anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu o întrebare, azi am rămas eu cu frate-miu in masina si nu stiu cum s-a ajuns la discuția dar m-a intrebat,, cum se simte sa ai organul genital feminin " si daca poate sa atingă, credeți ca ar trebui sa-i spun lui maica-mea? Ma simt extrem de prost fiindcă mi se pare de-a dreptul nesimtit.

8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Sexualitatea a luat amploare nu doar printre adulti, ci si printre copii.
Fratele tau nu are nicio vina; de vina sunt parintii care au ramas inapoiati, si ei cred ca inca mai traiesc in vremurile cand erau ei mici.
Parintii trebuie sa stie cum sa-si educe copii de mici chiar si in privinta aceasta.
Nici tu nu trebuie sa te miri de fratele tau. La gradinita sau la scoala, si mai ales la servici, nu trece o zi sa nu auzi de sexualitate.
Spune-i fratelui tau ca barbatii nu stiu cum este sa traiesti in corp de femeie, si ca nici nu ar trebui sa stim. Mintea nu trebuie sa fie preocupata cu ganduri nefolositoare, deoarece orice subiect sau gand nefolositor face ca mintea sa nu se dezvolte sanatos. Tot ce stim este ca fiecare om trebuie respectat, indiferent de vremurile in care traim.

| SilentRain a răspuns:

Am crescut printre băieți și niciodată n-am auzit de așa mizerie de discuție
Fratele tău e dus cu capul, spune-i lui mama ta chiar daca e mic sau mare
Trebuie să aibă respect și bun simț față de sora lui cât și față de alte fete

| mastadont a răspuns:

Eu zic să-i explici frumos fratelui tău că așa ceva nu se face în familie și că se numește incest. Dacă vezi că tot insistă atunci da, e ok să le spui părinților.
Nu te sfătuiesc să le spui de pe acum pentru că s-ar putea să-ți strici pentru totdeauna prietenia cu fratele tău, e posibil să te urască pentru asta.

| Digikey a răspuns:

Puteai sa-i raspunzi.
Este si el curios.
Mare scofala.

| Sophieka a răspuns:

Nu ii distrugi nicio viata... Daca nu e un copil mic, de 3-6 ani, atunci consider ca trebuie neaparat anuntati parintii. Nu e normal asa ceva. Nu ai idee cati tineri si adulti exista cu fantezii din astea cu incest. Nu trebuie lasat sa continue. Daca va continua pe viitor, dupa ce sunt anuntati ai tai, va trebuii dus la un consult.

| Saiko10 a răspuns:

Cati ani are? daca are 6, era doar curios, si nu prea stia ce inseamna, daca e in adolescenta atunci e mai nasol.

| Fl4shy a răspuns:

Nu ii spui doar lui maica-ta, ii spui si lui tatalui. Eu personal nu consider sa se petreaca asa ceva intre frati/surori. Mai ales ca sunteti din aceeasi familie.

| nujbro a răspuns:

Ba deci, nu fi ratata, nu-l spune, n-ai 9 ani(sper), daca e mic e normal sa aiba curiozitati, unele mai ciudate.
Nu e "nesimtit", e doar curios, ca orice alt om de pe pamant.
Asta daca e pana in 12 ani. In orice caz, mi-se pare tampit sa-l spui, ii cam distrugi relatia cu parintii, il faci sa se izoleze si in general ii distrugi viata. Poti sa incerci sa-i explici unele chestii, cum la noi in Romania, educatie sexuala nu-i, oricum, daca il lasi sa te atinga sau nu, problema ta.