| emildobre a întrebat:

Am gasit un pui de vrabie pe jos, pe strada, plouat, slab si vai de el... L-am luat in casa, pana se mai intremeaza, ce sa-i dau de mancare? Cat va rezista in captivitate? Sa ii dau apa? Chiar nu ma pricep, dar as aprecia sfaturile voastre!

11 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Du-te la o farmacie veterinara si intreaba i ce poti sai dai

| elena a răspuns:

Am strans si eu cativa asa dar cu parere de rau nu au avut nicio sansa. Vrabia traieste in captivitate daca este crescuta de mica, m-as bucura sa reusesti sa-i pui numele CIP.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai pisica? Fa-le cunostinta.

regis
| regis a răspuns:

Poti sa ii dai niste malai (vrabia malai viseaza big grin ), poti sa ii dai si putina apa, insa putin probabil sa supravietuiasca.
Pentru a-l hrani il acoperi cu mana, lasandu-i ciocul sa iasa printre aratator si degetul mijlociu. Se va obisnui rapid sa deschida ciocul atunci cand faci asta.

| psiholoaga a răspuns:

Gandeste-te ca daca a cazut si e slabit... e selectia naturala. Suna dur, insa, din pacate, nu cred ca are sanse. Si eu am incercat sa salvez doi pui de vrabie (unul picase in cutia cu apa a gainilor, celalalt sarise din cuib si l-am pus la loc. A doua zi era iar pe ciment, mort. Ori era sinucigas, ori mama l-a impins, tot pentru selectia naturala) si un porumbel cu aripa franta. Cu cel din urma am fost si la veterinar, l-a pansat, ce i-a facut, dar mi-a zis ca nu are cum sa traiasca. Merita incercat cu malai, du-l si la veterinar, poate are vreo boala si de-aia e slabit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Psiholoaga, nu era sinucigas, avea un frate cuc in cuib.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dai niste Ursus poate isi revine
la mine functioneaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am gasit un pui de vrabie e chiar aici cu mine ce sa fac... i-am dat un pic de faina sa-i dau drumu dar mi-e mila, daca-l papa pisica? ziceti ce sa fac?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am salvat un pui de vrabie din gura unei pisici si nu era ranit. i-am dat paine facuta ca o crema cu apa si ii deschideam gura.trebuie dat cate putin ca sa nu ii ramana in gat si apa ii puneam pe cioc cu cate o picatura. A supravietuit!

| mihaa_9030 a răspuns:

Si eu am gasit ieri un pui de vrabie. abia iesise din ou.l-am lasat cateva ore in ideea ca o sa vina mama lui sa il ia si nimic.asa ca am ales sa il iau sa am eu grija de el dar nu stiu prea multe.pana acum i-am dat paine inmuiata in apa, putin malai, i-am picurat apa in cioc.azi am vazut pe peretele casei mele un cuib de vrabiute si ma gandeam sa il pun acolo poate il ia, nu stiu.o fi bine? voi ce spuneti?

| JungHaYo a răspuns:

Si eu am gasit unul dar problema e ca nici n-are pene.De mancat mananca paine inmuiata doar daca ii pun o bucatica mica in cioc si ii dau dupa apa so-nghita.