anonim_4396
| Anonim întreabă:

Se poate considera MATEMATICA ABSTRACTĂ tortură și discriminare? Eu aș dori să primesc despăgubire din partea ministerului invătământului pentru câtă umilință, tortură și batjocură a trebuit să suport pentru că nu îmi plăcea matematica care nu are nici o aplicabilitate practică! Adică inutilă!
Uite am ajuns electronist, automatist, programator, electrician... si proiectant sisteme de securitate, am diplome. Dar in cei 20 ani de muncă în viața reală nu a trebuit să aplic nici măcar o dată mai mult de cât radicalul și asta ca să calculez teorema lui pitagora.
In rest la ce folos atâta tortură!?
Bine bine, tortura ca tortura dar discriminarea, de ce un om care stie electronica să nu poată să facă o facultate de electronică fără să fie discriminat că el nu știe matematică care nu are aplicabilitate practică și nici măcar nu are de gând să învețe vreodată nimic abstract?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

Eu iubesc matematica, dar urăsc pe matematicieni happy

21 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Încearcă să dai în judecată Ministerul Învăţământului. Dacă faci rost de un avocat bun, s-ar putea să primeşti bani serioşi. Îţi iei şi tu o maşină sau o casă mai ca lumea. Tortura e o faptă gravă. Dar şi discriminarea.

| zilog a răspuns (pentru sabin89):

De multe ori eram amenințat că voi fi lăsat repetent pentru că eu nu puteam să învăț matematică abstractă! Vi-se pare corect ca un elev să fie amenințat pentru că nu înțelege lucurile paranocice care nu au nici o aplicabilitate practică!?

| zilog a răspuns (pentru sabin89):

(școala 7?)

| TheCrusader a răspuns (pentru zilog):

Mai exact ce din materia de matematica din scoala nu are aplicatie practica?

| zilog a răspuns (pentru sabin89):

Până la urmă nu vreau bani pentru că îi am și eu pe ai mei. Acum câșgig 550 lei / zi dar in 2009 câșțigam 300 euro/zi dintr-o medie de 4 clienti.
Problema care mă deranjează cel mai tare este faptul că este impusă în mod obligatoriu matematica dacă vrei să oarcurgi o carieră tehnică!
Chiar dacă tu ai crescut într-un atelier de mecanică și sții deja mecanică ai și să zicem 10 ani de muncă ca și mecanic pe cartea de muncă, degeaba când vrei să faci o facultate te torturează cu matematici abstracte despre care tu știi sigur 1000% că nu ai nevoie de ele în viața reală la segmentare de mașini sau alezare sau în fabrici unde servisezi utilaje masini-unelte echipamente industriale.

| Wr3nch a răspuns (pentru zilog):

Problema e ca e parte din programa, si nimeni nu vrea sa o schimbe, ca dupa iese scandal, ca daca scoti x, de ce nu scoti si y si z. Si atunci ca sa previi revolta nu scoti nimic laughing

| TheCrusader a răspuns (pentru zilog):

La facultate se invata generalul. Tu alegi ce ramura vrei.
Eu mananc matematica pe paine ca programator ca stau si implementez idei concepute de matematiceni si alti scolari.

Si chiar si asa, nu e ca si cum iti impun sa excelezi in tot, nu? Unde iti place iti dai interesul si iei note mari si unde nu iti place depui minimul necesar de 5-6 si treci mai departe.

| zilog a răspuns (pentru TheCrusader):

Oice fel de matematica care nu poate fi exemplicata prin lucuri reale

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Matematica abstractă despre care vorbești dta, are lucruri, realități pe care dacă le poți vedea cu ochii minții sunt minunate. Nu sunt limbă chineză și formule de învățat peste de rost, așa cum ai trăit dta anii de școală. Ca dta să poți să studiezi și să lucrezi și să trăiești electronică, mii și mii de creatori ai matematicii, au pus bazele tehonologiilor de azi. Greșești enorm că urăști ceea ce nu înțelegi, dar care stă la baza vieții tale de azi, inclusiv utilizarea Internetului. Este ca și cum ai iubi casa în care stai, dar ai urâ cărămizile din ea, asta poate din cauză că ai fost exploatat într-o cărămidărie în copilărie.

| DoarBogdan a răspuns:

Dupa cum am zis si la cealalta intrebare a ta despre asta... da, poate nu te-a ajutat si nu o sa te ajute toate formulele invatate. Dar poate unele lucruri au dus la formarea ta ca om azi, modul tau de gandire si deprinderile pe care le ai intr-o maniera logica.

Daca erai capabil sa retii acele lucruri... sigur esti capabil de mai mult de atat ^_^

| zilog a răspuns (pentru DoarBogdan):

Bine sa se faca putina matematica paranocica dar nu obligatoriu nu sa ramai repetent daca nu vrei sa afli nimic despre ea
ci pe tine te intereseaza despre otelurile speciale pentru scule
sau despre tranzistroi sau programare sau fizica sau alte lucurri care au si ele matematica dar matematica concreta palpabila reala aplicabila din care vezi cum scoti banii cum ai mai invatat o pagina cum vin ami multe sute de euro

| zilog a răspuns (pentru DoarBogdan):

Cineva m-a sters cealalta intrebare fara ca eu sa fi apucat sa vad ce mi-au raspuns oamenii! multumesc

| Panamax a răspuns:

Daca matale ai fost asa, nu inseamna ca toti suntem la fel.In viata reala esti un ratat din cate am inteles.
Daca ai fi folosit matematica mai des poate ai fi facut mai bine meseria pe care zici ca o practici, nu doar sa innozi niste fire si sa schimbi niste sigurante si asta cand aveai chef ca de aia te-au luat de neserios si nu te-au mai chemat a doua oara.

| laSoledad a răspuns:

Urî cu î din i, nu cu î din a. Era o cerinta la examenul de finalizare a clasei a 4-a cand am fost eu.

| zilog a răspuns (pentru laSoledad):

Nu știu la ce te referi în general eu folosesc î la inceputul cuvântului și â in interiorul cuvâtntului.

| laSoledad a răspuns (pentru zilog):

Nu tu, domnul sadrian.

| zilog a răspuns (pentru sabin89):

Si eu iubesc matematica chiar mi-a dat de multe ori de mâncare am reușit cu ajutorul geometriei fizicii... sa rezolv multe probleme
chiar am reusit ca in multe cazuri sa demonstrez ca eu am dreptate
doar că nu pot sa suport matematica care nu poate fi exemplificata practic
cu metri litri mere pere unghiuri grade grame fotte gravitatie accelerare crestere exponentiala logaridmi... radical, cel mai mic multiplu comun teroria lui gauss, teoria lui pitagora, legea lui ohm, histerezis, presiune, coloana de mercur, fote superficiale
toate lucrurile acestea si multe altele care chiar aveau aplicabilitatea practica mi-au dat bani punândule in practica
pe mine mă deranjeaza matematica căruia nu ii pot gasi aplicabilitate similitudini analogii in viața reală
și sunt sătul de raspunsul ca imi lumineaza mintea,
ROG PROFESORII DE MATEMATICI SĂ VINĂ CU EXEMPLE dacă doresc ca elevii lor să nu se mai simtă torturați cu lucruri pe care nu le pot înțelege!

| Anonim explică (pentru sabin89):

De ce?

| TheCrusader a răspuns (pentru zilog):

Hai sa abstractizam ca alftel nu ne putem intelege.
Daca ne gandim la tot ce este matematica practica ca fiind produse finite, atunci poti sa iei matematica abstracta ca fiind sculele/uneltele folosite la facerea produselor.
Degeaba te plangi ca nu exista ablicatii practice ale uneltelor matematicii si ca sunt redundante pentru restul populatiei pentru ca NU este asa.
Exemplu util al folositii uneltelor practic: ele iti pot spune ce este posibil si ce nu este posibil. Adica; daca s-a demonstrat prin multa munca si multa matematica ca evenimentul A nu se poate produce fara conditia B atunci degeaba poti tu sa screzi ca poti sa faci evenumentul A cu conditia C si fara condita B pentru ca nu ai sa poti niciodata. Si cand crezi ca ai sa reusesti atunci ai sa isi dai seama ca: ori ai schimbat regulile, ori ai gresit ceva.
Exemplu 2: prin abstractizare poti sa te gandesti la concepte reale si sa diminuezi delatii redundante pentru a-ti strange toata concentrarea la ceea ce te intereseaza. Asa a facut si Einstein cand s-a gandit la energie, materie si timp. Lucruri care au putut fi demonstrate mult mai tarziu fizic, dar au putut fi demonstrate mult mai devreme prin lucrari fizice / cu matematica abstracta.

Mai mult, poti sa faci unelte cu ajutorul a ce? Tot a uneltelor. Asa am progresat pana acum.

Orice are un rost ca daca nu ar avea, nu ai fi fost inventat. Si inventiile sunt mereu in scopul progresului.

Iti astept raspunsul. Poate cu un contraargument sau macar un contraexemplu data viitoare.

| zilog a răspuns (pentru TheCrusader):

Am analizat cu atenție ceea ce mi-ai scris aici și am ajuns la concluzia ca ai folosit mai mulți factori care concurează spre ași aduce aportul la năucirea mea completă. mulțumesc mă simt după discursul tău mai amețit de cât m-aș fi dat în comedii.

| TheCrusader a răspuns (pentru zilog):

Bine atunci, nu ai inteles atunci considera argumentul meu null. Da-mi un exemplu de matematica abstracta fara intrebuintare fizica.

Întrebări similare