Am strans si eu cativa asa dar cu parere de rau nu au avut nicio sansa. Vrabia traieste in captivitate daca este crescuta de mica, m-as bucura sa reusesti sa-i pui numele CIP.
Poti sa ii dai niste malai (vrabia malai viseaza ), poti sa ii dai si putina apa, insa putin probabil sa supravietuiasca.
Pentru a-l hrani il acoperi cu mana, lasandu-i ciocul sa iasa printre aratator si degetul mijlociu. Se va obisnui rapid sa deschida ciocul atunci cand faci asta.
Gandeste-te ca daca a cazut si e slabit... e selectia naturala. Suna dur, insa, din pacate, nu cred ca are sanse. Si eu am incercat sa salvez doi pui de vrabie (unul picase in cutia cu apa a gainilor, celalalt sarise din cuib si l-am pus la loc. A doua zi era iar pe ciment, mort. Ori era sinucigas, ori mama l-a impins, tot pentru selectia naturala) si un porumbel cu aripa franta. Cu cel din urma am fost si la veterinar, l-a pansat, ce i-a facut, dar mi-a zis ca nu are cum sa traiasca. Merita incercat cu malai, du-l si la veterinar, poate are vreo boala si de-aia e slabit.
Si eu am gasit ieri un pui de vrabie. abia iesise din ou.l-am lasat cateva ore in ideea ca o sa vina mama lui sa il ia si nimic.asa ca am ales sa il iau sa am eu grija de el dar nu stiu prea multe.pana acum i-am dat paine inmuiata in apa, putin malai, i-am picurat apa in cioc.azi am vazut pe peretele casei mele un cuib de vrabiute si ma gandeam sa il pun acolo poate il ia, nu stiu.o fi bine? voi ce spuneti?
Si eu am gasit unul dar problema e ca nici n-are pene.De mancat mananca paine inmuiata doar daca ii pun o bucatica mica in cioc si ii dau dupa apa so-nghita.