anonim_4396
| Anonim întreabă:

Va rog insistent sa'mi spuneti detaliat ce inseamna "metastaza carcinomatoasa la san"?!

Răspuns Câştigător
| Swabia a răspuns:

Gena responsabila de aparitia metastazei in cazul cancerului de san, care creste rezistenta tumorilor la chimioterapie, a fost descoperita de cercetatorii americani de la Universitatea Princeton, informeaza AFP. Gena numita metadherin (MTDH ) este situata in cromozomul uman si este activa la 40% dintre pacientele bolnave de cancer. MTDH...

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Cauta la"Sfatul medicului.ro"la rubrica"Dictionar medical"fiecare termen in parte si te lamuresti. Mira

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Inseamna ca pacientul diagnosticat are un cancer in stadiul IV (cel mai avansat). Metastaza este o determinare secundara dintr-o tumora maligna. Inseamna ca celulele canceroase au parasit organul in care s-au dezvoltat initial, au circulat prin limfa si sange si s-au cuibarit in alt organ unde au dat o tumora cu aceleasi caractere cu tumora initiala. Daca zice la san, inseamna ca metastaza este in glanda mamara (cel mai probabil de la sanul de pe partea cealalata, dar poate fi de la orice cancer. Carcinomatoasa inseamna ca tumora este una epiteliala, desemneaza practic originea histologica a tumorii initiale.
Metastazele apar la sfarsitul evolutiei unui cancer si au un prognostic foarte rezervat.

mlm
| mlm a răspuns:

Buna, inseamna ca cancerul este in stadilul 4(ultima faza)si este in zona sanului, pronosticul de tratare este rezervat.

anonim_4396
| Anonim explică:

Dumnezeu sa-ti ajute sa treci cu bine peste toate