anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se poate spune despre un OM care nu vorbește prea mult? Care este mai tăcut? Și când oamenii îl plictisesc?

Răspuns Câştigător
| CleanHeart a răspuns:

Oamenii tacuti sunt oameni faini si cand se deschid sunt ca un diamant

19 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Se spune ca asa e el acel om, nu e nici o problema, nu trebuie sa fim toti asa netacuti, suntem diferiti.
Oamenii il plictisesc ca nu are nimic in comun cu ei, ca daca ar avea subiecte, pasiuni comune, nu l-ar mai plictisi, si pe mine ma plictiseste prosteala continua si panarama, desi sunt f deschis, si cu oamenii cu care ma compatibilizez, vorbesc f deschis.
Dar 95 % sunt incompatibili cu mine, dar nu e o problema.

| trophin a răspuns:

Nu are harul grairii. E timid, timorat, se gândește ca atunci când deschide gura o sa zică o prostie
Sau nu are ce sa zică, lasă de la el, nu are curajul sa zica

| trophin a răspuns:

Se auto subestimează

| MihaiSpeedster a răspuns:

Se spune ca dupa 2-3 shoturi de vodca isi da drumu la gura... big grin

| anonim_4396 explică (pentru MihaiSpeedster):

Ce vodca recomanzi? laughing

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Aprob laughing ala e singurul leac cat de cat eficient

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru anonim_4396):

Jack Daniels big grin

| anonim_4396 explică (pentru MihaiSpeedster):

My favorite laughing

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa incerci si ceaiuri. Long Island Iced tea, de exempluwinking.

| anonim_4396 explică (pentru MihaiSpeedster):

Mersi,o sa incerc happy

| Cksihja a răspuns:

Fiecare om are motivele lui pentru care preferă să tacă.

| anonim_4396 explică (pentru Cksihja):

True!

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns:

Persoana mai "tacuta" here aka introvertit *raises right hand*. Vrei sa-ti spun, cel putin din experienta mea, de ce nu-s asa de guraliv precum restul lumii? Si nu, nu e de la timiditate( m-am saturat sa tot aud acest cuvant)... ci din pricina mai multor factori. Acesti factori( in general) sunt: anxietatea( ma bantuie de mic, n-am ce-i face) si lipsa de persoane care fac "click" cu mine( nu stiu de restul, insa, eu unul nu ma bag in seama sa discut cu persoane cu care n-am lucruri in comun sau nu-mi inspira incredere). De obicei imi ia ceva timp pana devin confortabil cu o anumita persoana/un anumit grup de persoane si incep a ma deschide( si asta intr-o oarecare masur). Uneori, daca o anumita persoana face "click" cu mine si suntem pe acelasi "subiect" ma schimb la 180 de grade si devin cat se poate de sociabil posibil, ba chiar preiau conducerea conversatiei si incep eu a ma baga in seama si a deschide subiecte de discutii.

| anonim_4396 explică (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Incercat tratament pentru anxietate? Am auzit că Seroxat a ajutat multa lume ce suferea de anxietate
La tine cum se manifesta anxietatea? Ce tip de anxietate ai? Sociala?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ai*

| NeverGonnaLetYouDown a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, n-am incercat nici-un fel de tratament. Dar nici nu intentionez, deoarece mai degraba ma zbat si lupt cu anxietatea decat sa devin dependent de vreun medicament. Pastilele iti vor usura simptomele, insa cam atat, iar eu unul nu doresc sa ma bazez pe medicamentatie pentru tot restul vietii mele.
Cat despre tipul meu de anxietate, n-am avut sansa de a apela la un specialist pentru a primi un diagnostic concis. Insa, daca ar fi sa-mi dau cu parerea din propria-mi experienta, ar fi un mix de fobie/anxietate sociala, anxietate generalizata si un strop de OCD. Dar cred ca am suferit si de mutism selectiv pentru o buna parte din copilaria mea... deoarece efectiv incremeneam si nu puteam scoate o vorba de cele mai multe ori cand eram abordat de colegi sau alte persoane de dinafara familiei. In prezent( 22 ani) e mult mai manageable cu anxietatea, insa tot imi pune bete in roate in viata de zi cu zi.

| anonim_4396 explică (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Mutismul probabil s-a produs de la un șoc emoțional,cauzat de mediu familiar,de conduita degradantă și ostila a celor cu care tu ai conviețuit.
Este la fel de posibil din cauze genetice sa ai anxietate,deficit de serotonina și dopamina,sunt la un nivel mai low decât ar fi normal.
Te ai născut cu vulnerabilitate genetica,erai predispus la a te îmbolnăvi de anxietate,cu toate că și unele traume o poate genera,cum ar fi bullying-ul, și lipsa de afecțiune din partea părinților, neglijarea și unele abuzuri emoționale/fizice.
Overthink-ul este cauza principala atunci când anxietatea este persistenta și faptul că nu a fost tratata, sau nu a fost tratata corespunzător.
Tulburarea obsesiva-compulsiva se datorează anxietății, a gândurilor, a faptului că nu a fost tratata.
Anxietatea și depresia sunt inamicul Nr 1 a bolilor mintale. De ce? Pentru că tu poți fi predispus la psihoza,schizofrenie,și anxietatea și depresia te fac sa te izolezi relativ complet de societate,chiar și de familie,acestea în mod indirect sunt cele mai periculoase că datorită lor de cele mai multe ori diagnosticul se poate agrava glonț daca invidivu X este predispus la boli ce implica halucinațiile vizuale și auditive.
De cele mai multe ori anxietatea persista că o anticipam nu ai sesizat? Ești prea interesat de ea,ești cu mintea focusat special spre aceleași gânduri negative și frici,ne proiectam acele frici in mod conștient asta e problema,deși știm că o facem cu buna intenție noi tot acolo ajungem in a ne gândi ce e mai rău,sau că va urma ce e mai rău,ce se va repeta aceleași scenarii,acțiuni. De exemplu îți proiectezi singur că dacă cândva într-un loc ai pățit ceva nasol,ți se va repeta din nou, sau ți se va face rău din nou,că lumea se va holba pe strada de tine, că li se pare că ești într-un fel, și lista continua interminabil. Se poate elimina prin reautoeducarea refluxului mental, sa nu ne mai identificam cu acele gânduri, sa le observam și doar atât.
Oricum este greu sa cunoaștem mecanismele, fiindcă nici oamenii de știință nu au reușit nici în 2022 sa deslușească unde se afla mintea,de aia tratamentele nu vindeca nici o problema psihică; ele te fac sa crezi că te au vindecat,dar de fapt ele ți au ușurat simptomele și tu exact in acele momente ai acționat,ți ai schimbat stilul vieții, ai ieșit din zona de confort
Da, și eu mă confrunt cu așa ceva doar că la mine e mai horror.
Probabil anxietatea ta e cronică, mă gândesc că te confrunți cu ea de multi ani, de multe ori anxietatea cronica are rezistenta la tratamente anxiolitice.
Că sa înțelegem anxietatea trebuie mai întâi să ne înțelegem tiparul nostru de gândire și modul nostru de perceperre raportat la viața psihosocială, la relațiile interumane.
Sunt mai multe de zis dar e târziu laughing

| HUAWEHUAWE a răspuns:

E tacut

| 1234Nichita1234 a răspuns:

Se spune ca este un om anost, plictisitor, neinteresant, timid, anxios, introvert, simplu etc(daca cautai sinonime)