| Chifla2010 a întrebat:

Vreau sa invat web design, programare in HTMl / PHP etc. (stiu html cat de cat) si vreau sa dau la o facultate. Am cautat, dar in ROMANIA nu este specializata in web design si am auzit ca se invata asa ceva la mate-info. Problema e ca eu la liceu fac M2 la matematica + informatica ne jucam toata ziua. Intrebarea mea este, credeti ca imi va fi greu daca ma duc la mate-info? Cine e acolo si poate sa-mi spuna si mie care sunt materile si ce se invata etc. Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| AshWorld a răspuns:

Ti-au spus bine si cei de dinainte.
Eu iti spun doar ca nu-ti trebuie facultate pentru programare Web, eventual doar niste certificari CISCO sau alte balarii, desi le poti inlocui cu un portofoliu personal de lucrari/proiecte care atesta cunostintele si experienta ta. In facultate se invata doar niste chestii simple, putine, de baza, probabil si prin anii terminali sau chiar terminal daca e vorba de mate-info. Eu stiam ceva programare Web dinainte sa ajung in facultate sa invat despre asa ceva pentru ca pur si simplu programarea Web nu e prea grea ca s-o inveti(chiar mai in detaliu) si singur documentandu-te de pe net.
Obiectivul unei facultati de mate-info nu e sa te scoata programator Web(o sa vezi programatori Web si pe unii care termina alte facultati care n-au treaba cu programarea/informatica/calculatoarele/tehnologia informatiei) pentru ca-ti ofera ceva mai multe cunostinte de programare, printre care programarea in C/C++/Java, structuri de date/algoritmi, programare obiect orientata, poate si programare distribuita, calcul paralel, dar cu siguranta baze de date, retele de calculatoare si diverse teorii despre algoritmi(grafuri, retele neurale), inteligenta artificiala, etc.
Si in principiu informatica la un nivel cat mai avansat fara matematica(si nu una banala) nu se poate.

5 răspunsuri:
| Nastia a răspuns:

La mate info se face programare:c++ sau pascal.nu o sa te invete nimeni la liceu web design.Nu te duce la mate info pentru ca nu esti pregatit sa faci m1[e al dracu de greu fata de m2]si nici c++ 7 ore pe saptamana.Nu o sa te descurci.nu-ti zic asta ca sa te simti prost, dar tu singur ai zis ca la info nu faci nimic.Sa-ti spun care e atmosfera la o ora de info:la fix esti in clasa, in fata calculatorului tau, deschizi bc-ul, profa iti explica cerinta unei probleme, cineva o sa scrie pe tabla 2-3 randuri sau nimic din cod, din rezolvare si se asteapta ca in maxim 10 min tu sa ai programul scris bine si sa ruleze perfect.Si faci problema dupa problema pana in ultima secunda din ora, uneori te mai tine si din ora urmatoare.profii de info nu sunt deloc amabili, blanzi sau intelegatori:nu faci programul s-ar putea sa-ti iei un 2.la mate se fac 1001 de tipuri de ex fara vreo aplicatibilitate, proful se asteapta sa stii sa faci si-ti da 1 indicatie sau te uita la tabla. o sa faci analiza si algebra, asta intr-a 11-a.intr-a 10 parca se face si trigonometrie si algebra, 5 ore pe saptamana.toti profii trag de tine desi materiile lor nu sunt de profil. O sa fii intensiv:mate, romana, engleza, fizica, chimie si info. daca crezi ca poti face fata unui ritm in care nu ai timp de nimic in afara de scoala, muta-te.
Daca vrei sa inveti programare ca lumea da la Brasov la programare, dar nu te astepta sa te ia de la 0.ai putea sa spui si ce clasa esti acum.pt ca intr-a 12-a la mate info nu mai faci programare, ci Oracle. web design poti sa inveti singur, ia-ti de pe net dreamweaver-ul si incepi prin tutriale sa faci site-uri.bafta.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

La orice facultate la care înveți ceva de calculatoare vei face și multă matematică (cel puțin în primii ani). Cam niciunde nu există facultate specializată în web-design pentru că asta niciodată nu se învață de una singură, tot timpul venind cu progamarea clasică. La orice facultate de informatică/calculatoare vei învăța aceste lucruri. Dacă ești pasionat de așa ceva și vrei să faci asta, nu îți recomand mate-info, mai ales dacă nu-ți place matematica. Îți recomand o facultate de informatică sau de calculatoare (care sunt cam același lucru, doar că de obicei la facultatea de calculatoare se pune mai mult accent pe partea hardware decât la facultatea de informatică). Cât despre materii, vei face vreo 2-3 tipuri de matematici(în fiecare semestru) în primii 2 ani, multă programare, iar din anii 2-3 deja încep și primele cursuri de MySQL, HTML, PHP.

| monstrulet a răspuns:

Daca te duci la facultate de informatica(nu mate-info) o sa faceti ceva mai putina matematica, dar tot e nasoala.
Partea mai buna este ca "web designul" e printre cele mai usoare chestii care o sa le faci. O sa ai de invatat sa lucrezi serios cu baze de date, diferite limbaje de programare, foarte multi algoritmi si altele.
Ideea este ca daca stii c/c++ bine si ceva html, o sa te descurci usor cu php. Dar, mai multe griji mi-as face pentru restul.
Noi in primul an am invatat html, in al 2 lea oracle pl/sql si tehnologii web. Partea mai nasoala e ca nu ne invata php, noi trebuia sa-l invatam. El doar ne dadea diferite tehnologii in mai multe limbaje si ne punea sa le folosim pentru proiectul final.

| andreyuu a răspuns:

Daca esti pasionat de asa ceva, ai putea invata de pe tutoriale, si nu iti va fi greu la un liceu cu profil mate-info.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Programarea web nu e foarte grea si se poate invata si singur cu tutoriale si muuuulta munca!happy...am niste tutoriale faine daca te intereseaza lasa-mi un mesaj cu idu-l tau pe privat si am sa iti dau pentru javascript si php... ce e HTML/CSS din pacate e insuficient dar acelea le gasesti la tot pasul!tongue