| iulia0514 a întrebat:

Bună dragilor!
Întrebarea mea pentru azi este următoarea!
Cat de importantă este comunicarea în cuplu?

70 răspunsuri:
| nukeyly a răspuns:

Gheorghe Gheorghiu - Unde dragoste nu e, nimic nu e
Https://www.youtube.com/watch?v=yOqrzQ0JdQA

Lipsa de comunicare duce la "rugina" si la defectarea instalatiei care de multe ori nu se mai poate repara. Deci mentenanta constanta este cheia succesului. Comunicare Comunicare Comunicare.

| Hyperion7 a răspuns (pentru cristi202):

big grin

| cristi202 a răspuns (pentru nukeyly):

Frumoasa imagine!
Din nefericire, sunt relații unde a cam patruns rugina...

Răspuns utilizator avertizat
| Serban97 a răspuns:

Foarte importanta

| Seba2013 a răspuns (pentru Bubico2022):

Tu crezi ca exista comunicare in disonanta? Exista doar niste zgomote care nu te lasa sa asculti consonanta universului. Tu ii vezi pe astia prin parcuri si la fantani? Nu le plac lucrurile mici si nici nu stiu sa conécteze cu ele. Sunt raciti si trebuie sa ia pastile (este mai buna raceala decat moartea/imbolnavirea). Le plac doar Florín Salam si sa doarma mult. Unu care traieste in disonanta, cu zgomot interior, voci interioare, anxietate, preocupari, etc., nu poate asculta múzica sferelor. Eu o aud ii simt vocea si bataia. Stiu sa ma conéctez si cu ninsoarea. Pentru ca mi-am linistit zgomotele interioare si am ureche pentru ele.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fără comunicare, cum interacționezi, cum formezi un cuplu?

| MadalinMirelMacovei a răspuns:

Comunicarea este esențială în orice relație, mai ales într-o relație. Fără o comunicare adecvată, pot apărea neînțelegeri, conflicte și probleme de încredere. Comunicarea deschisă și sinceră permite ambilor parteneri să-și exprime sentimentele, gândurile și nevoile, ceea ce duce la o relație mai puternică și mai solidă. În plus, este important să rețineți că comunicarea include nu numai vorbirea, ci și ascultarea și înțelegerea celuilalt.

| Mosotti a răspuns:

Pai cum adica ce importanta comunicarea in cuplu? Pai asta e cam tot, sa te sfatuiesti, sa iti spui problemele, nemultumirile, sa rezolvati treburile, etc.

| Dismally a răspuns:

Este foarte importanta, doar comunicand poti trece peste diversele probleme care vor aparea in cuplu.

| Emma30555 a răspuns:

Iubirea este importanta. Compatibilitatea este importanta. Cum zicea și un utilizator dacă ii comunici partenerului ca nu mai ești atras de el, ca s-a îngrășat nu știu cât mai salvează relația aceasta comunicare. Este importanta dar sunt și oameni mai tăcuți ca să zic asa și pot fii fericiți în relație nu toți bărbații comunica asa ușor. Mie fostul partener îmi comunica destul de des ce vrea de la mine, cum sa fiu, ce sa nu mai fac iar chestiile astea au pus capac, dacă compatibilitatea era mare probabil ca nici nu era nevoie de aceste subiecte

| acerr a răspuns:

Cati ani ai? mi-ar fi rusine sa intreb asa ceva

| iulia0514 explică (pentru helpforyou):

Nu doar în cuplu e importanta, comunicarea e esențială orice am face trebuie sa știm sa comunicăm

| iulia0514 explică (pentru cristi202):

Frumos spus! Din păcate sunt cupluri în care doar un partener își exprima dorința și celălalt se supune și consideră că asta e comunicare din păcate!

| iulia0514 explică (pentru nukeyly):

Foarte frumos explicat! Mulțumeschappy

| iulia0514 explică (pentru sadrian46):

Nu poți tocmai de aceea e importantă, doar ca unii oamenii nu conștientizează cât e de importantă!

| iulia0514 explică (pentru MadalinMirelMacovei):

Corect frumos explicathappy

| iulia0514 explică (pentru Mosotti):

Ai dreptatehappy

| iulia0514 explică (pentru Dismally):

Corecthappy

| iulia0514 explică (pentru acerr):

Am 32 de ani! Sincer nu vad de ce ar fi rușine să întrebi de ce este importantă comunicarea într-un cuplu poate am făcut-o cu un scop anume! Oricum dacă sunteți de părere ca este o întrebare nepotrivită există acolo sus sub întrebare un butonaș rosu pe care scrie "raportează" și puteți să-l apăsați oricând simți nevoia!

| iulia0514 explică (pentru Emma30555):

Vezi pana la urma tot comunicarea a rezolvat problema ta pentru ca dacă el nu-ți spunea acele lucruri nu ai fi știut ca nu e potrivit pentru tinewinking

| helpforyou a răspuns (pentru iulia0514):

Perfect de acord. Pana la urma fara comunicare nu se poate face nimic.

| Mosotti a răspuns (pentru acerr):

De ce ti-ar fi rusine sa intrebi asa ceva? Eu stiam raspunsul, dar nu mi s-a parut aiurea ca a intrebat, multe nu le stii nici la 80 de ani.

De ex majoritatea barbatilor si la 85 ani zic ca nu au inteles femeia.
Eu am inteles-o f bine, dar ei nu, ca nu cunosc natura umana, natura ei, psihologia ei, dar nu e o rusine, ii explic omului si daca are 70 de ani si eu 45.

Rusine e sa nu vrei sa stii, nu ca nu stii, e de apreciat ca intreaba, ca vrea sa stie, nu conteaza varsta.

Mie nu mi-e rusine sa intreb nimic orice ar fi, si chiar daca la unii li se pare ceva banal care trebuia sa stiu, pai uite ca nu stiu, sa-mi explice ei daca stiu.

| Mosotti a răspuns (pentru iulia0514):

Nu are cum sa puna ca e intrebare nepotrivita, raport dai cand e ceva ce incalca regulile forumului, insulta, injuratura, spam, misto.
Pe softpedia daca simte cineva "nevoia", sa dea raport aiurea, poate simt si moderatorii nevoia sa dea o pedeapsa cumva.
Ca raptoarele incarca moderatorii care trebuie sa le analizeze si nu au nevoie de aiureli.

Nu conteaza varsta, f bine ca ai intrebat, i-am zis si lui acerr acum, rusine nu e ca nu stii, ci ca nu vrei sa stii.
Tu ai vrut sa stii, felicitari.
Daca eu cunosc raspunsul, nu inseamna ca toti stiu.

Eu am 45 ani si intreb cand nu stiu ceva, chiar daca altora li se pare ca trebuia sa stiu asta si la 19 ani.
Mi-a mai zis "aaa pai nu stii", si eu "pai tocmai de aia, daca stii tu, zi-mi, hai, invata-ma tu".

| cristi202 a răspuns (pentru iulia0514):

Da, și e trist că e așa...

| cristi202 a răspuns (pentru iulia0514):

Mie îmi place întrebarea asta a ta. Ca toate celelalte ale tale. Au sens. Îmi pare rău că nu am timp sa răspund la toate.
Dar, ca pe TPU happy, cineva trebuie sa comenteze ceva... sad

| Emma30555 a răspuns (pentru iulia0514):

Oamenii comunica între ei în general

| iulia0514 explică (pentru Mosotti):

Eu consider ca mereu avem ceva de învățat chiar și de la un copil de 2 ani eu de exemplu de la copilul meu am învățat ce înseamnă răbdarea și în fiecare zi învăț ceva nou și sincer nu-mi este rușine pentru că nu putem sa le știm pe toate pentru că nimeni nu e atotștiutor!