| lily09 a întrebat:

Credeti ca facultatile astea facute pe bani si pe banda rulanta o sa reuseasca sa formeze o generatie care sa ne scoata din haosul in care traim acum? avand in vedere ca profesorii de la facultati sunt tot din generatia veche.cu o mentalitate invechita...atunci de unde o sa rasara ""luminita "'si pentru noi? chiar as fi curioasa de parerile voastre...sa stiu si eu daca sa mai sper la ceva mai bun...sau sa imi vad de drum si sa traiesc ca pana acum.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea e mare diferenta dintre o fac la stat si una particulara...ASE-ul s-a cam dus de ex si profesorii care predau acolo predau de asemenea si la cele particulare...intr-adevar s-a cam exagerat cu banda asta rulanta... Ministerul Invatamantului ar trebui sa ia masuri, sa se propuna un numar maxim de locuri/fac. si sa se introduca admiterea (dosar, examen sau orice alta forma de "testare").

Ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult este ca noi invatam ceva la fac. care nu se aplica la noi in tara, pentru ca invatam ce au facut si ce se aplica la americani. E ok sa stim istoria lucrurilor pentru ca asta te poate ajuta sa ai o viziune si sa stii ce sa faci in anumite situatii... dar nu se invata nimic pentru Romania, la fiecare materie ar trebui sa existe cel putin la sf niste modele ce se aplica in tara si ce se intampla de fapt la noi...pentru ca termini facultatea si constati cu totul altceva...si e pacat.

Eu am terminat Marketingul si acum fac Master in Comunicare si Relatii Publice...si vorbesc din experienta.

7 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Cei care ies pe banda rulanta din unele facultati nu vor profesa in domeniu. Ei au nevoie doar de o diploma pentru a fi" in rand" cu ceilalti.De obicei urmeaza afacerea parintilor sau, intr-un caz mai nefericit, fac o munca ce nu implica studii superioare. Exista si universitati care scot absolventi foate bine pregatiti. Mira

| elena a răspuns:

Atata timp cat in facultati se va intra pe baza mediilor din liceu si vor exista facultati particulare nu am incredre intr-o generatie viitoare pregatita. Dar nu te gandesti ca poate "generatia veche" de profesori nu poate fi inlocuita ca nu sunt tineri pregatiti in acest sens, iar daca isi pregatesc urmasi acestia ajung la catedra dau de "prosputura", uita care este menirea lor acolo si aleluia.
Vorbesc in cunostinta de cauza, nu delirez.
Toata admiratia si ma inclin in fata tinerilor pregatiti, fie de la facultatile particulare, care au avut nesansa sa nu intre la stat, ca au avut altii medii mai mari, fie de la facultatile de stat.
Citeste intrebarile si raspunsurile de pe TPU si ai sa vezi imediat nivelul de cultura al multor tineri, scuze, nu generalizez.
Sper ca nu te-am deranjat prea tare cu raspunsul meu.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Eu cred ca e o chestiune de vointa: daca vrei sa inveti, inveti oriunde! Si ce treaba au facultatile cu haosul din care trebuie sa iesim? Daca este sa fim obiectivi, oricare dintre noi poate provoca schimbarea, dar fiecare din noi ne codim. Si sa aruncam mata pe facultatile particulare? Nu au absolut nici o treaba.

| MisterKat a răspuns:

Salut! Uite sa iti spun o chestie, la facultatea unde a facut mama mea si sora mea -Univ. Dimitrie Cantemir din Brasov, sunt cam in proportie de 90% profesori de la Univ. Transilvania (universitatea de stat).
Si acolo se dau examene, se invata, se da licenta ca lumea. Numai niste persoane slab dezvoltate ar putea crede ca la aceste universitati particulare nu se face scoala. Sunt controale de la Inspectorat etc, deci totul e sub controlul autoritatilor.
Si la Universitatile de Stat, sunt cateva locuri la buget si restul (de obicei mai multe) cu plata. Si nu vad care e diferenta.
La cele particulare ai dotari europene, pentru ca acolo banii se investesc in educatia studentiilor ci nu in vilele si masinile nu stiu carui profesor sau functionar din Ministerul Educatiei, asa cum se intampla la noi in mediul bugetar/de stat.
Si gandeste-te ca fenomenul de coruptie e prezent oriunde in Romania! Atat in mediul de stat cat si in mediu privat.
Diplomele sunt la fel atat la stat cat si la privat. Deci, sunt de acord cu aceste universitati particulare!
O zi buna!
Daniel.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Nu cred ca modul mai greu, sau mai usor, in care trec tinerii prin ele, reprezinta cheia. Este vorba despre acel triunghi: scoala - familie - societate, care s-a destramat.

| gabimaris a răspuns:

Las` ca nici profesorii din generatia mai noua nu sunt prea grozavi, oricum fiecare (fie ca este student, fie ca este profesor) isi vede interesul personal de scurta durata, asa ca nu vad cu ochi buni perioada noastra urmatoare!
Cunosc absolventi de facultati care habar nu au sa faca o cerere sau un CV, sa se exprime in asa fel incat sa-ti dai seama ca au ceva studii, ca sa nu mai zic de polemicile pe domeniul lor de care se feresc ca X de tamaie!
Luminita este din ce in ce mai departe din pacate!

| luminitagrigoriu a răspuns:

Nu si culmea este ca cei care termina o astfel de facultate nici nu aci s acepta ca intre ei si cei care termina o facultate la stat este o mare diferenta