| Armulia a întrebat:

Buna, caut de foarte mult timp un desen animat ciudat pe care l-am vazut cand eram mai mica, sunt sigura ca era pe „Minimax" dar nu sunt sigura cat de vechi era, parea mai vechi de timpul sau, caci il dadea cam prin 2009/2012 si parea mai degraba, sa zic eu asa, cam din 90's? Putea fii si mai vechi totusi.

Era ceva cu niste animale, mai precis, un hipopotam, niste porci parca, vaci, si mai ales tin minte ca ele aveau un sef care era elefantul ce purta un costum si era tare mandru si se purta cam urat cu prietenii lui. Ii invita acasa la el si se ospatau la o masa larga cu tot felul de tipuri de mancare, si din podul casei, iesea de acolo un soricel care tragea cu ochiul dupa usa camerei de unde se ospatau animalele acelea, si poftea si el cate o bucata de ceva care mai ramanea prin farfuriile lor, si cand incerca si el sa se strecuare prin gaura cheii la ei in camera, aia il prindeau inainte sa insface si el o bucata de ceva si il bateau mereu (tin minte ca o data unul dintre animalele acelea mai mari la apucat de coada si la batut la fund pana sa inrosit si ala micu a fugit saracu'). Imi aduc aminte ca apoi l-au aruncat in podul ala de unde a venit si l-au lasat acolo lihnit si alb la fata.

Era cam violent desenu...nu prea inteleg ce incerca sa i invete pe copii care se uitau la el, soricelul era total nevinovat, animalele alea mari aveau toata mancarea la ei, si el nimic, careva sa zica ca soricelul era considerat negativ... Parca, dar nu are multa logica.

Imi aduc aminte si ca Romanii cand prezentau desenul asta prin reclame ca prezentare, ziceau ceva de genul,, urmaritii pe Elefant si amicii sai prin aventurile lor " ceva asa... mi se parea total nepotrivita reclama fiindca nu era vorba de nici o aventura, dadeau mereu cam aceleasi episoade si toate erau cu soricelul acela care murea de foame si astia care mancau mereu, si Elefantu ala care era foarte agresiv.


Cred ca era Polonez sau ceva, nu sunt sigura, animatia era foarte reminiscenta cu Lolek si Bolec si Reksio (sau cum se numea catelul acela Terrier), culorile erau foarte pale si parea desenat pe hartie, putea fii chiar din 1960 dar nu sunt prea sigura. Era un desen animat bizar si e interesat de stiut da ca mai exista vreo informatie despre el pe internet, sa nu cumva sa fie vorba despre un „Lost Media", poate nu mai stie nimeni nimic de el, cine stie.

3 răspunsuri:
| Simo2464 a răspuns:

Hmm sa fie oare:"Babar şi aventurile lui Badou"? Sau "Benjamin, the elephant"

| Armulia explică (pentru Simo2464):

Buna dimineata, Simo2464, multumesc pentru raspuns dar din pacate nu este nici unul dintre desenele cele mentionate. Eu le stiu pe amnele, si pe Babar, dar si pe Benjamin. Acesta de care zic eu era un desen usor mai ciudatel, si nu cred ca era Englezesc, putea fi foarte bine ceva Sarbesc sau Magyar, parea Estic, de asta sunt sigura, semana mai degraba cu Lolek si Bolek ca stil de desen, si semana oarecum chiar cu desenele lui Gene Deitch (Unul dintre desenatorii de la Tom & Jerry) ala desena niste elefanti care semanau cu cel de care iti zic (cauta „Sidney The Elephant" de „Gene Deitch").

Erau desenati mai simplu si pe hartie, si mai era si un soricel care era destul de important in poveste.

| Armulia explică (pentru Armulia):

Pe „Ambele", scuze, am gresit un cuvant, din pacate nu pot rectifica greselile din propriul meu raspuns anterior si atunci am scris aici, lol.