Încearcă să discuți deschis cu el, prietenește. Eu și soțul meu am încercat multe metode de a ne gestiona banii și după multe variante am găsit una care ne mulțumește pe amândoi. El a mai locuit înainte singur sau cu cineva? Dacă nu, s-ar putea să nu fie familiarizat cu felul în care ar trebui gestionați banii într-un cuplu și e nevoie de timp și răbdare pentru a înțelege tot procesul. Dacă aveți o relație de lungă durată și simți ca poate fi ceva serios în viitor între voi, lucrurile ar trebui să decurgă mult mai ușor și să nu se simtă aiurea când îi vei spune sau când vei aduce acest subiect în discuție, dar dacă relația e la început, ești nesigură de el și nu vezi relația asta de cursă lungă aș spune să lași lucrurile așa până te convingi ca poate fi ceva serios între voi.
Dacă ești nesigură de "bărbăția lui" poți să îi spui ca luna viitoare ai o cheltuială mai mare și nu știi dacă vei reuși să achiți toate cheltuielile, să vezi cum reacționează.
Gestionarea banilor e un lucru complicat pentru fiecare cuplu și pot apărea multe discuții până găsiți varianta care să funcționeze pentru voi. E nevoie de răbdare. Puteți să vă împărțiți cheluielile din casă să știe fiecare să își gestioneze bănuții astfel încât să vă știți fiecare rolul, de ex: " eu cumpăr tot ce ține de detergenți, soluții, șampon etc, tu cumperi mâncare, apă și ce mai e nevoie în casă. eu plătesc chiria, tu plătești întreținerea" sau mai exista varianta cu banii la comun. Vă adunați bănuții, plătiți tot ce e de plătit în casă, iar restul banilor îi împărțiți în mod egal pentru cheltuieli personale. dacă la final va rămân bănuți îi puneți deoparte și începeți luna din nou.
Fata draga, la fiecare raspuns tot spui "daca era alta femeie".
Esti sigura ca il iubesti pe omul asta si vrei sa faci casa cu el?
Vorbesti de parca i-ai facut un favor, ca si cum alta femeie nu l-ar fi vrut.
Probabil ideile astea ale tale se reflecta si in comportamentul tau fata de el. Sa nu iti inchipui ca omul nu simte, nu-si da seama. Iar cand isi va gasi "alta femeie", o sa-ti para rau ca n-ai fost in stare sa ii spui ce doreai de fapt.
Vrei sa plateasca chirie? Spune-i asta!
"1500 de lei se duc doar pe aceste produse"
Ai fi cheltuit banii astia si daca stateai singura.
Eu sunt chiriaș în apartamentul surorii mele și îmi plătesc utilitățile. De ce ar trebui un prieten să fie tratat diferit față de un frate sau o soră?
Desigur, pot înțelege situațiile în care prietenul tău trece prin greutăți, cum ar fi sărăcia, boala sau lipsa unui loc de muncă. Însă în asemenea cazuri, în care prietenul tău beneficiază de ajutorul tău și nu are nicio problemă cu asta, mi se pare complet incorect și nesincer.
El ar trebui să se simtă rușinat de această atitudine, nu tu, mai ales având în vedere că sunteți prieteni. Dacă nu arată respect față de tine, nu poate fi considerat prietenul tău.
Ce lucruri?! Ce am zis eu de lucruri?! Fereasca Dumnezeu.
Daca era invers situatia, sa fi locuit ea la el, cred ca ii faceai o morala 3 zile, se vede ca ai double standards
Argumentul pentru care intre femei si barbati nu va fi niciodata,, egalitate''.
Dar de ce sa am dreptul atunci, si mai ales 2-3? Scrie unde? E lege?
Nu, nu doar daca ai un copil trebuie sa tii tinuta in puf, asta se aplica la absolut toate cazurile, cu sau fara.
Ce este normalul la tine? Femeia sa lucreze cot la cat cu tine? Eu in acest caz iti recomand sa iti gasesti un barbat, ca de femei nu vei avea parte.
Cand nu vrei sa ii oferi totul femeii de langa tine, e clar ca tu de fapt cauti un barbat, din moment ce esti misogin si critici atat de aspru femeile. Explicatia e simpla: frustrari, mommy issues, te dai straight ca sa nu te judece lumea, sau toate 3.
Ai zis alte prapastii https://www.tpu.ro/......u-parturi/
Esti penibila rau.
1. Nu am nimic cu femeile normale la cap ( doar cu cele care dispun de red flag-uri si se mira ca de ce nu le merge bine in viata ) Asta nu e misoginism. Misoginism era daca uram sau criticam toate femeile.
2. De unde stii tu ce viata am avut sau am? Frustrat nu sunt ( nu am de ce ), probleme cu maicamea nu am avut in mod special ( mi-am vazut de treaba mea si ma inteleg cu ea si in ziua de azi ), nu ma dau straight, sunt straight ( Am o iubita care ma iubeste neconditionat. La fel si eu pe ea. ).
3. Nu ma refer la egalitate de forta fizica la lucru. Ca stiu si eu ca in asa ceva nu exista egalitate intre sexe. Ci ma refer la impartirea treburilor si responsabilitatilor in mod egal. Daca tu preferi sa-ti gasesti ( s-au ti-ai gasit deja ) un fraier care sa te intretina ca pe copii mici, nu ai decat sa-ti faci rost de el. Dar nu poti sa numesti cazul tau, unul valid pentru societate.
Da, este legea in care ne spune clar, ca femeia dupa sarcina are dreptul sa stea 2 ani in concediu maternal/prenatal cat sa aiba grija de copilul ala. Iar apoi poate reveni la munca.
Normalul "la mine" ( de fapt la toata lumea ) e ca o persoana, indiferent de sex, sa aiba in aproximativ egala masura responzabilitati si drepturi.
Singurele persoane care se exclud de la aceasta regula sunt: minorii, persoanele cu handicap si batranii.