Gaseste una care e "logica" in versuri. In felul asta retii bazandu-te pe ceea ce urmeaza. Ceva ce sa iti poti imagina. Daca ai cum, inregistreaza-te (e un program din skype) si pune-ti pe un player/ telefon. Asculta cat mai mult. O sa vezi ca intra in subconstient. Si eu am avut problema asta acum vreo luna.
Iti spun cum invatam eu. Reciteam o strofa de cateva ori pana o memoram. Apoi recitam a doua strofa. Apoi primele doua. Cand credeam ca le tin minte incepeam cu a treia. Si tot asa pana terminam poezia. Si apoi ma verificam. Scriam poezia si verificam unde am greseli. Si insistam acolo apoi rescriam iar. E greu la inceput dar te obisnuiesti. Important e sa te concentrezi pe asta, sa vrei cu adevarat sa retii. Daca te gandesti la altele nu are niciun rost.
Depinde cum ai tu memoria. De exemplu unele persoane învaţă mai uşor seara altele dimineaţă. Ia câte o strofă pe rând citeşte-o de mai multe ori dar concentrează-te şi vezi dacă ai reuşit s-o reţi, dacă nu mai insistă. Apoi treci la următoare strofă dar în acelaş timp începe cu prima, pentru ca reuşeşti să o spui cursiv. Dacă nu poţi lua o pastilă de memo +, ajută. Spor!
Simplu vezi dimineata cum te trezesti nu faci absolut nimic
si iei poezia si o citesti
o sa iti intre mult mai repede asa crede-ma
. Eu am facut asa cu lectia la Economie
si am invatat ceva ceva dar a fost timpu scurt
. Succes
anonim_4396 întreabă: