| RAY a întrebat:

Este grea limba greaca?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Este grea pentru cel care nu ii place tara, cu toate ca este grea pana o inveti. Eu am invatat-o in 6 luni direct in Grecia sa citesc literele lor grecesti, fara ajutorul nimanui, doar ascultam pe altii cum o pronunta. Apoi dupa cele 6 luni am urmat meditatii de limba greaca cu un profesor de la comunitatea Elena din Constanta, prima saptamana faceam 3 sedinte, apoi m-am ambitionat si i-am propus sa fac zi de zi timp de 1 luna. M-a ajutat foarte mult. La inceput a fost teama de a nu gresi cand m-am reintors in Grecia si comunicam in engleza, pana cand prietenii mei greci "de azi inainte nu mai vorbim cu tine engleza!" si asta m-a ajutat foarte mult. Exact cu cele 6 luni si inca 1 an deja o vorbeam la perfectie scris si vorbit. Acum nu mai am nici o problema. Germana mi se pare grea fata de greaca laughing, asta le-am spus-o tuturor cat am locuit 4 ani in Germania hahahaha.
Ca sa inveti greaca iti trebuie practica direct din tara mama, si cu alfabetul invatat, nu vei avea probleme. Eu ma stresam ca o doream sa o inteleg in acele 6 luni si nu reuseam ce spun grecii intre ei, dar cate un pic incepusem usor usor sa silabisesc. Daca poti si nu numai, daca iti place, o poti invata rapid.

| RAY explică (pentru MihaelaDart):

Chineza e mai grea ca germana?

| TheDianaXd a răspuns (pentru RAY):

Pentru mine cred că da laughing

| MihaelaDart a răspuns (pentru RAY):

Habar nu am cum e chineza, eu am facut comparatie la cele doua limbi pe care le-am studiat. Germana mi-a dat batai de cap laughing, le-am si spus nemtilor este mai usor sa comunici in greaca laughing.

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Nu, este grea din cauza scrierii și din cauză că vorbesc cu tonuri și au sunete pe care limba română nu le are, trebuie să înveți să utilizezi limba și corzile vocale să le pronunți.

| RAY explică (pentru sadrian46):

Ai dreptate, eu sunt pasionat de cunoasterea unei limbi, poate in viitor am sa invat, singur invat

| sadrian46 a răspuns (pentru RAY):

Sunt situri specializate.
Cel mai important lucru în învățarea unei limbi este practica ei. Sunt și situri în care poți conversa cu un vorbitor nativ, numai să cauți.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut!
Daca inveti la perfectie alfabetul si regulile de citire/pronuntie, nu. Eu am studiat si rusa, greaca, si acum am inceput japoneza. Orice limba straina e grea la inceput pana depasesti bariera asta a alfabetului si iti insusesti notiunile de baza. Dupa, doar adaugi informatie.
Mai intai inveti alfabetul, sa poti citi si scrie corect, apoi te acomodezi cu partea audio prin muzica, filme, alte inregistrari audio, si apoi poti sa incepi si cu traduceri de texte mai usoare, gramatica, vocabular etc...
Greaca este frumoasa si exotica, merita studiata, e plin internetul de materiale electronice, audio si video daca vrei sa incepi sa studiezi. happy
Spor si bafta multa! Ciao!