| TheSeventhSin a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare de familie (pentru cei ce au una deja) la care sa-mi spuneti parerea voastra sincera.
Povestea incepe asa:
Exista trei frati (cei trei frati se numesc Madalin, Marian si George) din care 2 frati pe nume Madalin si Marian au deja fiecare o familie, Madalin are un baiat de 21 de ani si o nevasta in timp ce Marian are 3 copiii, un baiat de 13 ani, un alt baiat de 21 de ani si inca o fata de 21 de ani si ​o nevasta.
Marian impreuna cu familia lui alaturi de fratele sau George stau intr-un apartament mostenit de la parintii lor (Un apartament cu 4 camere destul de spatios).
Madalin lucreaza la o fabrica in timp ce fratele lui Marian lucreaza ca cantaret intr-o formatie. (iar dupa cum bine stiti artistii au suferit destul de mult in perioada asta cu virusul).
Acum un an jumate-doi, masina lui Marian s-a stricat din motive tehnice, acesta cerandu-i lui Madalin o masina cu imprumut pana si-o repara pe al lui (pentru a putea sa-si faca cumparaturi si pentru a se putea duce la evenimente).
De atunci Marian nu si-a mai facut masina desi avea posibilitate sa o repare (reparatiile ajungad undeva la 400-500 de lei maxim), deoarece Marian e genul de om care cat are atat cheltui e (pe mancare, tigari si haine ori plimbarii).
Desi a avut bani sa-si repare masina nu a facut-o, cum ajungea cu banii de la evenimente acasa, primul lui gand era sa isi ia mancare cat mai multa (si destul de scumpa, si cand are ocazia sa-si cumpere haine pentru el sau familia lui ori mobilier pentru casa).
Vi se pare normal cum procedeaza Marian in aceasta situatie fata de Madalin?
In conditiile in care familia lui Madalin nu-i convin actiunle fratelui sau desi Madalin ii ia apararea zicandu-i nevestii ca nu are suflet si ca nu vrea sa ajute un om.
In aceleasi condtii, pe langa masina acestuia (familia lui Marian) raman adesea fara bani de mancare pentru ca ei consuma totul la blana (pe mancare nu foarte ieftina chiar si haine) dar au pretentia ca Madalin sa le dea bani pentru mancare sau facturi pe care le au desi nu le-au platit prioritizant mai mult mancarea scumpa si hainele.
Voi cum credeti ca e corect? E corect ca Madalin din banii familiei lui sa le dea bani celor din familia lui Marian doar pentru ei consuma foarte multi bani fara rost? In conditiile in care copii lui Marian (care au 21 de ani) sa nu se duca la munca si fratele lor George care sta in casa cu Marian sa nu munceasca?
E sotia lui Madalin asa cum zice el "fara suflet si rea" ca ii s-a luat sa le tot ofere lor bani doar pentru ca copii lui Marian si implicit fratele acestuia (George) nu se duc la munca?
Iar George refuza sa se duca la munca pe motiv ca el vrea sa faca bani dintr-o chestie pe care incearca sa o faca de o viata dar nu i-a reusit niciodata?
Madalin e cel mai mic avand undeva la 46 de ani iar fratii lui sunt mai mari cu 2-3 ani.
Din povestea asta, cum credeti ca e corect, cine greseste si cine are dreptate? Sotia si copilul lui Madalin sau Madalin ca ii sustine pe cei doi frati ai lui dandu-le tot timpul bunuri precum o masina si bani pe care uneori ii da inapoi alteori nu (bani pe care putea sa-i foloseasca Madalin pentru el si familia lui, adica familia lui Madalin cheltui putin sa supravietuiasca si sa puna bani de o parte si dupa Marian ii cere ca nu mai are bani)
Si cel mai rau lucru e ca de multe ori Madalin ajunge sa se imprumute pentru Marian.
Ce aprere aveti?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nevasta lui Madalin este de vina: nu le cere socoteala cumnatilor.
Daca ar calcula si le-ar da "nota de plata", atunci s-ar face bilantul si fiecare sa-si plateasca partea - ori sa plece.

| darrio2007 a răspuns:

Câți ani are Mădălin?

| TheSeventhSin explică (pentru darrio2007):

Are 46, am scris putin mai sus "Madalin e cel mai mic avand undeva la 46 de ani iar fratii lui sunt mai mari cu 2-3 ani"

| mi25 a răspuns (pentru darrio2007):

46 de ani

| Wr3nch a răspuns:

Madalin ca e un pampalau. La George sa ii dea partea lui din apartament daca e cazul si apoi afara, si la Marian sa ii ceara bani pentru cat a folosit masina si atat. Ca madalin e luat cam de prost, si aia doi o sa profite cat pot.

| Iote a răspuns:

Madalin un bleg, Marian un mare smecher iar George un gunoi.
Artistii, cei din formatii, nu au suferit asa de mult in pandemie. Ba chiar au castigat mai mult. Cu despagubirile de la Stat si cu cantatul la negru.
Un lucru nu mi-e clar: s-a facut succesiunea? Marian a platit fratilor cotele lor din apartament?
Daca nu, corectez ce am zis mai sus: e un jeg! Sta in casa gratuit si isi mai si stoarce fratele de bani.
Sotia lui Madalin nu este "fara suflet si rea". Se gandeste la binele familiei sale si la copiii sai. De ce din munca lor sa hraneasca niste cheltuitori plus un parazit (George) care refuza sa lucreze? Cand m gandesc cati ani au fratii, parca ma apuca si pe mine furia.

| TheSeventhSin explică (pentru Iote):

Comentariul tau e pe departe cel mai bun de pana acum!

| Iote a răspuns (pentru TheSeventhSin):

Poate sunt si pareri mai bune. Dar din cat am inteles, eu asa vad situatia.

| mi25 a răspuns:

Asa se intampla cand faci un melanj din relatiile fratesti.
Dupa ce ajungi major fiecare frate cu treaba lui.
Dar mai sunt si exceptii. Cunosc o familie unde pentru nevasta ffratii sunt mai importanti decat copiii ei. Nu mai vorbesc despre barbat.
Parerea mea? Fiecare frate sa traiasca pe cont propriu. Frate ca frate, dar branza-i pe bani - spune o zicatoare.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Părerea mea:
- Mădălin e un pleg;
- Marian știe că Mădălin e un bleg și profită de pe urma asta;
- Nevasta lui Mădălin are dreptate;
- Copiii mai mari ai lui Marian poate fac facultate, nu e obligatoriu să meargă la muncă;
- Nenea George pare simpatic, e liniștit și nu se implică (cu toată că nu lucrează).
Copilul lui Mădălin ce părere are?

| TheSeventhSin explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Copii respectivi nu muncesc si nici nu fac o scoala ceva pentru mai departe ci doar pierd vremea degeaba.
Cat despre copilul lui Madalin are aceeasi parere ca si mama lui.