| FlorinMarius123 a întrebat:

Salut, sunt in clasa a IX a Matematica-Informatica, semestrul 2 si as avea de gand sa ma transfer la filologie, tot in liceul meu, deoarece mi s-a rupt firul de la matematica, nu am mai inteles nimic si am 2 de 6 pana acuma, pe sem 1 aveam numa 7 si chiar nu cred ca o mai duc si nici nu cred ca voi lua bacul in acest sens. Daca ma voi duce la filologie vreau sa ma duc pe psihologie criminalistica sau psihologie. Cum sa ii spun mamei? Sau ce parere aveti de aceasta gandire sau de fapt de acest gand?

9 răspunsuri:
| Florennce a răspuns:

Bună!
Eu m-am " chinuit " 3 ani pe mate-info, având la restul materiilor note mari, însă la ceea ce ţinea de matematică, numai note mici. Aşa că anul acesta, în clasa a XII a, m-am transferat la alt liceu, tocmai din acest motiv, pe filologie.
Eu dau bac-ul la psihologie, iar la simulare am obţinut 9, 20, fără să mă pregătesc. Aşa că, sfatul meu e să-mi urmezi exemplul.
Fă ce vrei tu, nu ceea ce vrea mama ta. Înveţi pentru tine, nu pentru ea. NU face ceva ce nu-ţi place.
Baftă!

| DeathOfDreams a răspuns:

Doi de șase, zici?
Sunt în clasa a10-a la profil mate-info intensiv și am vreo 3 colegi care iau 3, 4 constant și ei încă sunt de părere că vor lua bacu' cu vreo notă acceptabilă.

În fine.
Sunt convinsă că dacă te străduiești, poți avea note mai mari. Știu și că mulți ți-au spus asta și e adevărat.
Insist asupra profilului fiindcă e cel mai bun iar la sfârșit vei avea cele mai multe oportunități. Poți merge la absolut orice mai departe.
Ideea e să tragi tare în anii de liceu, știind totuși că viitorul aici ți-e oarecum "asigurat".
Dar, totul depinde de tine. Dacă tu vrei mai mult pe psihologie sau orice derivată a ei, e absolut alegerea ta.
Ai grijă doar să fie una potrivită.

| FlorinMarius123 explică (pentru DeathOfDreams):

Eu m-am pierdut la trigonometrie. la algebra mai pot cat de cat de un 7-8

| DeathOfDreams a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Se întâmplă să te mai şi pierzilaughing
Părerea mea e că n-ar trebui să dai cu piciorul la acest profil, mai ales dacă eşti în jur de 7.
Şi oricum, materia de a10-a e mult mai faină.

| FlorinMarius123 explică (pentru DeathOfDreams):

Da, dar mi-e frica de teza ce va veni, sau stai mai ii o faza, de ce sa nu-mi demonstrez mie ca pot sa ma ridic... adica ce fac acuma caut sa ocolesc o problema, iau problema in bot! Aam sa ma uit la tutoriale pe net, si am sa incerc sa-mi refac notele daca nu reusesc pana in iunie ma voi gandi la transfer pana atunci merita incercat.

| 9089 a răspuns:

Totul depinde de tine si cat de capabil esti de a invata. dar si la filologie, cel putin mie mi se pare greu la psihologie. bine, daca ai un profesor care sa iti predea sa intelegi este perfect. in schimb, mama ta cu siguranta te va intelege pentru ca aici conteaza foarte mult viitorul tau. pur si simplu ii spui nu ai de ce sa te ascunzi

| FlorinMarius123 explică (pentru 9089):

Uite, eu is genul mai timid, sunt inchis in mine in privinta parintilor, cu prietenii sunt o carte deschisa, acasa mi frica sa fac glume sau asa... deoarece poate o supar pe mama, nu am tata, si mama mi-a fost si tata, si o iubesc si respect. Si nu vreau sa fie suparata pe mine ca nu mai vreau sa ma duc pe filiera teoretica... si ma voi duce pe uman.Cum crezi ca as putea trece de aceea timiditate si de a putea sa fiu si eu ca si ceilalti copii cu parintii lor. mi frica sa vorbesc cu ea de problemele mele

| 9089 a răspuns (pentru FlorinMarius123):

Pana la urma este mama ta. orice mama se bucura cand vede ca propriul copil vine sa o intrebe cate ceva. in joc e viitorul tau asa ca nu ezita. si niciodata sa nu mai spui ca "poate o supar pe mama" pentru ca nu e asa. ea nu e ca un prieten sa se supere din orice. aceeasi greseala am facut-o si eu si acum regret

| alexb123 a răspuns:

Eu sunt a XII-a tot la mate-info. Eram in aceiasi situatie ca tine in clasa a 9-a, 5 in teza la matematica pe primul semestru, 6 pe al doilea. Insa notele mici m-au motivat sa invat destul de mult la matematica, alocand 1-2 ore pe zi de exercitii din diverse culegerii, care m-au ajutat enorm. Romana se invata, matematica se lucreaza. Acum in clasa a XII-a dintr-un elev cu media 5 in clasa a IX-a am ajuns sa dau admitere din aceasta materie. Ideea este ca nu ai cum sa inveti matematica din citite, tu trebuie sa lucrezi si sa faci exercitii ca sa intelegi, si daca ai putea sa vorbesti cu parintii sa iti cauti un profesor pentru meditatii ar fi chiar bine, te-ar ajuta si ti-ar explica lucrurile care nu le intelegi in clasa. Ar trebui sa te gandesti si la faptul ca mate-info ofera cele mai multe oportunitati, insa filologia te restrange. Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi sa termini mate-info si nu o sa iti para rau restul vietii.