Faci sex est la fel ca inainte, nimic nu s-a schimbat viata merge inainte si tu te implici in ea.

| carmenleya a răspuns:

Ce inseamna implicatii psihice?//

| krystynne2002 a răspuns:

Cam prin clasa a 6 a.sunt medic pediatru si ma minunez cand descopar ca pacienti de 15-16 ani au deja boli grave cum ar fi infectia HIV, sifilis, hepatita.doar pentru ca nu le-a spus nimeni ca un simplu prezervativ i-ar fi putut scuti de aceste nenorociri. Daca tot aveti internet, puneti mana si va cultivati singuri... daca societatea inca nu va ajta in aceste sens