|

Hei TPU!

Am o dilema și as vrea niste răspunsuri/păreri. Deci, sunt clasa a 8-a și trebuie sa îmi aleg profilul pentru liceu. Prima data am vrut sa merg la filologie ca sa scap de matematica (nu îmi prea place matematica) dar nu vreau sa fac multă franceza sau sa dau bac la franceza. M-am gândit și la un profil de științe ale naturii dar nu ma pricep deloc la fizica și chimie, profilul mate-info l-am exclus din prima deoarece cum am spus mai sus nu îmi place matematica dar as prefera sa fac totuși putina matematica, (poate îmi trebuie la facultate), științele sociale ar fi profilul perfect dar in Sibiu un singur liceu are acest profil iar ultima medie de admitere a fost 9, 04, deci clar nu am nicio șansa. In acest caz ce pot face? Ce profil îmi recomandați?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Hei,eu am fost la filologie si nu am dat bac la franceza, am ales engleza.Nu te pricepi deloc la engleza? Matematica te ajuta pe viitor daca doresti sa continui la facultate unde se face aceasta materie.Dar sunt facultati in care nu faci matematica, facultatea de litere, drept, psihologie, etc.Eu iti recomand sa mergi la ce iti place tie mai mult, doar pentru ca un profil are o materie neplacuta nu inseamna ca trebuie sa renunti la el.Nu toate sunt asa cum vrem noi, trebuie sa existe ceva si neplacut, asta e situatia. Oriunde ai alege o sa existe ceva ce nu o sa fie pe placul tau.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Care sunt materiile tale preferate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Andreeush):

Romană,engleză și istorie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lary_Lari_1993):

Atunci ar trebui să mergi la filologie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hei,

Alege un profil ce se regasesc materiile tale pe care le preferi cel mai mult. Matematica este ok daca tu chiar ai un anume talent la materia respectiva.

Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează