| Andreea0512 a întrebat:

Salut TPU! Revin după multă vreme cu o întrebare.

În anul ce va urma va trebui să susțin examenul de bacalaureat și pe urmă să dau admiterea la facultate. Am multe opțiuni, printre care și jurnalismul.
Sunt curioasă, dacă dețin un blog pe care scriu de obicei, m-ar ajuta pentru admitere? De exemplu dacă am aceeași medie cu o altă persoană dar eu am blogul care să ateste că totuși am ceva experiență în ale scrisului, m-ar avantaja față de persoana respectivă?
De blog nu mă las orice ar fi, scrisul este ceva ce mă relaxează iar cel mai important este că-mi și place ceea ce fac. Scriu cam de vreo 2 ani de zile iar eu zic că am avansat destul de mult în acest timp, de aceea m-am și gândit să merg mai departe în acest domeniu.

Aștept răspunsuri, o zi bună! happy

Răspuns Câştigător
| eckblume a răspuns:

Daca dai in Bucuresti vei da examen pentru a intra la jurnalism. Nu conteaza daca ai blog sau nu. Departajarea nu se face asa. Daca la examenul de admitere ai aceeasi medie cu cineva, se tine cont de media de la bac. Daca si media de la bac e la fel se tine cont de nota de la o anumita materie de la bac.
Acest blog e mai mult pentru tine, e o pasiune.
Nu stiu in ce oras vrei sa dai, dar fiecare facultate are un site unde scrie exact in ce consta admiterea.

| Andreea0512 explică (pentru eckblume):

Din câte am înțeles, în alte țări se ține cont și de acest aspect și nu neapărat pe jurnalism. Când te înscrii la facultate și depui dosarul, poți scrie și lucrurile pe care le-ai făcut în timpul liber dar care te-au ajutat să evoluezi în acest domeniu, de asta am și pus această întrebare. Chiar nu știu dacă în România se poate face acest lucru dar din punctul meu de vedere ar fi benefic deoarece tu înscriindu-te la facultatea respectivă, ai deja ceva experiență iar acolo ai șansa de a aduna cât mai multe cunoștiințe și de a te perfecționa.
Oricum, mulțumesc mult pentru răspuns, te pup dulce, să ai o zi faină! :*

| eckblume a răspuns (pentru Andreea0512):

Foarte interesant, dar in Romania nu am auzit. Probabil sunt slabe sanse. Mai asteapta raspunsuri. Poate e cineva care stie despre acest aspect. Zi frumoasa si tie!

18 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu-ți ia nimeni în considerare un blog de genul laughing maxim poate dacă ajunge foooarte popular în România să ți-l știe cam toți

| Bondarel99 a răspuns:

Eu zic sa lasi jurnalismul in timpul liber si sa faci o facultate care poate sa iti si aduca o paine pe masa.

| Andreea0512 explică (pentru Bondarel99):

În primul rând, am menționat că jurnalismul este una dintre opțiunile mele.
În al doilea rând, de ce aș opta pe un domeniu care într-adevăr, mi-ar aduce mai mult cașcaval dar cu care nu merg cu plăcere acolo, când pot să fac ceva care chiar îmi face mie plăcere chiar dacă nu câștig atât de mult? happy

| Bondarel99 a răspuns (pentru Andreea0512):

Pai totul s-a mutat online, daca lucrezi online nu castigi cine stie ce si venitul tau nu e fix. Iar ca sa fii jurnalist nu ai nevoie de facultate (facultatea a ramas pe stilul vechi si mai mult pierzi 3 ani din viata si cu adevarat folositoare vor fi cred ca 50% din informatii, informatii pe care le poti lua si din alta parte).

| Andreea0512 explică (pentru Bondarel99):

Am înțeles.
Jurnalismul nu este chiar prima mea opțiune, mă interesează și alte domenii dar îmi doresc să aprofundez și în acest domeniu deoarece îmi place să transmit ideile mele altor persoane.
Sunt pe profil real, mă gândeam să merg mai departe în acest domeniu, însă aș fi vrut oarecum să combin oarecum pasiunea mea cu ceea ce vreau să fac, și să fac două facultăți.
Mulțumesc pentru răspuns, o zi frumoasă! :*

| Bondarel99 a răspuns (pentru Andreea0512):

Bafta!

| Andreea0512 explică (pentru Bondarel99):

Mulțumesc happy :*

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

La înscrierea la facultate nu cred că o să țină cont de blogul tău, însă ar putea deveni un avantaj la angajare, pentru că acolo se cere experiență.

| Sonia822 a răspuns:

Ce sa faci cu jurnalism? Sa somezi? S-au desfiintat statiile din tara, mai sunt cateva televiziuni la Buc, si se zbat jurnalistii cu staif sa-si pastreze un loc de munca. Alta optiune nu ai?

| Andreea0512 explică (pentru Sonia822):

Am mai multe opțiuni din moment ce mai un an termin un profil real, ci anume mate-info. Jurnalismul aș vrea să-l fac suplimentar, pentru că mă interesează această ramură și chiar mă atrage. Jurnalismul ar fi gen a doua facultate pe care aș vrea să o fac big grin

| christine99 a răspuns:

De asa ceva n-am mai auzit, normal ca nu-i intereseaza daca ai blog sau nu la noi in tara laughing

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Blogul este problema ta, nu a sistemului de invatamant. Nu au legatura, e pasiunea ta, nu motiv de stralucire in fata altora. Asta ar mai trebui, sa ajunga scoala sa depinda de ce intinde pe blog orice om...

| Andreea0512 explică (pentru CiupercuțulCrăcănat):

Nu ar fi un motiv de strălucire în fața altora. E vorba de experiență. Prin acel blog aș fi putut demonstra că totuși am ceva experiență în ale scrisului și poate m-ar fi avantajat. Din câte știu în alte țări se ține cont și de așa ceva big grin

| shu7e a răspuns:

Pai oricine poate face un blog. Conteaza si ce trafic ai, cati te urmaresc, publici cu peridiocitate sau cand iti vine. Monetizei in rve-un fel blogul sau e o pasiune ascunsa.
si nu, nici unul din raspunsurile de mai sus nu cred ca conteaza pentru sistemul de invatamant si profesorii din Romania. Pentru ei (inca multi din ei, indraznesc sa-mi dau cu parerea) conteaza daca publici intr-un ziar tiparit pe hartie

| Daniel_Lupu_1997 a răspuns:

Sincer, nu cred. Repartizarea de obicei se face cu ajutorul mediei de bac sau a unei note de la limba română. Faptul că ai un blog nu e chiar relavant într-un asemenea context. Succes oricum! happy

| Andreea0512 explică (pentru Daniel_Lupu_1997):

Înțeleg, dar totuși n-ar fi fost o idee atât de rea big grin Faptul că tu ai deja ceva experiență în acel domeniu, de ce să nu te avantajeze acest lucru? tongue