| darctron a întrebat:

Salutare tuturor, am auzit mai demult că cică Vaticanul tine ascunse documente care atestă că Dacia a fost superioară romei, Romulus și Remus erau de fapt daci, limba latină se trage din a noastră veche, și alte adevăruri ascunse de biserica catolică pentru că dacii erau păgâni, îmi puteți spune mai multe sau să mă ajutați dandumi o sursă de informare?
mulțumesc!

24 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Vaticanul tine ascunse documente care atestă că Dacia a fost superioară romei"

oooo, da, se observă cu ochiul liber după construcțiile ce-au dăinuit peste ani

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai auzit și ai crezut. Bine că nu te-ai aruncat în apă fără să știi să înoți.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Povești și legende.

| Wr3nch a răspuns:

Da sigur. Nu stii ca si Isus era dac, dar au mintit istoricii? laughing Rau e sa crezi fumuri din astea.

| Holiday a răspuns:

Cat de imbecil sa fie cineva sa creada astfel de tampenii?!laughing

| Anonim a răspuns (pentru Holiday):

Indiferent de parere oamenii au dreptul la libera exprimare, tu nu te feresti sa jignesti, ca faci o gluma e altceva dar tu depasesti orice limita a bunului simt, sa-ti fie rusine!

| Bubico2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu reusesti sa blamezi pe cineva ca "nu respecta" pe cineva care SE ABEREAZA, atunci esti la fel de aberant ca el
oops, acum o sa zici ca te-am insultat, pentru ca se califica, nu?

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand exprimi imbecilitati, trebuie sa te astepti sa fii considerat imbecil. Si tu esti tot imbecil de dac liber din pesterile de sub Carpati, la fel ca asta?!
Da-mi voie sa ghicesc:
Oculta vrea sa te omoare, vaccinul contine otrava, UE si NATO sunt naspa, Soros e reptilian, 5G e nociv, dacii sunt buricul Universului, Putin e aparatorul ortodoxiei, iar Simion si Sosoaca sunt foarte inteligenti. Am uitat ceva?!laughing

| Anonim a răspuns (pentru Holiday):

Ce repede judeci fara sa cunosti omul.
Eu zic sa ne intalnim, sunt din pitesti, sa vedem daca e asa cum zici sau nu.

| Anonim a răspuns (pentru Bubico2022):

Nu am nimic cu nimeni, dar individul asta nu rateaza sa jigneasca pe nimeni, il am in colimatoriu mai de mult.

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-ai mai confirmat ca e exact cum spun. Poate esti tu din Pitesti, dar pare ca stramosii tai sunt aia care au intemeiat Caracalul.

| Anonim a răspuns (pentru Holiday):

N-am de gand sa ma stresez pentru tine, esti un nimeni, eu nu sunt pusti si nici nu sunt de parerea celui care a pus intrebarea sa-ti fie rusine est un prost mare.

| ChrisBV a răspuns (pentru Holiday):

Cine nu a citit istorie le crede foarte usor.

| johnnny123 a răspuns:

Eu am auzit că și Imperiul Aztec și dinastiile din China se trăgeau tot din daci. Și parcă tot dacii au ajuns primii pe Lună și au inventat Fanta de grapefruit.

Hai să fim serioși. Tu nu cauți surse de informare. Un om care crede imbecilitățile alea nu este interesat de realitate.

| Bubico2022 a răspuns (pentru johnnny123):

Si Chuck Norris s-a nascut dac
iar Adam era dac, dar Eva care era romana l-a corupt si de aia au fost dati afara din rai
rolling on the floor

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru johnnny123):

Da, e adevărat! Nu știai că Qin Si Huang, primul împărat al Chinei, era fiul lui Zamolxis? El de fapt nu a murit, ci a fugit pe un nor până în China (a construit și piramidele pe drum) unde a întemeiat primul stat chinez unit.
Sigur, eu sunt ironic acum, dar abundă YouTube-ul de oameni care cred SINCER, cu toată inima, teoriile astea. Și nu mă înțelege greșit: mereu am susținut că pentru a face progres trebuie să fii deschis la opinii contradictorii și să nu respingi automat orice idee străină ție. Cu toate astea, nu văd cum un om sănătos la minte ar putea susține asemenea idei.

| Bubico2022 a răspuns:

Lul, esti... "tare"... "TARE" RAU

| ChrisBV a răspuns:

Astea sunt doar niste speculatii, in istoria intodeauna ai nevoie de dovezi concrete ca sa fii sigur de un lucru.
Dacia nu a avut cum sa fie mai dezvoltata decat Roma niciodata, Imperiul Roman a adus multe inovatii ingineresti pentru acea vreme si pana la urma Roma a cucerit Dacia si nu invers.
Dacia avea o forta militara puternica care facea ravagii cand facea raiduri la sud de Dunare dar nu se puteau compara pe termen lung cu romanii.
Sa zicem ca dacii erau putin mai dezvoltati decat popoarele germanice barbare dar nu cred ca puteau tine ritmul cu Roma.
Si stiau latina pentru ca trebuiau sa faca comert cu romanii care le aducea profit in visterie.

| Trixt3r a răspuns:

Da, exista documente protejate în arhiva Vaticanului care au supraviețuit inchiziției și apoi au fost mutate acolo.
Nu, nu cred ca exista documente care atesta cele menționate de tine.

| pombar a răspuns:

Sunt multe secrete intunecate si o adancire profunda in tristete, adevarul este in tine, tu singur il afli

| Wr3nch a răspuns (pentru pombar):

Degeaba dai nefolositor si eronat, ca stie toata lumea ce au fost dacii.

| pombar a răspuns (pentru Wr3nch):

Tu nu stii nici ce esti tu

| Wr3nch a răspuns (pentru pombar):

Eu stiu foarte bine cine sunt, ca nu am probleme existentiale ca si dacofilii laughing

| Liviu294 a răspuns:

Dacă te-ai afla în beciurile Vaticanului, unde se află peste treizeci de kilometri de rafturi pline cu manuscrise vechi, literatură ezoterică și ocultă, ai deveni cel mai luminat om din lume. Ai putea conduce lumea. Însă Vaticanul nu va spune niciodată așa ceva, chiar dacă vor coborî extratereștrii dintr-o navă în Piața San Pietro. Vor spune că sunt trimișii lui Dumnezeu. Vaticanul a încercat, până aproape în zilele noastre, să facă din omenire o lume catolică, în acest scop sacrificând milioane de oameni. Islamul și-a pus de asemenea acest țel și, prin faptul că are cei mai numeroși adepți și e cea mai fanatică religie din lume, are și cele mai mari șanse de succes. Migrațiile masive, din ultima vreme, este semnul clar că se pregătește ceva. O altă putere este cea a rușilor, care sunt chiar greu de combătut. Spiritul omului rus va fi transformat însă cu ideea de democrație. Oamenilor le este greu să suporte constrângerile și disciplina impusă de conducători. Ideologia rusă vine din timpul lui Petru cel Mare. Cred că îți este cunoscută acțiunea Vaticanului de a vinde indulgențe pentru iertarea păcatelor. Ce poți spune mai mult? Din istorie oamenii nu extrag nimic, pe când istoria bine înțeleasă îți poate spune trecutul. Ca să revin la nedumerirea ta, deși și ceea ce ți-am scris face parte integrantă din aceste cercetări(Știu ce spun, am scris o carte în acest domeniu) nu Remus și Romulus au fost daci, căci asta este o poveste așa cum este și intrarea divinității în rândul oamenilor. Povești spuse la ușa cortului. Sau la focurile din deșert, acolo unde-și creșteau „petroliștii" de astăzi oile. Etruscii, romanii și sabinienii sunt popoare formate în jurul Romei, care provin din alte popoare migratoare. Ei bine, aceste popoare migratoare, care au dat naștere celor trei popoare ce s-au luptat pentru supremația Romei, sunt dovezi care atestă că provin din bazinul carpato-meridional. Am multe informații, însă ți-ar trebui vreo zece ani să le studiezi pe toate. Vezi, aici este marea problemă a celor care vorbesc despre evenimente pe care nu le cunosc sau, mai rău, vorbesc din auzite. Ar trebui să citești legenda întemeierii Romei și, dacă ai încredințarea că Maria s-a „împreunat" cu duhul divin și a dat naștere lui Isus, ar trebui să crezi și povestea că Rhea-Silva s-a împreunat cu zeul Ares și a dat naștere lui Remus și Romulus. Numai că povestea celor doi frați alăptați de lupoaică s-a petrecut cu 750 de ani înainte de nașterea lui Isus. Sunt multe speculații asupra istoriei și sintagma „istoria este scrisă de învingători" ar trebui să te elucideze într-o oarecare măsură. Poți înțelege că învingătorii, fie că erau de partea binelui, fie că erau sadici, schimbau toate evenimentele scrise în favoarea lor. Pentru a înțelege istoria, trebuie să te pui în pielea celor pe care îi analizezi.