|

Cum imi imbunatatesc capacitatea de a invata?

2 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Un inceput bun ar fi sa-ti imbunatatesti memoria. Sunt foarte multe alimente ce ajuta memoria, de exemplu stafidele.
Un alt factor important pentru a invata eficient este reprezentat de concentrare. Din ce ai concentrarea mai mare pe subiectul pe care il inveti, din ce il vei invata mai eficient. De obicei, concentrarea iti este ridicata atunci cand nu esti deranjat de alte surse externe precum muzica (unele opere precum muzica clasica chiar te pot ajuta), televizorul, calculatorul, alte persoane care vorbesc in fundal etc.
Daca vrei sa inveti eficient, trebuie sa tii cont si de modul in care iti notezi informatiile. De exemplu, daca ai de invatat o lectie de istorie care ti-a fost predata la scoala, o poti rescrie acasa pe un caiet separat intr-un mod schematic din care poti sa inveti mai usor, foloseste de asemenea pixuri cu alte culori sau evidentiatoare, vei vedea ca informatiile sunt puse intr-o anumita ordine logica si sunt sanse mari, chiar daca nu-ti mai amintesti ce scria in acel caiet, ca memoria vizuala sa te ajute si sa-ti reamintesti.
Ca un ultim pont, ma intorc putin la prima idee pe care ti-am dat-o. Nu te gandi ca iti vei imbunatati memoria consumand doar unele alimente "minune", creierul il poti considera un muschi care se va mari doar daca il antrenezi corespunzator (citit, scris, invatat).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Lasă netul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează