Incepi prin ai spune ca toti din clasa au luat aceeiasi nota si ca lucrarea a fost grea.
Incearca si explica-i ca a fost un accident. Cu siguranta ca te va intelege, dar asta numai daca restul notelor dovedesc ca ai dreptate.
Ca nu ai invatat si ca data viitoare o sa compensezi nota si promiti ca o sa inveti.
sau in paralel prezinta-i alte 2-3 note f bune la alte materii.
Curaj. eu nu ma ascund de parintii mei din cauza notelor. le spun indiferent ce nota iau chiar dac iau 4 de exemplu la chimie ei stiu deja ca ma enervez pentru fiecare nota insa stiu si ca chimia nu o sa ma ajute cu nimic in viata si trec cu vederea. pe langa asta se poate corecta nota mica.
si apropo nu nota arata cunostintele elevului. poate ai avut o zi mai proasta, nu te-ai simtit bine, sau chiar nu ai fost pregatit la materia la care ai luat nota. nu conteaza. nu este crima de om. vorbeste cu parintii tai, explica-le ca iti opare rau si ca vei muncii din rasputeri sa iti corectezi nota. o sa vezi ca or sa fie bucurosi sa te vada dandu-ti silinta.
Stiu, ii spun ca sunt obligat sa ma trezesc la 5 jumate din cauza programului. O saptamana ma trezesc la 5, alta la 7, si cand iau note la saptamana "orei 5" na.
Si gandeste astfel:
Daca asta a gresit din neatentie, a scris a inloc de i, deci... La bac sigur vad un 6.
Cum pot sa ii explic ca iau note mici doar cand sunt nevoit sa ma trezesc la 7? Scuze daca e lung raspunsu, dar cred ca tu ai experienta.
Spune-i ca o sa te duci la scoala si o sa o corectezi si ca te vei stradui ca sa o corectezi.