anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am o problema mai ciudata pe care doresc sa o rezolv doresc sa stiu daca a mai patit cineva asta si cum ati rezolvat asta.
De ceva timp sunt intr-o relatie cu fata pe care o plac de mult dar am facut un obicei extrem de prost pe care il regret enorm, sa ii reprosez
chestii din trecut.
Noi pana sa ajungem un cuplu am vorbit mult timp, pana aproximativ anul trecut cand intr-o zi m-am trezit ca nu mi-a mai raspuns si m-a blocat peste tot. Ea imi dadea semne ca ii se luase de mine, plus ca ultima data cand ne vazusem anul trecut mi-a aruncat niste vorbe foarte grele si ma facea sa ma simt putin inferior plus ca este posibil sa fii vorbit despre mine cu prietenele ei, ea zice ca nu a facut asta dar in vara cand m-am gasit pe strada cu o prietena de a ei imi vorbea cu putina ''bascalie'' si se uita razand la mine. Datorita vorbelor ei si felului in care ma trata am dezvoltat un complex de inferioritate sau o stima de sine scazuta, nu stiu ce este exact dar am inceput sa am o parere negativa despre mine, sa ma urasc si sa ma vad rau, pe langa asta am inceput sa practic auto-vatamarea sa am ganduri negre si sa consum cantitati mari de bautura.
Nu o consider pe ea o cauza principala, ganduri negre si o parere rea am avut de mult, cel mai probabil din cauza unui fost anturaj in care am fost tinut pe loc, injosit judecat dupa stilul si genul de muzica pe care il ascult (si acum la 20 de ani punk never dies), prin clasa a 11a am parasit grupul respectiv, mi-am facut un alt grup de prieteni care din pacate, din cauza faptului ca orasul meu este mic si se cunoaste toata lumea, dupa un majorat au devenit tovarasi iar eu am ramas cu buza umflata. Eu in clasa a 12a m-am trezit ca vreau o facultate prestigioasa intr-un oras cu oameni faini si am inceput sa iau scoala in serios sa citesc si sa caut sa evoluez, intr-un fel ea a fost cea care a contribuit aici dar uneori imi dadea bully sau ma trata oleaca naspa spre exemplu ii spuneam ca citeam o carte iar ea ii cere parerea unei prietene daca e buna cartea (recunosc ca am inceput sa ma simt inferior la faza asta ) iar alta faza cum ziceam mai sus mi-a vorbit urat anul trecut adica mi-a spus niste vorbe usor dure : ''Te fac sa plangi ca o fata'' sau '' Esti un caz pierdut si nu te mai poti schimba '', eu ma lupt sa imi schimb imaginea din primul anturaj adica cea de baiat din cartier care traieste din cobinatii in Germania dar de cand mi-a spus asta am inceput sa ma vad naspa si sa cred ca timpul meu a apus, de aici am inceput sa imi fac taieturi pe tot corpul sa ma cred naspa si sa cred ca cuvintele ei din trecut si faptul ca am fost un elev mediocru in liceu plus ca am pierdut timpul cu niste oameni naspa imi definesc restul vietii, cand mai am o restanta la facultate, ma cert cu un coleg sau ceva asemanator incep sa imi aduc aminte de vorbele ei si sa ma consum mult.
Acum in prezent am inceput sa vorbim de vreo doua luni si suntem intr-o relatie, un prieten bun mi-a spus sa fac acest pas daca simt ca sunt vindecat complet. Nu stiu ce sa fac, am momente cand toata conversatia devine repros din ''Iti mai aduci aminte '' incep sa reprosez chestii din trecut, noi am vorbit de la inceput despre asta, ea a zis ca nu si-a dat seama ca a durut asa de tare, ii pare foarte rau si si-a cerut scuze, dar eu ii reprosez, devin agitat si pe urma regret cand ma calmez, sincer tin mult la ea nu stiu ce pot face, vorbele ei au durut mult, regret ca ii reprosez din trecut se vede ca si ea regreta.

8 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Luati-va frumos de minutza si mergeti la psiholog, rezolvati traumele din trecut, apoi tot viitorul e al vostru. Va tin pumnii, succes!

| Cinic a răspuns:

Dar nu pseudo iubita ta este de vina ci tu esti de vina! Doar tu. Pentru ca nu ai respect față de tine însuti si o pui pe distrusa aia cu ifose de printesa pe primul loc, îi accepti orice mizerie doar ca sa nu o pierzi. Pai cum este iubita ta daca rade de tine si te barfeste cu prietelnele ei?! Mie asta imi da cu virgula. Exista 2 posibile motive pentru care fata aia sta cu tine, ca despre dragoste si respect nu poate fii vorba.
1 sta cu tine pentru ca esti simp si slugoiul ei personal ceea ce îi hraneste foamea de atentie si validare dupa care este obsedata
2 tind sa cred ca esti genul care isi plateste femeia ca sa stea cu el. Gen tu ii cumperi tot felul de chestii, o scoti peste tot si ii faci toate mofturile si in schimb ea doar se pune capra odata pe luna si atunci abia asteapta sa termini cat mai repede. Pai iti spunea ca nu stiu ce carte nu este buna tu trebuia sa fii un gentilman si sa-i raspunzi : of imi pare rau iubita ca eu nu citesc ca tine citate penale de pe Instagram sau nu imi pierd atat de mult timp la insula iubirii. Esti atat de destepata ca imi vine sa ma kak in sus cand vorbesti laughing ai inteles ideea?! Orice jignire sau gluma proasta trebuie sa fie intoarsa ori zece! Sau mai poti sa-i spui nonsalant ca... sti iubita mi-se pare mie sau te-ai mai ingrasat? laughing nu mai fii bai tolomac ca din cauza la barbati ca tine toate tarancile au inceput sa aiba besini de vedete. Mai cunosc tipi ca tine si sincer au niste vieti atat de triste... ai cerut sfaturi, poftim: o parasesti si nu o mai cauti niciodata si urmatoarea iubita ai grija sa te respecte si sa iti arate apreciere si afectiune. Daca nu poti gasi o astfel de fata mai bine stai singurel, singuratea are si beneficiile ei.

| Miruna333 a răspuns:

E clar ca te-a afectat foarte tare trecutul cu aceasta persoana. Gresit a fost sa intri intr-o relatie cu aceasta din moment ce simteai toate acele lucruri.
Ai nevoie de terapie, iar in acest moment, relatia cu aceasta nu este deloc sanatoasa, nici pentru tine, pentru ca te face sa retraiesti acele evenimente, si nici pentru ea, cu atatea reprosuri.
Nu vei reusi sa iti revii cu 2-3 sfaturi date aici, ai nevoie de tarapie, e mult de munca la psihicul tau

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Eu zic să o părăseşti, ţi-a distrus viaţa, şi tu încă mai aştepţi? Las-o şi mergi cât vezi cu ochii.

| Medeeaaa a răspuns (pentru Cinic):

Se vede ca nu ai citit bine intrebarea.
In primul rand, a vorbit cu el urat in trecut. Nu la momentul actual. Deci 1 si 2 ce ai spus tu, e total eronat.
La ce te ajuta daca intorci orice gluma sau jignire x10? La absolut nimic. Tacerea e cea mai buna solutie si ruperea contactului. L-ai indemnat sa ii vorbeasca urat iubitei, iarasi, asta la ce mai ajuta?
Ce inseamna,, besini de vedete''?

| Medeeaaa a răspuns:

Despartirea e singura solutie daca nu iti poti controla gandurile si reprosurile. Nu prea a fost ok sa iti faci relatie fix cu ea.
Ranile au ramas acolo pentru ca nu sunt vindecate. Apeleaza la un psihoterapetut.

| Cinic a răspuns (pentru Medeeaaa):

1 este fraier ca sa impact cu ea
2 a vorbit urat cu el in trecut este putin spus. De fapt trebuia sa zici " ce conteaza ca la umilit in trecut". Daca situatia era in sens invers si el era cel care o umilea si fata era cea care posta amandoi stim ca nu mai erai atat de zen si ii spuneai ceva de genul : o vai saracuta de tine ala este un nenorocit si sa nu te mai impaci niciodata cu el
3 tacerea si ruperea contactului aici pot fii de acord ca ai partial dreptate. Dar totusi nu ar fi corect fata de iubita lui pentru ca ar fi lipsita de o lectie importanta in viata. Si anume ca in urma propriilor actiuni exista consecinte. Nu am spus sa o loveasca sau sa fie violent ci doar sa-i readuca aminte ca nici ea nu este perfecta si este plina de defecte. Dar din nou el este vinovat ca este prea slab si a pus la suflet cuvintele unei femei care nu da doi bani pe el si este evident ca aia la tinut de prost, il tine de prost si il va tine de prost.
Besini de vedeta : barbati si femei care se cred superiori celorlalti.
Nu l-am indemnat sa ii vorbeasca urat iubitei ci doar i-am spus sa o ia si el la misto si sa nu mai stea ca fraierul si sa se lase calcat in picioare de ea si sa-i raspunda cu aceiasi moneda, X10 de preferat. Nu inteleg de ce este asa de greu pentru unele femei sa accepte ca exista consecinte pentru propriile decizii si actiuni.

| Medeeaaa a răspuns (pentru Cinic):

1. Nu s-au impacat, inainte erau prieteni
2. Pai de ce s-a lasat umilit? Cand cineva iti vorbeste urat, rupi orice legatura, ca stai este si greseala ta. Nimeni nu te poate umili daca nu ii dai ocazia.
3. Tu ai sta cu cineva si ti-ai pierde timpul doar sa-i dai,, lecti''? Viata da lectii, nu persoanele. Ti se mare inteligent sa se razbune pe trecut? De ce i-ar spune ca este grasa? Ce ar obtine cu asta? Absolut nimic.
Exista consecinte, intreruperea oricarui contact doare de 100 de ori mai tare decat vorbe proaste. E un sfat copilaresc, pentru copilasi de generala, ti-a vorbit urat, vorbeste-i si tu. Nu esti cu nimic mai presus fata de acea persoana daca faci asta.