Eu anul trecut mamei i-am cumparat o carte si o ciocolata... tatalui meu o sticla de vin...iar surorii tale ii poti cumpara o papusa. iar bunicului tau poti sa-i cumperi o felicitare in care ii spui cat de mult il iubesti. sigur va insemna enorm pentru el
În primul rând o scrisoare de mulţumire pe care să o redactezi caligrafic şi mai presus de toate CORECT dpdv gramatical.
În limba română "a cadona" e impropriu, însă "a face un cadou" este exprimarea corectă.
Nu îţi recomand să "cumperi", ci să confecţionezi singură cadourile: mamei nişte cercei sau un medalion cât se poate de simplu, tatălui un breloc pentru cheile de la maşină, bunicului să-i brodezi ceva cu ac şi aţă pe tocul de la ochelari, surioarei poţi să-i oferi un lucru de-al tău pe care şi-l doreşte foarte mult.
Medalionul mamei şi brelocul tatălui pot conţine o poză cu tine şi surioara (sau familia). Ăsta e sfatul meu, lucrez în educaţie.
Sau poţi să le cumperi cele mai scumpe cadouri din lume dacă-ţi permiţi. Nu valorează nimic dacă sunt luate din magazin...