| Girly97 a întrebat:

Daca o cunostinta a mamei este verisoara cu verisoara mamei inseamna ca intr-un fel este si ruda noastra?

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Întreaba o pe mama ta ea stie gradele de rudenie care există intre ele, de ce pune ti pe TPU intrebari cretine si stupide? De ce? Te plictisesti?

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, o ruda indepartata, verisoara de gradul 3 sau ceva de genul asta

| Iote a răspuns:

Da, de la Adam si Eva.
Dar daca voi vreti sa va considerati rude, nimic nu va opreste.

| Harfagre a răspuns:

Depinde. Vezi care sunt strămoșii comuni în cazul pe care-l prezinți. Mama ta și verișoara ei au niște bunici comuni, asta înseamnă să fie verișoare. Vezi ce bunici comuni au cunoștința mamei și verișoara mamei, în felul ăsta îți dai seama dacă sunt rude cu voi sau nu.

Probabil e nevoie să faci o schiță pe hârtie cu străbunicii tăi, ca să înțelegi cine cu cine se înrudește. Vezi că trebuie să-ți iasă 8 străbunici în total, 4 din partea mamei (bunicii ei) și 4 din partea tatălui, bunicii lui. De-obicei bunicii tatălui nu se înrudesc cu bunicii mamei, deci e posibil ca nici cunoștința mamei să nu fie rudă cu voi. Dar e posibil să fie, de asta trebuie să faci schița cu cei 8 străbunici ai tăi.

| AlexValentinn a răspuns:

Nu neaparat. Daca verisoara mamei tale este verisoara cu mama ta pentru ca de ex. mama mamei tale si cu mama acelei verisoare sunt surori, dar tatal acelei verisoare a mamei tale poate are si el o sora care are o fata, acea fata fiind verisoara cu verisoara mamei tale pentru ca sunt legate prin tatal aceleia, dar tu nu ai legatura cu cea de a 2 a verisoara pentru ca tu nu esti ruda cu tatal ei, nu stiu daca am explicat bine, iar in cazul asta a 2 a verisoara este ruda doar cu prima verisoara, nu si cu voi.

| Daniel_Gheorghe_1991 a răspuns:

Da cu siguranta ca este ruda cu voi. dar o ruda mai indepartata

| Daniel_Gheorghe_1991 a răspuns:

Da cu siguranta ca este ruda cu voi. dar o ruda mai indepartatao verisoara mai indepartata dar nu cu mult