Probelemele adolescenților. Părinții ăștia uneori chiar nu înțeleg, nouă ne place la pc, ne place să pierdem timpul până vom crește și o vom lua de coadă cu munca și nu vom mai avea timp.
Asta pe de-o parte, pe de altă parte treaba e că poate are problemele ei. Cum ar fi, nu știu, perioada premenopauzei, cand femeile sunt irascibile. Sau doar nu discută îndeajuns cu tine.
Și eu duc munci de lămurire grele cu mama mea, dar până la urmă, oricât de nesuferită ar fi uneori, e mama care mi-a dat viață.
Încearcă să discutați, e mai bine așa.
" ne place să pierdem timpul până vom crește și o vom lua de coadă cu munca și nu vom mai avea timp." Daca acum nu invatati carte, nu ascultati de mama voastra care vrea sa va dea cei 7 ani de acasa, sa va invete ce e bine si cei rau, cand veti creste ce munca sa iei de coada? Ca gunoier? Vreti sa stati toata noaptea pe calculator, ca a doua zi sa nu mai fiti buni de nimic? Unde veti reusi mai tarziu daca nu va odihniti sa fiti apti de a invata a doua zi? Sa nu te superi pe mine. Uita-te in jurul tau si ai sa vezi la acei copii care isi petrec notile pe internet ca nu stiu o boaba de carte.Nu stiu nici macar sa scrie corect.Ce vor face mai tarziu? Nu fi suparata.
Dar cati ani ai, nepoate? De iti urasti mama? Te spala, iti da de mancare, ti-a luat calculator etc.Stii cum este sa traiesti fara mama de mic copil? Mai vrei sa o si lovesti.Inca depinzi de ea si trebuie sa faci cum iti spune ea.Cand nu va mai fi ai sa iti amintesti cu nostalgie de aceste vremuri.Care nu se vor intoarce niciodata.
Dacă tu pentru un astfel de motiv stupid urăști o persoană, îmi pare rău de tine. Sunt cazuri mult rele, sunt cazuri când un adolescent trăiește într-o familie în care părinții se ceartă nonstop, iar acesta ajunge să își urască viața, să se urască pe el.
Ceea ce numeși tu problemă, e o prostie. Mama ta vrea să îți ofere o educație, ce e greșit în asta? Îți impune o oră pentru că se gândește la tine!
Eu ce ar trebui să mai spun când mă gândesc că în familia mea bătăile sunt la ordinea zilei, când aud numai țipete și înjurături prin casă, când părinții mei se ceartă și aproape se omoară între ei, iar eu mereu sunt la mijloc încercând să-i despart? Ce viața e asta?
Dacă chiar urăști ca cineva să îți impună ce să faci, așteaptă să faci 18 ani și pleacă!
Esti penibil(a). maica ta are dreptate chiar esti un copil mic si nu meriti sa stai treaz pana la ora 11. Iti dai seama cat de penebil esti spunand ca iti urasti parintii din tot sufletul pentru ca nu te lasa la calculator mai mult de ora 11?
Ai sa cresti tu si sa ai sa vezi cata dreptate are mama ta
Salut
Cel mai posibil nu vei primi toate cuvintele ce ţi le-au scris, deoarece nu sunt ceea ce poate ai fi dorit să auzi. Dar asta e. Eşti în perioada adolescenţei şi desigur doreşti independenţă şi libertate dar în acelaşi timp nu ai experienţă de viaţă pe care o au părinţii tăi. Eşti aşa de agresiv posibil din cauza jocurilor violente ce le joci la calculator, nu-i aşa? Va fi neplăcut să citeşti dar ele deja îţi conduc viaţa, ai ajuns ca un sclav nu tu poţi să-ţi conduci sentimentele şi să te poţi stăpâni ci influienţa lor îţi dictează. Cât despre mama ta, ei tot respectul, poate ar trebui să i-a măsuri mai dure. Cine îţi găteşte mâncare? Cine îţi spală sau calcă hainele? Cine face curat? etc. E şi normal să dorească să se odihnească. Ai încercat să faci tu toate astea să vezi cum e? Nu. Să-ţi fie ruşine pentru cuvintele scrise mai sus, sperăm că aş va fi măcar când te vei maturiza.
Excat in situatia asta si reactia de a lovi pe mama sa a avut si Ben Carson, precum descrie in "Maini inzestrate". Iti recomand sa citesti cartea, macar la inceput, unde trateaza acest lucru, in primele pagini, si vei afla acolo raspunsul. Nu ti-l pot scrie eu, pentru ca nu il stiu explia atat de bine ca el, care a trecut prin aceste stari.
In prezent, Ben Carson este cel mai bun neurochirurg din lume (America).
Nu te pun sa iti toci capul cu scoala, sau asa, sunt cateva pagini, chiar la inceput, vei vedea, si vei afla acolo raspunsul.
Eu sunt majora, am citit cartea si mi s-a parut foarte instructiva si buna pentru tineri si adolescenti si pentru parinti.
Daca ai stat prea mult la calculator si mai ales ca a doua zi mergi la scoala, are dreptate mama. Incearca sa intelegi ca iti vrea binele.
Mie imi este foarte mila de tine copila. Daca tu crezi ca mama ta iti vrea raul atunci esti pierduta.Stiai ca daca stai mai mult de 3 ore in fata calculatorului celulele de pe retina mor si vei pute orbi? Daca stai in pozitii strambe la calculator poti avea probleme de coloana? Daca tie ti se pare ca mama ta exagereaza inseamna ca tu chiar vrei sa fi de rasul lumii, sa orbesti, sa ai probleme la coloana.Te rog sa nu o asculti pe mama ta, sa nu iei testele nationale (daca nu le-ai dat), sa nu iei bacul dar daca pe tine te va da afara din casa la 18 ani sa nu te intrebi de ce.
Ala e motiv sa o urasti? ca ii pasa? Daca ar urla la tine ca ceri bani de buzunar si ca vrei de mancare sau rufe curate atunci te-as intelege, asa nu.