| Anonimul151 a întrebat:

Din păcate, am avut "norocul", ca atunci când am fost clasa a 8 a, diriginta sa ma "incurajeze", să nu dau evaluarea națională. Spun asta, pentru că ea practic i-a susținut doar pe cei cu note de 10, ea fiind profesoara de matematica. A vrut sa ma trimită la un liceu, destul de retras care este și privat, și se plătește. Pe lângă asta la acel liceu nu înveți nimic. Cunosc pe cineva care e pe același profil ca mine și vine acasă la ora 11... Deci...

Dar, nu am ascultat-o. Eu am vrut sa merg la un liceu, un colegiu economic. Pentru ca mi am dorit aici am și intrat. Când a aflat, a fost puțin cam "dura"... Mai aveam nevoie de o adeverinta pentru dosarul de admitere, iar când am sunat o mi-a spus ca "Doar tu ai nevoie". În condițiile în care asta mi s-a zis atunci de la liceu. Deci nu aveam ce face...

Trecând peste asta, din păcate cum spuneam. Nu am dat evaluarea națională din cauza ei pot spune. Pentru că tot ma descuraja ca voi lua nota mica, ca nu voi fi admis etc. Pana la urma fiind descurajat nu am mai dat o. Acum, la liceu... chiar și la matematica, voi avea media generala peste 8. Probabil, și profesoara fiind mai "blânda", cu noi, și nici nu ne stresează atât de mult cu învățătura.

Nu știu dacă contează atât de mult sau nu. Dar, eu m-am documentat, inclusiv am primit un răspuns oficial la întrebarea asta de la ministerul educației. ( ca se poate da evaluarea națională după atâția ani, doar ca trebuie sa fac o cerere și după când se susțin probele, sa ma înscriu și să particip la ele. ). Ar mai conta dacă aș da o acum. Sau după ce aș termina liceul ( după clasa a 12 ) - acum sunt a 11 a, la învățământ profesional dar voi continua la liceu încă 2 ani. M ar ajuta cu ceva? ( pe lângă bac )? Sau nu mai contează, nu ma ajuta cu nimic?

Imi cer scuze pentru textul lung scris mai sus...

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

"Evaluarea Națională este o evaluare sumativă care se susține la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, cu scopul de a verifica ceea ce elevii au învățat în toți anii în care au fost școlari."

"Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune."

"Elevii care nu au susținut deloc examenele de la Evaluarea Națională vor fi repartizați la școli profesionale după cei care au obținut note mai mici de 5. Majoritatea absolvenților de clasa a VIII-a se orientează către învățământul profesional și tehnic"

am inchis citatul!

deci, despre ce vorbim? si cu ce anume te incurca lipsa acestei evaluari?

| Anonimul151 explică (pentru Simpatic):

A zis o profesoara că contează si evaluarea aia, si cei care nu am dat-o sa mergem să o dăm... Dar cu ce ne ajuta nu a zis... Chiar dacă am avut media generala peste 8... Diriginta a spus că nu pot merge la învățământ liceal. Doar profesional.

| NLS a răspuns:

Ce ar trebui facut, adica ce ar face o persoana ambitioasa si inteligenta, preocupata de propriul viitor:

1. invata din greu, ca profilele acelea nu sunt grele.
E chiar mai avantajos decat sa fii la liceu, unde e semnificativ mai greu chiar si la profilele mai slabe.

2. din nou, invata

3. dupa ce termini profesionala, poti face liceul la seral.
FA-l!

4. dupa ce ai diploma de BAC, nu mai conteaza deloc cele din trecut.
Ca idee, si diploma de absolvire a scolii profesionale e mai valoroasa si mai utila decat o diploma de clasa a 8-a.
Mai ales daca termini cu medie peste 8.

Pentru ca tu aspiratii la final de clasa a8-a poti avea, dar nu se stie niciodata ce probleme pot aparea, si termini liceul la care intri cu chiu cu vai, printre ultimii (posibil din cauza profesorilor care au preferatii lor, bullying din partea colegilor, materii grele, etc).

| Anonimul151 explică (pentru NLS):

Da, chiar vreau să continui și liceul. La seral, pentru mine e mai obositor cum e după amiaza. Dar dacă continui la liceu, continui tot aici, unde sunt acum.

Și diriginta spume că e mai ok ca am făcut și profesionala, iar după dacă continui la liceu, noi cei ce am absolvit și profesionala vom avea un avantaj în plus. Calificarea... Fiind pe turism și alimentație, bucătar... Dacă voi continua și la liceu, voi mai avea tehnician în gastronomie. În timp ce, cei de la liceu vor avea diploma de bac, și de liceu ( de tehnician în gastronomie ).

Asta a fost chestia de atunci din a 8 a... A fost și școala online, am avut și o perioadă foarte proasta... Mai mult din cauza stresului și ca diriginta de atunci nu m-a îndrumat. Acum, am noroc că diriginta asta e cu mult mai ok decât aceea și ma îndruma și ajuta cu orice, chiar și sfaturi. Și chiar și asta ajuta. Da, atunci atât diriginta cât și ceilalți profesori au avut preferații lor. Aici, la liceu pot spune ca nu e așa.

| ioana748 a răspuns:

Ai scris frumos si coerent, nu ai de ce sa ti ceri scuze.
Am citit cu interes cele scrise de tine.
Eu am sa ti raspund pe scurt.
Daca ai diploma de Bac nu te mai intreaba nimeni de nimic.
happy

Răspuns utilizator avertizat