| ImJack a întrebat:

Bună, deci as vrea sa încep cu începutul am o problema mai aiurea cu taicamiu... Vrea sa ma dea afara din casa, eu am 18 ani și am terminat studiile. Vreau sa plec undeva sa muncesc în Germania și sa fie și cazare, totuși știu ca este greu la început. As dori câteva sfaturi sau dacă ma puteți ajuta cu un loc de munca cu ceva, nu sunt cersetor vreau sa muncesc, dar dacă ar fi sa plec în Germania cam ce acte mi-ar trebui sa îmi fac acolo sau cum trebuie sa procedez? Stiu ca e greu dar taicamiu e în lumea lui și trebuie neapărat sa plec... Maica-mea e moarta. Va rog ajutați-mă

17 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Decat sa bagi 12h pe bani putini in Germania, de ce nu aplici in legiunea franceza? Militar cu salariu de 1700 euro pentru inceput dupa sari de 3000 pe luna cu experienta. Germanu te face 40% din salariul tau. Castigi 1000 eur din care taxe trase ramai cu 600 eur. Mai poti aplica in Belgia si aia recruteaza oameni din europa in armata. Dupa ce strangi bani iti faci un viitor printre straini unde legiile sant mai corecte sau te retragi acasa daca nu suporti strainatatea.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns (pentru mgtow):

Unde recruteaza belgienii? Am cautat pe net si nu am gasit nimic. Legiunea straina nu e chiar pentru oricine...

| Violleta2022 a răspuns:

Fa aplicatii online la agentiile de recrutare din Germania si spune-le ca doresti sa-ti acute loc de munca pentru calificarile tale si evident cu cazare.
Ce calificari sau experinta ai?

| Freya1 a răspuns:

Mergi la munca, strânge niște bani si dupa i-ati o chirie si gata.
Poate ai noroc si găsești pe la noi ceva munca cu cazare cu tot până mai prinzi experienta sa pleci dincolo.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Nu te vad copt suficient pentru a pleca in strainatate... Cauta-ti aici in tara vreo 2 locuri de munca, si pleaca pe chirie... Dupa ce mai trece un timp bun, si te maturizezi mai mult, te poti gandii la un salt mai mare.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Cam greu sa pleci daca nu ai pe nimeni. Adică e greu să dai de oameni buni, 100% vei da de intermediari sau mai rău tepari. Încearcă în țară, nu ți legătura cu niciun coleg?

| Dintrebare a răspuns:

Uita-te pe siteuri cu joburi si cauta ce locuri de munca sunt disponibile. Exista agentii de recrutare care te pot ajuta cu idei si cu formalitatile necesare angajarii. Sau intereseaza-te la tine in localitate. Poate cunosti pe cineva care deja munceste in Germania si te-ar putea indruma. Ramai curajos si cu initiativa si o sa fie bine. Daca situatia acasa este fara iesire nu are rost sa stai sa astepti nimic. Trebuie sa iti cauti solutii peste tot pana gand gasesti ceva potrivit pentru tine.

| FantasyBoy a răspuns:

Foarte bine ca ai decis sa pleci din casa tatalui tau si sa-ti traiesti viata ta, dar de unde ti s-a pus pata pe Germania? Esti etnic german, sas, vorbesti fluent limba germana?
Daca doresti sa emigrezi definitiv, ti-as recomanda mai degraba Italia sau Spania, te acomodezi mai usor, oamenii sunt mai prietenosi, si job-ul mai putin stresant decat in Germania.

| Alexia1208 a răspuns:

Bună! Poți acționa in instanță încă de acum.
https://lege5.ro/......odul-civil
Alineatul 3 și 4

| IAR a răspuns (pentru Alexia1208):

Ce ai dat tu acolo se refera daca copilulul este minor iar el este major
asa ca nu are ce sa faca.

| Alexia1208 a răspuns (pentru IAR):

Uită-te te rog la alineatul 3. Până la 26 de ani e obligat sa îl întrețină.

| Wr3nch a răspuns (pentru Alexia1208):

Dar el si-a terminat studiile a mentionat asta in intrebare.

| IAR a răspuns (pentru Alexia1208):

Doar daca studiaza si el tocmai a scris ca si a terminat studiile.

| Alexia1208 a răspuns (pentru IAR):

Asta include și facultatea și masterul. Dacă el se decide ca vrea sa facă facultate tatăl lui e obligat sa îl întrețină

| Alexia1208 a răspuns (pentru Wr3nch):

El chiar dacă a terminat liceul, tatăl lui are obligația sa îl întrețină până termină masterul (asta dacă se gândește sa dea la faculta și master + ca e mai convenabil decât in Germania)

| AdryAdryana1822 a răspuns:

Daca ai frati ar trebui sa apelezi la ajutorul lor o perioada si nu-i ok sa mergi singur in Germania fara un adult sau o persoana de incredere care stie cum e situatia acolo in germania...nu poti sa apelezi asa la oricine ca nu se stie peste ce persoane dai poate iti promite ce doresti tu ca te vede disperat si te duce in locuri bizare...e mai ok sa apelezi la persoane de incredere care lucreza undeva de ceva timp si stiu cum merg lucrurile acolo