| calubalan a întrebat:

Prietenosul neam romanesc avea cateva prototipuri cat de cat pure. Nu erau toti retinuti si sobri, academici sau aulici ca Titu Maiorescu. Dar un taran autentic, deplin stapan pe rosturile lui se cunostea de la o suta de pasi. Si un invatator sau profesor cu autoritate, si un licentiat cu tabieturi distinse, si un burghez cordial ridicat prin merit, sau o gospodina cu bun simt. Ofiterii erau domni toti, trecuti prin ciurul civilizatiei. Popii aveau fereala ecleziastica, inginerii rigoare. Prostimea era tinuta mai la distanta, iar marlanimea la o posta.

Astazi marlanimea, neam-prostul, tata intra pe toate usile si misuna in toate incaperile, unde se intalneste cu gagiul si gagica, cu puiul-de-lele si pezevenghiul, cu toapa, jigodia si baiatul-de-baiat. Neam-prostul umple toate canalele show-biz-ului. Huiduma nesarata, mitocanul diliu sunt la poarta. Bagabontii ajunsi sed la birouri, muhaielele pidosnice fac prima. Strada e ocupata de Tafandache si Farlifus, unsi cu toate unsorile. Jegul e la vedere, badarania topaie peste tot... http://gandeste.org/general/neam-prostul/9442

2 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Chiar ma uitam intr-o seara la televizor pe PRO TV ( canal pe care macar nu vezi doar filme cu batai, alias Antena 1 ). Era o emisiune foarte interesanta despre vedete aflate in top candva ( era vorba de muzica reprezentata prin Animal X, Class, 3 Se, Voltaj, Hi-Q ) si mi-am dat seama ca nu am gresit. Nu am gresit deloc sa imi port respectul pentru acesti artisti ( nu vedete ca in ziua de azi ). Singurul motiv pentru care ei nu mai sunt in '' muzica '' ( ce e azi nu prea poate fi numit muzica ) e ca nu s-au putut adapta. Ei traiesc o emotie si o reprezinta ( unii cu pasiunea si precizia unui Picasso, altii mai nefericit, mai umil ). Dar vor sa reprezinta aceea emotie, sinceritatea. Realitatea de azi iti cere sa minti sau sa arati doar realitatile care dor. Respect pe cei care se pot numi artisti, voi vedetele puteti sa continuati acolo cu ceea ce faceti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Neamul prost a existat totdeauna, numai ca valorile inversate au facut din marginalizatul de altadata, protagonistul vietii sociale si politice romanesti. Cat timp arta si cultura reusesc sa tina departe asemenea microbi, nu e totul pierdut!