|

Bună! Am 18 ani și m o mare problemă! Părinții mei sunt recăsătoriți și eu stau cu tata, mama vitregă și ce doi copii ai ei. Cea mică e problemă, menționez că are 7 ani și sunt împreună de 4 ani.

Mă enervează LA CULME! Știu că poate e greșit ce gândesc, dar uneori mi se pare cel mai tâmpit copil! Nu înțelege nimic din ce îi spui, face total opusul, e foarte parșivă, minte mult și se face că-nțelege, dar de fapt pe ascuns face toate prostiile! Îmi consumă parfumurile, îmi umblă cu machiajele și nu mai zic. Că discuții au fost foarte multe pe acest subiect și din cauza ei, ba chiar certuri nasoale și tot nu înțelege! Încerc să îi vorbesc frumos, dar dacă cineva nu țipă la ea nu se calmează, nu se potolește, e învățată să țipe cineva la ea. Dacă cineva îi vorbește frumos, îl ia de prost, face ce vrea din persoana aia și se alintă foarte mult! Dacă cineva e puțin mai exigent cu ea, e un copil exemplar, fără îndoială! Are prea multe fițe pentru 7 ani, face moda că ea nu se îmbracă cu aia, că ei nu îi place, că nu stiu, fel și fel de pretexte ciudate! Poartă numai blugi și rochițe, ei nu îi plac pantalonii de trening..nu mai zic că poartă o pereche de blugi o săptămână întreagă. Maică-sa are vreo 40 de ani, nu mai are răbdare cu ea, de asta nici nu stă după ea prea mult. Pe dinți nu se spală, nu îi place să fie curată! Mă rog de ea să se spele pe dinți, de multe ori o spăl eu! Uneori e foarte înțelegătoare și fără să țipi la ea și asta doar când nu e maică-sa prin preajmă, că îi dă mult nas! Mă stresează maxim! Anul acesta am bacul și e un stres în plus pentru mine, nu-mi arde de figurile ei! Vă rog să nu-mi spuneți să vorbesc cu ei, că am vorbit cu maică-sa de o mie de ori, pare că înțelege, dar după un timp face aceleași lucruri. Și m-am săturat să-l stresez pe tata mereu cu lipsa lor de educație. A discutat de foarte multe ori și cu ea și cu maică-sa și de cele mai multe ori, nu îi spun tatălui ce face ea pentru că nu-mi place să-l stresez!

Vă roooog! Ce să fac cu acest copil care aparent e cel mai gingaș copil, dar de fapt e un drăcușor împielițat? Ajutooooor! Dacă am omis ceva... scuzați-mă!

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Te educă. Suntem rude cu maimuțele, ea e o maimuțică mică.
Ca să te comporți așa cum se copmportă ea, trebuie să fii extraordinar de inteligent. Să îți propui să îi dedici ei o oră pe zi, chiar dacă ai bac.
În acea oră. să te cobori la mintea ei, asta este ușor, că și tu ai fost o dată ca ea, doar să îți reamintești.
Și în acea oră să te joci cu ea, ceea ce vrea ea. În scurt timp veți deveni cele mai bune prietene. Să te gândești așa, că este o maimuțică, un strămoș reîncarnat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La 7 ani umblă cu machiajuri și parfumuri? Asta nu sună bine.
Scuză-mă, dar eu în locul tău, o educam eu în loc să le spun părinților să își educe fata.
Nu zic să apelezi la violență, asta nu duce la nimic bun. Vorbește cu ea și explică-i că nu are vârsta necesară să folosească produse cosmetice.
Cât despre spălatul pe dinți, ea având doar 7 ani nu se gândește care sunt efectele negative dacă nu ai grijă de dinți. Spune-i că trebuie să se spele zilnic pe dinți, dimineața și seara.
Pentru a nu avea probleme ai putea să îți ții lucrurile undeva unde ea să nu aibă acces. De exemplu trusa de machiaj ai putea să o pui pe un dulap, ea având 7 ani nu are cum să ajungă la ea.
Oricum la vârsta ei vrea și ea să i se acorde atenție. Încearcă să îți împărți timpul astfel încât să te joci și cu ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa-o sa-ti stie de frica, daca altfel nu se poate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Stie si de frica mea si a tatalui meu. dar cand ii vorbeste cineva frumos, cum am mai zis, se schimba! Cand zic "frumos" ma refer la un ton normal de a vorbi, nu dulcegarii, alintaturi etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pune-o la punct! Nu te lasa induplecata, se comporta asa ca i s-a permis. Are caracterul prost pe care-l avea si tatal ei, nu ai ce face decat sa o pui la punct cumva. O sa o zic pe sleau, eu ii dadeam 1-2-3-4 peste gura sa vezi cum se potoleste rapid! Si mi se rupe de ce zice tata, ma-sa si toti. Daca face mai tare (va face prima data ca sa intimideze sa zici ca nu merge metoda), continuam seria deci 5-6-7-8 si garantez ca sta flex apoi. Si va sta cand vede ca nu ii merge santajul si riposta! Daca vin eu acolo, pe pariu pe 300 lei ca in doua saptamani nu mai zice nici pas! Si daca zice ma-sa ceva zici "ia-o in pana mea si educ-o, nu sa-mi manance mie zilele, sa fie clar, ca o ia mama dracu si mi se rupe de voi". Asta e, altceva nu ai de facut pana te maresti si pleci la viata ta. Daca poti pleca, mai bine pleaca, evident, la mama sau sa fi pe picioarele tale, dar daca nu...nu ai alta sansa decat sa fi mai tare ca ea. Ei nu fac nimic sa remedieze, ca nici tu nu faci nimic, stai si induri, aia va tine de prosti pe toti la 7 ani ai ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ok, deci în primul rând nu fă ce a zis Dbzgoku, crede-mă nu vrei ca sora ta să stea toată ziua cu ochii în telefon pentru că s-ar putea să ți-l ceară pe al tău după și fă facă crize de copil, și să plângă dacă nu îi dai telefonul. Poate să îți umble în el sau chiar să strice ceva.
Filme horror...nu cred că vrei ca noaptea să doarmă cu lumina aprinsă, să vrea să doarmă cu tine sau cu părinții, să trebuie să te uiți sub pat să nu fie bau-bau, să plângă și țipe noaptea, sau să facă pipi noaptea în pat.
Trebuie să o convingi să se spele pe dinți (măcar o dată pe zi ), mai ales dacă deja a început să schimbe dinții de lapte.
Trebuie să te gândești și tu puțin și să îți d-ai seama că e foarte mică, și că nu pricepe prea multe, sau chiar dacă pricepe nu își dă seama de consecințe.
Ascunde machiajele și parfumurile, pubele undeva la înălțime unde ea nu ajunge sau unde nu le poate vedea.
Nu e bine să faci chestii care poate să o influențeze în mod negativ mai târziu.
Acum te gândești în mare parte doar la tine, e și normal și specific vârstei. Dar trebuie să te gândești când va crește și ea e bine să nu aibă chestii de care să fie afectată, și să poată să aibă o viață normală.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cduncfujndf):

Înțeleg ce spui! Sunt conștientă de toate astea, dar nu stiu daca e din cauza acestei schimbari sau... habar n-am, ideea e ca uneori nu o supooort! Uneori, imi e mila de ea, dar de multe ori face lucruri urate! Nu tipa, nu face crize, doar ca daca ii vorbesc mai frumos, incepe sa se alinte si asta ma enerveaza la culme!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cduncfujndf):

Filme horror pentru un copil de 7 ani? Pe bune?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Andreeush):

Ce filme horror? Eu am zis sa nu o lase să se uite la filme horror, așa cum a zis Dbzgoku.Cred că ai înțeles greșit ceea ce am zis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Cduncfujndf):

Scuză-mă, am vrut să îi scriu lui Dbzgoku, nu ție.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În primul rând ai putea să-ți ascunzi lucrurile pe care ți le ia. laughing Și evit-o, nu trebuie să ai grijă de ea, are părinți care să se ocupe de ea tu trebuie să înveți pentru bac. Eu una, aș lăsa-o în voia sorții, părinții să facă ce vor, să aibă grijă de ea. Oricum nu-mi plac copii. laughing)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Distragei atentia dai un telefon sau o tableta sa se joace sau trimiteo undeva la prietenele ei dar nu cred ca are asa ceva sau dai o telecomanda cu televizor sa se uite la ce vrea ea sau daca e vreun pc prin casa las-o macar 4 ore. daca ai facut toate astea si nici nu a mers o luam pe dificulatea grea. nu cred ca o s ate mai streseze dar s-ar putea sa o speri rau pune-i filme sau video-uri horor cun jumpscareuri daca ii plac filmele horor chiar ca e mai greu de linstit o poti ameninta cu diferite chesti dar pentru asta trebuie sa o cunosti foarte bine sa ii cunosti toate fricile toate nazbatiile. nu iti spun sa o abuzezi fizic dar macar fa-o sa stie cinei sefa sau bate apropouri unde sti tu ca e mai sensibila la acel subiect spune-i ceva care macar sa te lase in ace pentru vreo 5 ore spune-i ca e adoptata sau ceva care o sa faca muta sper ca te-am ajutat atata stiu am doar o experienta cu un prunc de 9 ani care ma stresa cu jocurile lui cringe

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează