anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunteti de acord cu cartile in format electronic?
Cum este mai bine? Downloadezi o carte d epe net, o citesti, apoi ii dai delete.sau o cumperi/imprumuti de la librarie/biblioteca... dupa care o duci inapoi.
Eu unul, nu sunt deloc de acord cu aceste carti in format electronic, desi, recunosc, imi este mai comod sa le citesc la PC, sau sa aleg din miile de carti de pe internet...cu toate ca asa cartea isi pierde tot farmecul.

Care este parerea ta?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ador cartile clasice. Adica, alea facute din hartie tiparita, pe care le poti citi in fotoliu sau in pat, in fosnetul dulce al paginilor.
Indiferent cat de greu gasesc o carte, il fac pe dracu-n patru si o gasesc eu undeva sa o citesc. Dar, niciodata pe net.
Plus ca, in cartile tiparite, gasesti, totusi, mult mai putine greseli decat in cele de pe net.
O singura data am vrut sa vad cam cum arata o carte online. Era vorba despre un roman pe care il cunosteam foarte bine.
In primul rand ca era mizerabil tradus.
In al doilea rand, era plin de greseli de ortografie.
Cred ca de la cititul rezumatelor de pe net li se trage adolescentilor ignorarea totala a oricarei reguli de ortografie.

6 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:


De fapt, tu ce inculpi? Metoda de a citi carti de pe monitor, vis-a vis de cititul de carti clasice, sau digitalizarea cartilor? Daca eu dau print la o carte digitalizata si o citesc in pat, cu creionul in mana, sunt ok?

Digitalizarea cartilor/publicatiilor/documentelor a fost revolutia culturala a inceputului de mileniu. Google books, Million books archive, Europeana permit accesul utilizatorilor din toata lumea la documente care altfel le-ar fi inaccesibile. Bine, eu vorbesc aici de carti vechi, carti rare, carti nereeditate sau carti care se gasesc doar in strainatate, nu de un Jules Verne pe care il gasesti la orice biblioteca de cartier. Persoanele care sunt interesate si de aceste tipuri de carti se bucura cand primesc de la un prieten din strainate un pdf cu pagini scanate/fotografiate.

Tot nu inteleg de ce trebuie sa dai delete unei carti pe care ai luat-o de pe net. Poti sa iti faci si o biblioteca digitala.

| anna01 a răspuns:

Imi plac cartile, este o desfatare sa le rasfoiesc, doar ca unele carti sunt inaccesibile la biblioteca si trebuie sa le downloadez.Cartile in format electroinic ofera mai multe posibiltati de parcurgere, dar parca nu au viata... Daca gasesc la anticariat cartea pe care am citit-o pe net nu preget sa o cumpar imediat.

| Bubble a răspuns:

Daca am de unde sa imprumut cartea sau nu e asa de scumpa o cumpar/imprumut... dar daca e scumpa si nu am ceva banitii apelez la internet.desi nu e bine. ca strica ochii.

| NthtoShare a răspuns:

Eu una ador sa-mi cumpar cartile, nu pentru ca asa ''il rasplatesc'' pe cel care a scris-o caci primeste cu mult mai putin pe langa cel care o publica, dar imi place sa-mi iau cartea, dictionarul si un creion, sa ma asez in pat sau intr-un fotoliu si sa citesc. In plus mai dau peste ea prin casa si o mai rasfoiesc, caut la sfarsitul ei (unde notez paginile peste care vreau sa mai revin) si imi amintesc ce mi-a placut cel mai mult din ea. Mai mult e chiar dragut sa adormi cu o carte pe piept, decat sa amortesti pe scaun citind la calculator. Cartile ''virtuale'' le folosesc pentru a vedea daca intr-adevar merita sa cumpar ceva. De asemenea, citesc ceva pe calculator daca nu gasesc in librarie, sau daca e chiar ceva scurt.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu pe fata ta laughing)

| immortelledesneiges a răspuns:

Cum in ultimul timp nu mai citesc decat carti de specialitate, le prefer pe cele clasice. In format electronic, cred ca am citit doar vreo doua sau trei carti si acelea pentru ca nu se gaseau in Romania. In primul rand, nu mi se pare corect fata de autor si editura, iar in cel de al doilea rand, am tabieturile mele cand citesc o carte buna: notite cu creionul la sfarsitul cartii, semne de carte mult dorite si cautate, nervii facuti cand fac "urechi de elefant" la colturile paginilor, si apoi procesul fauririi suporturilor de colturi.