| iulia0514 a întrebat:

Bună dragilor!
Întrebarea mea pentru azi este următoarea!
Cat de importantă este comunicarea în cuplu?

70 răspunsuri:
| iulia0514 explică (pentru cristi202):

Mulțumesc! Din păcate nici eu nu prea am timp sa răspund promt de aceea ma limitez la o singura întrebare pe zi sau la 2 zile! Nu m-a deranjat ceea ce a spus el/ea doar și-a exprimat părerea!

| Mosotti a răspuns (pentru iulia0514):

Evident ca avem mereu ce invata de la oricine, ai dreptate, asta ziceam si eu, ca si de la un prost ai uneori ce invata, multi nu respecta regula asta, in loc sa invete, resping parerea altora doar sa fie ca ei, desi ei stiu ca nu e ca ei, ca daca nu stiau, nu respingeau nimic.

Normal ca nu trebuie sa ne fie rusine sa invatam de la oricine, sunt chestii si la mine care le pot invata de la unu de 15 ani, nu e nici o problema.
Si daca zice cineva "aaa, pai trebuia sa stii asta", nu trebuia sa stiu neaparat. Ca depinde de situatiile de viata, daca te-ai lovit de chestia aia.

| iulia0514 explică (pentru Mosotti):

Corect dar din păcate uni oamenii nu vor sa accepte asta din prostie, orgoliu etc!

Pai da, orgoliu vine din complexe din trecut, din traume. Un orgoliu face rau celui in cauza, ii zici sa se dea de pe linia de tren, dar prefera sa treaca ala peste el dar sa nu faca ca tine, cam asa sunt astia.

Mai era unu, si eu si altii "da ma bacu", el "ete nu-l dau!".
Deci am caz concret. Ca nu daduse bacul anul ala cand trebuia sa dea.
Dar ca ii ziceam noi, ca sa nu faca ca noi, zicea ca nu-l da.
Pana la urma l-a dat, dar zic asa prima reactie.

Din păcate orgoliul ne prostește!

Da, dar asta se demonteaza la terapie uneori, uneori merge, alteori nu, ca se afla de unde vine orgoliu, in urma a caror traume si complexe din trecut.

Uneori e nevoie de ani de terapie pentru a afla cauza!

Pai nu, ca, cauza o afli simplu daca omu zice corect viata lui. Daca nu zice, poate nu afli niciodata trauma care a dus la orgoliu.
Dar omu se duce acolo sa rezolve, ca vede ca felu lui ii e daunator.

Desi uneori poti sa nu stii nici tu ce a dus la trauma aia, psihanalistii zic ca se pot intampla multe si inainte sa stii de tine, nu am inteles asta, dar na.

Adica daca zice "fi puternic", cica copilu la nivel inconstient poate interpreta "aaa, deci nu sunt..nu sunt bun, nu sunt okey", si de aici sa apara complexe de inferioritate, si sa nici nu stii ce si cum.
Desi nu am inteles de unde stiu ei ca e asa, cum au aflat?!
Au intrebat pe ala de 4 ani "ba asta de 4 ani, cum vezi ma tu ce a zis tactu cu puternicu lui?"? Nu avea cum. Sunt doar banuieli.
Mai ales ca nu stii parintii daca au zis ce au zis.

Cica trebuie sa zici "esti puternic".

La unii nu se rezolva niciodata, la unii da.
Ex de orgoliu prostesc stiu de mine, s-a zis "vezi ca ai cutare, du-te la doctor mai repede".
Ala s-a suparat, si dupa cam 2-3 ani era destul de avansata treaba, deja se complicase mult, a regretat ca nu s-a dus la medic cand trebuia.
Dar s-a suparat ca, cum sa-i zica altul ce sa faca, adica cum el sa nu isi fi dat seama singur? Pai daca nu si-a dat, era clar ca alalalt vb prostii, cam asa gandea.
Ce il costa sa se duca la medic sa verifice? Ca omu zicea niste simptome totusi, dar nu le lega ca ar fi ceva cine stie ce.
Si daca cautai pe net poate gaseai despre.

Altu continua sa stea cu parteneru toxic dar asa din ambitie sa ii faca rau toxicului.
Si cine sufera? El, ca pe ala ii doare in pix, adevarat ca il enerveaza, dar daca il enerva cu adevarat ca lumea, il zbura de acolo imediat, mai ales ca statea in casa toxicului.

Adevărul este că oamenii sunt complicațiihappy

| AdioTPU a răspuns:

Extrem de importanta, și nu numai într-o relație amoroasa. De la lipsa de comunicare sau o comunicare deficitara, de acolo pleacă majoritatea problemelor dintre oameni.