anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate un copil de 8 sau 9 ani să uite de familia și viața lui reală dacă, să zicem, e înstrăinat în mod forțat unei alte familii, într-o altă țară, definitiv?
I se pot șterge de tot amintirile sau rămân doar amintiri vagi sau, dat fiind că al nostru creier, fiind un organ complex, să se obișnuiască cu noua viață și să ajungă să creadă că e cea dintotdeauna?

Răspuns Câştigător
| Sekim a răspuns:

Sunt absolut convins că își va aminti de ei întotdeauna. Sa fi răpit este o trauma, mai ales la vârste fragede când părinții contează cel mai mult, atașamentul față de ei e incomparabil. Cu siguranță acel copil va retrăi in fiecare zi amintirile cu adevărații părinți. De aici, exista multe scenarii posibile, rele sau bune, depinde de cat de puternica este dorința de a continua.

8 răspunsuri:
| iulianr a răspuns:

Nu prea cred. Deja este destul de mare incat sa aiba amintiri. Daca il iau cat inca are in jur de 1-2 ani (poate 3), cel mai probabil se poate.

| Violleta2022 a răspuns:

Amintirile raman in memoria copilului, fiindca era destul de mare sa-si aduca aminte la 8-9 ani.

| VoidEternal a răspuns:

"înstrăinat în mod forțat unei alte familii, într-o altă țară, definitiv?"
Ce descrii tu aici se numește traumă și mai e doar un pas către stres posttraumatic (PTSD). In punctul ăsta vorbim de modificări fizice și chimice ale creierului care afectează capacitatea lui de a face față situațiilor obișnuite.

Nu ar uita, nici 3 ani sa aibă. happy

| Lukasssz a răspuns:

Nu

| zilog a răspuns:

Eu imi aduc aminte ca la 3 ani am mers singur 5 Km si doream sa sear intr-o barca sa merg cu ea doar ca nu avea vasle
imi aduc aminte ca la 4 ani am fost cu parintii cu cortul la mare
imi aduc aminte ca la 5 ani am fost la munte cu parinti
imi aduc aminte ca la 3 ani am iesit pe dinafara balconului si am mers in genunchi dintr-un balcon in altul
si sigur aveam 4 ani
imi aduc aminte de magazinele unde lucra mama si cum avea margfa arahjata cand aveam 4 ani
asa ca sunt oameni care nu uita nimic
nu uit nici MACAR STRABUNICII
NU AM UITAT CE AM STAT DE VORBA CU STRABUNICII MEI
pe cand avem 5 ani
bunicul meu se juca cu mine la 5 ani si imi arata cum functioneaza o casa de marcat mecanica si eu imi aduc amite si acum cele mai mici detalii ale acelei parti mecanice complexe ca era si calculator si casa de marcat si mergeea mecanic
imi aduc aminte de foarte multe lucruri cu bunicii mei
imi aduc ainte cand am inceput sa gandesc
imi aduc aminte de la gradinita ca am facut pipi in cosul de gunoi
imi aduc aminte de la gradinita ca am dat foc la cosul de gunoi
imi aduc aminte de la camin ca ma punea sa fac nani si
o fata mi-a bagat mana in pantaloni si m-a rugat sa ii bag si eu ei mana in pantaloni si
eu i-am bagat mana in pantalonii ei si nu gaseam puta
si nu mi-a venit sa cred ca nu are puta
pentru ca din punctul meu de vedere de atunci credeam ca toata lumea are puta
nici nu imi imagineam eu ca exista si alt ceva

| Sekim a răspuns:

De posibil, este posibil dar nu în mod natural. De obicei, copiii incep sa "stocheze" amintiri de la vârsta de 4-5 ani. La vârsta pe care ai menționat o tu, sunt 99% sigur că ar fi imposibil sa își uite familia adevărată orice s ar întâmpla. Ba chiar mai mult, sa uite de familia sa adevărată și să creadă că cea adoptivă este familia lui dintotdeauna, mi se pare absolut imposibil. Oricum nimeni nu tine minte tot ceea ce s-a întâmplat, asa că acel copil ar tine minte doar întâmplările ce au un impact masiv asupra sa, prezenta părinților și afecțiunea lor este cea mai importanta, imposibil de uitat la vârste așa de înaintate. Dacaa copilul respectiv ar avea anumite afecțiuni de genul pierderi de memorie sau cine știe ce, cu siguranță că ar putea uita anumite lucruri dar s ar întâmpla frecvent, așa că, probabil ar uită si de familia adoptivă laughing

| anonim_4396 explică (pentru Sekim):

Bună.

Sau dacă ar suferi un episod PTSD( Post Traumatic Stress Disorder).

Mă întreb însă dacă acel copil ar fi răpit și dus într-o țară străină vorbitoare de altă limbă, iar noii părinți nu ar știi limba vorbită inițial de copil și nu ar vorbi o niciodată, după ce acel copil se obișnuiește și vorbește nouă limba, acea a noilor părinți, oare acea persană răpită acum ajunsă la vârsta maturității își mai poate aduce aminte/aminti conversații avute în"viața anterioară" /trecut și le mai poate percepe sensul deși a uitat limba inițială?

| Sekim a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt absolut convins că își va aminti de ei întotdeauna. Sa fi răpit este o trauma, mai ales la vârste fragede când părinții contează cel mai mult, atașamentul față de ei e incomparabil. Cu siguranță acel copil va retrăi in fiecare zi amintirile cu adevărații părinți. De aici, exista multe scenarii posibile, rele sau bune, depinde de cat de puternica este dorința de a continua.

| badpanda a răspuns:

In niciun caz.