|

Salut, sunt Cezar am 14 ani si sora mea are 10, vreau sa spun ca eu cred ca familia mea nu ma mai iubeste, cand sora mea face toate prostiile si ma deranjeaza mama si tata ma bat doar pe mine. De exemplu azi sora mea tot canta prosteste si nu voia sa se opreasca asa ca eu am tras-o de par si a inceput sa planga iar mama m-a batut pana nu am mai putut.

Ma poate ajuta cineva?

| a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, te pot ajuta eu.
Va trebui să stai cu familia ta cel puțin până la 18 ani.
Acolo este mama ta, tatăl, sora și dta.
Dta, având în veder ce ți se întâmplă. ai început să crezi că cei din familia ta, nu te mai iubesc toți.
Ar fi foarte grav dacă ar fi așa.
Dar dta trebuie să te gândești așa, ca un băiat mare de 14 ani, așa cum ești acum.
Eu nu mai pot continua să trăiesc așa cu acești oameni, ca lucrurile să se schimbe, trebuie să fac tot ce pot eu.
Să reluăm ultima întâmplare și să o derulăm altfel să vedem cum putem evita să se repete.
Sora dtale cântă prostește, cu voce tare, care te enervează.
O face poate intenționat ca să te enerveze pe tine, că îi place ce va urma, o bătaie bună pentru tine. Sau pur și simplu nu îi pasă, căci i se pare că ea poate face ce vrea ea acolo acasă, căci părinții o lasă.
Dar trebuie să trăiești și dta acolo, acum.
Te-ai enervat deja.
Dacă acționezi cu mijloace violente, sari și o tragi de păr, știi deja rezultatul, vei fi bătut de nu mai poți. Știu cum este asta.
Să facem altceva.
Mai întâi să îți potolești enevarea, dar nu de tot.
Pentru asta respiri liniștit și adânc de 5-10 ori.
Apoi te apropii de ea, dar la distanța a două mâini întinse, ale tale și ale ei, astfel încât să o poți lovi și nici ea să nu te poată lovi.
- Apoi îi spui, mă enervezi, mă necăjești, te rog eu, ești așa de bună să încetezi. Hai să fim prieteni.
Trebuie să spui asta cu voce suficient de tare ca să te audă, dar fără să strigi.
Ea nu se oprește.
Dta, mai respiri lent ca să îți treacă enervarea, și repeți din nou, chiar de 10 ori. În acest timp să te uiți în ochii ei, dar fără ură, calm. Dacă poți să îi și zâmbești, ar fi grozav.
Aplică asta două, trei zile la rând și spune aici ce s-a întâmplat și te ajut în continuare.

| a răspuns:

Lasa ca te obisnuiesti si nu o mai simti.

| a răspuns:

Cum s-o tragi de par, mă, animalule?

| a răspuns:

Dupa cum vezi cei de la asociatia telefonului s-au sesizat ca ai luat bataie, adica s-a activat senzorul care le da nu stiu ce eroare pe-acolo...
Dar sa nu-i suni, ca nu e cazul. Daca ti-ai tras sora de par, ti-ai luat-o si tu de la maica-ta si sunt convins ca nu te-a batut "pana n-ai mai putut", pentru ca altfel nu mai puteai nici tu sa scrii pe TPU.Da-mi voie deci sa fac front comun cu sora ta mai mica si cu mama ta la fel si sa iti spun ca nu-i frumos sa bati fetita de 10 ani care ti-e sora.Inteleg ca a cantat fals, dar asta nu iti da dreptul sa o tragi de par, puteai mai bine sa o filmezi, puneai clipul pe you si ne distram si noi.
Acum serios - nu-ti mai bate sora, ca atunci când era bebe i-ai dat lapte cu biberonul si o pupaceai non-stop.Nu?

| a răspuns:

1 Vorbeste cu parinti tai
2 Nu o mai baga pe sora ta in seama
3 Daca te deranjeaza sora ta zile paritilor tai
4 Incearca sa vornesti cu sora ta
5 Suna la protectia copilului daca parinti tai te vo ma bate

| a răspuns:

Salut, aceștia sunt părinții tăi naturali

| a răspuns:

Salut, aceștia sunt părinții tăi naturali?

| a răspuns:

Poate daca ai avea o discutie cu mama si tatal tau ai putea lamuri lucrurile. Probabil sunt prea protectori cu sora ta si nu isi dau seama ca gresesc. Daca totul continua ai putea spune unui alt adult si poate asa nu te vor mai bate.

| a răspuns:

Inavata sa e comporti si nu o sa te mai bata nimeni. Daca nu iti convine ceva la sora ta sau la cei din jur, pleci de acolo si nu bagi in seama. Violenta atrage violenta. Fii politicos si totul se va schimba.