|

Sunt comunitati rurale in zona desertica a Americii de Nord? Pe Google nu prea vad sa gasesc, toate rezultatele sunt despre civilizatiile care AU FOST acolo, nimic(cel putin nu gasesc) despre ceva asezari rurale de acolo.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ca sa lamurim asta, eu iti spun pe vazute, nu din ce am citit cine stie pe unde prin tinerete. Eu locuiesc in vestul Canadei, la Pacific. Merg adesea pentru cateva zile in zona Channeled Scablands din statul Washington sau pe platourile vulcanice din Oregon. Aproape tot ce este la est de Cascade Range este din punct de vedere tehnic desert. Apa provine numai de la muntii din jur prin raurile care pornesc de acolo, sau de la fluviul Columbia, Spokane River, Snake River sau Deschutes River si afluentii lor. Se fac aductiuni la distante mari. Mai ploua sau nimge, dar insuficient cat sa sustina altceva decat o vegetatie tipica de desert. In mod natural terenul arata ca un amestec de nisip zgrunturos si pietricele si pe el cresc sagebrush sau paduri de pini (care si ele ar disparea daca nu le-ar "ajuta" guvernele locale). Daca e irigat, terenul este insa foarte fertil. Daca te uiti pe Google Maps pe imaginile din satelit, vei vedea cercuri verzi unde terenul e irigat. Eu personal nu am vazut acolo niciodata izvoare cu exceptia unor izvoare termale langa Harney Lake.
Si cu toate astea sunt localitati, si nu putine. Tot ce este de-a lungul lui Highway 2 in Washington, sau Highway 20 sau 26 in Oregon sunt localitati de desert. Se vede ca sunt locuite, dar cand treci prin ele poti sa nu vezi ziua nicio persoana.
Deci nu e chiar asa cum ti-a spus amatorul de senzational (cu Area 51) de mai sus.
Inca ceva: trebuie sa stii ca aici muntii au zapada permanenta si raurile au debit mare si in August-Septembrie, nu e ca in Romania unde abia mai curg. Deci ar fi surse de apa tot timpul anului.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

În zona deșertică nu au cum să fie comunități rurale, sate, căci comunitate rurală înseamnă sat, iar sat însemnă că oamenii stau acolo. Iar ca să stea trebuie să se așeze să facă agricultură sau să pască vite. În zone semi desertice au fost nomazi indieni dar acele așezări temporare au fost părăsite de mult. O așezare în deșert care nu este chiar rurală este Las Vegas. Mai sunt pe acolo așezări, baze ale armatei, care nu are nevoie de publicitate și nici apropiere prea mare de orașe. O să te uiți la Area 51 că are deșert în jur, dar mai sunt și altele.

| a răspuns:

Poti sa te uiti pe Wikipedia la Christmas Valley, in Oregon. Fort Rock este tot acolo. Sunt asezari locuite, e desert, chiar cu dune de nisip.

| a răspuns:

LUL, chiar crezi ca astia trambiteaza sus si tare civilizatii care "au fost"? SI PE CARE EI LE-AU EXTERMINAT?!?

trebuie sa te chinui nintel pentru informatii minime
mai ales ca amerindienii au fost exterminati sau inchisi in "rezervatii" (era sa scriu, lagare)... de parca erau rezervatii de animale, dupa ce le-au exterminat principala sursa de hrana: bizonii, care au fost omorati pentru "sport" si chiar cu intentie absoluta (parcau trenul pe ruta pe care treceau bizonii si omorau tot ce se apropia)