anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fiica mea e eleva in clasa a doua si vine mereu suparata si vlaguita de la scoala. Anul trecut a invatat in alta scoala, dar ne-am mutat, si am impresia ca nu se poate adapta in noua clasa. Mereu cand incerc sa vorbesc cu ea, se inchide in sine si nu-mi spune ce-i cu ea. N-as vrea sa isi compromita situatia scolara, dar nici nu stiu ce sa-i zic. Voi ce-mi sugerati?

Răspuns Câştigător
| marcuoprisan a răspuns:

Daca integrarea fete tale in clasa e problema, poate ai putea sa faci o mica petrecere pentru ea si colegii ei, ca sa-i mai apropii un pic. Dar pentru invitat, vorbeste cu parintii colegilor, nu lasa asta in seama fiicei tale, caci risti sa te trezesti ca nu vine nimeni, ceea ce o va adanci si mai tare pe fata ta in tristetea ei.

9 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Daca nu reusesti sa dialoghezi cu ea, slabe sperante sa faci ceva. Mai mult, starea ei "inchisa: este si periculoasa, mai ales daca nu stii ce gandeste. Ia-o, plimba-te cu ea si incearca aluziv sa stabilesti un dialog din care sa afli ce o framinta.

| LuS[z] a răspuns:

Ar trebui sa o scoti la o prajitura si poate aici se deschide si vorbeste cu ea, vezi ce nu-i convine de ce vine mereu suparata de la scoala si intreab-o ce vrea ea.

| stardeea a răspuns:

ai grija uni copii sunt foarte rai in ziua de astazi poate nu e ea de vina ci colegi ei incearaca sa vb cu invatatoarea sa iti spuna daca colegi ei sunt ostili fata de ea, dar sa nu afle toata clasa de discutia voastra

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

parerea mea este ca trebuie sa stai de vorba cu ea si s-o intrebi ce o supara

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu vasa sugera sa va mutati inapoi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ar trebui sa ii faci toate poftele

| ionel_1653 a răspuns:

Fata dv. e suparata...eu va sugerez sa va mutatzi inapoi la scoala aceea poate o ajuta mai mult sau sa o scoateti la o plimbarica la o calatorie lunga ...sau sa vina acasa la ea colegii de anul trecut poate o va face mai fericita poate ii merge rau scoala si nu a vrut sa va zica e frica ca o batetzi si am dreptate daca e ceva de genu ce am spus eu nu o batetzi vb cu ea. dar foarte calm

| andreea41 a răspuns:

Eu zic sa-i faci o vizita neasteptata la scoala. In pauza, sa bagi capul in clasa si sa vezi – are copii in jurul ei? Zambeste? Vorbeste cu cineva? Se joaca? Daca da, inseamna ca e doar obosita sau are altceva e suflet. Daca adaptarea e, intr-adevar, problema, sugerez sa vorbesti si cu invatatoarea, digur veti gasi o cale...

| paula_ionescu a răspuns:

Poate chiar invatatoarea e problama. Uita-te putin prin caietele fiicei tale, stai cu ea cand face tema, intreab-o ce face la scoala, etc. Poate ca ii epuizeza pe bietii copii... Iar daca asa e, ridica problema la sedinta cu parintii (dupa ce te-ai asigurat ca si ceilalti parinti au problema asta, desigur).