| Wolfie51 a întrebat:

Deci pentru niște context eu sunt un elev foarte silitor am terminat școala generală cu o medie generală de 9, 62 dar nu am luat Evaluarea națională în serios și am luat o medie de 5, 82 așa că am ajuns la un liceu tehnologic cu un profil care nu mă prea pasionează (Profil tehnic M2) și ași vrea să mă transfer fiindcă am terminat anul cu media 9, 31 ași putea să mă transfer la cel mai bun liceu din orașul meu cu media de 9.07 pe profil mate-info dar nu știu dacă o să reușesc să trec diferențele și să fiu acceptat voi ce ziceți? să rămân la acel liceu, să încerc să mă transfer la liceeul mai bun sau să încerc la un liceu puțin mai slab ași avea șanse mai bune?

2 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Șanse mai bune pentru ce? Care este scopul final? Dacă ești silitor și sti deja ce vrei de la viață nu mai contează liceul, vei avea performanțe bune și probabil vei fi primul pe liceul ăla mai slab( adică șef de promoție, burse toți anii).

Dacă vrei un liceu mai bun unde vei avea și niște experiențe mai faine( olimpiade, concursuri, prestigiu), atunci merită să te transferi.

Totul depinde de ceea ce îți dorești, deci stabilește asta întâi.

| bogdan4cognkac a răspuns:

Alegerea sta la tine. Depinde ce îți dorești să faci. Dacă încă nu te ai decis și te descurci bine la mate și la celelalte materii mai importante te poți duce pe profil mate info, deoarece vei mai avea timp sa te gândești la ce vrei sa faci în viata și acest profil îți oferă o gama mai larga de facultăți. Ca sa iei diferențele cred ca ar trebui sa faci putina pregatire cu un profesor înainte deoarece acolo ai m1.