|

Salut TPU! Imi doresc foarte mult sa merg mai departe la liceu la matematica-informatica, dar nu cred ca o sa intru ca e bătaie mare pe profilul acesta anul acesta. Asa ca, intrebarea mea e: daca intru la stiinte naturale si vreau sa ma transfer la mate info (ramanand la același liceu) cum trebuie sa procedez si la ce trebuie sa dau diferente. Credeti ca merita sa ma transfer, adica ca o sa ma descurc? Ofer funda.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa intrii mai intai la un profil si dupa sa iti bati capul cu chestiile astea.Sa stii ca profilul mate-info este un profil foarte greu dar merita dupa.Ca sa te transferi, poti sa te transferi din semestrul II sau din clasa a X-a( mergi dupa clasa a IX-a la inceputul verii, cu parintii sau cu un tutore, fiindca esti minor/(a) inca si depui o cerere de transfer si s-ar putea sa dai cateva diferente la mate si la informatica)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu stii mai bine daca te vei descurca sau nu. Tu iti cunosti capacitatea. Nu noi. Daca esti bun la matematica atunci s-ar putea sa faci fata. Eu am fost pe mate-info si mi s-a parut un infern... La matematica e distrugere. Crede-ma ca vei gasi licee de mate-info. Sunt mai multe si garantez ca vei intra din prima. Mai ales daca ai si o medie buna (peste 8). Daca ar fi sa mergi pe stiinte ale naturii si vrei sa te transferi dupa un an pe mate-info probabil ca va trebui sa dai diferente la mate pentru ca la mate-info ai matematica M1 iar la stiinte ale naturii ai matematica M2. Dar nu-ti fa griji pentru diferente. Trebuie sa iei 5 in testul ala pe care ti-l vor da deci nu e mare lucru. E posibil sa-ti puna raspunsurile in fata. Eu mai bine zic sa te gandesti daca chiar vrei mate-info pentru ca eu unul aveam asteptari mari cand am intrat pe acest profil si din 6 ore de informatica le care le faceam pe saptamana, vreo 4 le stateam in fata calculatorului nefacand nimic... Depinde si de profesori acum. Nu stiu. Iti sugerez sa te interesezi bine inainte sa alegi acest profil pentru ca iti va da batai de cap. Daca vei vrea sa te muti de pe stiinte pe mate-info, te vei duce la secretariat. Vei face o cerere si cam asta e tot. Vei da diferentele despre care ti-am spus sa nu iti faci griji si gata. happy Gandeste-te bine inainte sa faci vreun pas. Pentru ca eu aveam niste asteptari cand m-am dus pe mate-info si am fost dezamagit cand am vazut cata matematica se face si cat de grea e. Depinde de tine acum. Succes! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează