| Lolkkk a întrebat:

Dacă consider că ma m maturizat si că lumea este rea este bine așa?
Adică mă refer ca este ultimul meu an la liceu si că am văzut si încă văd mulții copii bunii dar si răi.
Adică eu având acum 18 ani merg spre viitorul care mi se va dărui de la Dumnezeu și pe care mi-l însușesc.
Dar eu nu pot înțelege de ce unii copii sunt asa de răi nu mereu cuminți. Adică se găsește vreunul să se creadă mai smecher sau să facă urât.
Este vina părinților care îi educă sau vina lor?
Eu acum am înțeles de ce părinții mei imi spun să mă duc la liceu și sa învăț ca să imi fie mie bine.
Adică nu mai sunt un copil sunt un adult pentru că am împlinit 18 ani sau adolescent mna.
De ce lumea este indiferentă aș mai dori să stiu?
Adica de ce in clasă la mine se miră cineva daca vorbesc cu el sau mă ia la mișto?
Mai ales fetele care daca încerc sa vorbesc cu ele se uită ciudat.
Cu băieții nu prea am ce sa vorbesc că nu ne înțelegem.
Sfat pentru tot ce am spus?
Apropo sunt bune următoarele meserii:polițist,jandarm,in armată,asistent medical, contabil sau avocat sau facultatea de drept?
Cam la astea vreau să țintesc

7 răspunsuri:
| BombaAtomică a răspuns:

Nu-i băga în seamă! Concentrează-te pe școală, pe ce te pasionează!

| RealSoul1997 a răspuns:

Muncește!

Câștigății banii cinstiți din munca și sudoarea ta! Lasă lumea să-și facă de cap cât vor cu cine vor ei/ele să se destrăbăleze până nu-și mai aduc aminte de ei,...Tu Muncește! Tu ținel pe Dumnezeu! și! Iisus Hristos lângă tine! în inima și sufletul tău cu Adevârat și real.

Stai departe de anturajele care te pot distruge! Nu ori și cine îți este prieten Adevârat nu toți o să-ți vrea binele cu Adevârat în afară de părinți tăi! Mama ta tatăl tău! Ascultă de ei doi! dacă vrei să ai un viitor fericit și frumos! Nu te apuca de prosti! Băutură droguri cluburi, mersul la pufuri, alte nenorociri!

Dacă vezi că cineva îți vrea răul dăi dreptate lasă în lumea lui, iar tu ai grijă să nu mai calci pe aceiași stradă pe unde cunoști că există astfel de "oamenii"! Ai mare grijă de tot! Ce prietenii îți faci și pe cine consideri prietenii!

Fi om serios! Fi băiat serios și nu face prostia în viața ta vreodată și niciodată săte apuci de prosti și destrăbălare! Sânt destui "oamenii", de genul ăsta nu le lua pasul, și nici urma lor. Lumea este plină de falsuri!, și dezumanizați!

| caalcen a răspuns:

"merg spre viitorul care mi se va dărui de la Dumnezeu"
Te abandonezi in grija cuiva fara sa faci cel mai mic efort pentru viitorul tau si consideri ca te-ai maturizat? Nu, inca nu esti matur.
E cam larga paleta de meserii pe care le tintesti. Dupa ce criteriu o faci?

| sierra1 a răspuns:

" încă văd mulții copii bunii dar si răi...merg spre viitorul care mi se va dărui de la Dumnezeu... Sfat pentru tot ce am spus?"

1 se numește diversitate și nu-ș' de ce te dai tu lovită in aripă pentru asta

2 viitorul NU ȚI SE DĂ, ți-l faci singură dacă nu cumva ești o nefericită moluscă (hai să zicem meduză) care plutește și atât!

| lucianMKSro a răspuns:

"Răutatea" despre care vorbești tu este un răspuns automat/mecanism de auto-apărare înscris adânc în codul nostru genetic pe parcursul evoluției speciei noastre.
Imaginează-ți următoarea situație... 3 oameni preistorici văd un animal, necunoscut lor până atunci, alergând spre ei.
Primul așteaptă să vadă ce intenții are animalul, al doilea fuge și se ascunde iar al treilea pune mâna pe o suliță pregătit să se lupte.
Animalul se dovedește a fi un tigru. Care dintre cei 3 crezi că a supraviețuit pentru a-și transmite mai departe codul genetic către urmași?
Morala acestei mici parabole este că de-a lungul evoluției lor, oamenii au fost programați prin procesul de selecție naturală să fie "răi" cu necunoscuții.
Cu toate astea există și alte trăsături pe care noi ca specie le-am dobândit și care te-ar putea ajuta să relaționezi mai bine cu cei din jurul tău.
E foarte mult de scris... dacă te-ar interesa câteva sfaturi spune-mi și voi scrie...
În ceea ce privește viitoare meserii, e foarte greu de spus ce va supraviețui contactului cu inteligența artificială avansată care va apărea în viitorul apăropiat ( AGI, singularitatea). Așa cum văd eu lucrurile, contabilii, juriștii, doctorii... nu vor mai fi necesari... ar trebui să te orientezi spre o meserie bazată pe creativitate sau pe înțelegere umană profundă / relaționare cu oamenii, lucruri pe care o IA oricât de avansată ar fi nu le poate face.
Preot, psiholog, artist, creator... iată câteva meserii pe care inteligența artificială nu le va putea face. Orientează-te spre așa ceva.

| Lolkkk explică (pentru lucianMKSro):

Continuă si cu ce mai voiai sa spui scrie mihappy

| StoicAnalysis a răspuns:

Sa te maturizezi nu inseamna sa fi doar cuminte. Poti sa fi cuminte si la locul tau, dar tu sa nu fi maturizat. Este o diferenta dintre maturizare si a fi bun sau rau.

Sa te maturizezi inseamna sa fi constient de tot ce se intampla in jurul tau. Sa fi responsabil, asumat, intelegator, hotarat si cu cat mai putine regrete. Sa intelegi consecintele alegerilor tale si sa te gandesti bine inainte sa faci acea alegere.

Majoritatea oamenilor sunt rai pentru ca au o problema pe care nu o pot rezolva si isi varsa frustrarea pe cei din jurul lor. Doar psihopatii sunt rai de dragul de a fi rai.
Multi nu stiu sa isi controleze emotiile si unii dintre ei ajung sa fie agresivi.

Lumea este totodata indiferenta pentru ca traim in secolul vitezei, si suntem nevoiti sa ne miscam rapid in societate. Sa fim rapizi in toate. La scoala, la munca, acasa, cu partenerul/partenera, facturi, taxe, etc.
Si multi dintre noi nu avem timp si pentru ceilalti din jurul nostru. Maxim pentru famile ca in rest, fiecare este pentru el. Si astfel devenim indiferenti. nu ne mai pasa de alte lucruri sau de alti oameni.
In cazul respectiv ajuta foarte mult sa dezvolti un comportament asertiv, dar paradoxal, nu avem timp pentru a-l dezvolta ca necesita rabdare...

La scoala ti se pare ca este mai greu si mai intens datorita hormonilor si a faptului ca e prima data in viata unui adolescent cand simte ca este responsabil sau incarcat cu diferite sarcini. Insa daca facem o introspectie, o sa observam ca la scoala era pistol cu apa pe langa viata de adult. insa majoritatea dintre noi adultii suntem deja invatati inca din liceu cu presiunile sociale si putem face fata provocarilor din experienta.