|

Buna, am o mica problema.
Pisica mea era însărcinată (urma sa fete) si azi mi-a zis unul din părinți ca aparent, e mult mai "slaba" si ca a si auzit mieunaturi ascuțite in casa si am aflat ca nu era singurul. I-am verificat burtica si e adevarat — inca putin umflata, ca dupa orice naștere — si observasem ca avea sânii de parca cineva a baut deja de acolo. Ce ar trebui sa fac? Nu gasesc puii nicaieri, iar ei sunt undeva prin casa. De ce ar face asa ceva?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Verifica dupa dulap, sub paturi, chiar si in dulapuri.
E instinctul de a-si proteja puii - ceva firesc de altfel.
Urmariti unde merge dupa ce vine la mancare.

| explică (pentru NLS):

Ea acum nu sta cu ei. Toata ziua a stat in bucatarie, fara sa-i pese macar.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Folosiți telefonul mobil pentru a o urmări! Oricum în săptămâna aceasta, sunt orbi puii, după aceea fac ochi, iar după 2, 3 săptămâni vor pleca în explorare!

| explică (pentru romeo78):

Cred ca au murit deja. pentru că ea nici nu sta cu ei—sta toata ziua in bucatarie, iar noi nu am mai auzit mieunaturi.

| a răspuns (pentru lorena66):

Dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, ca o explicație logică este posibil ca să nu mai fi putut ajunge la pui, locul unde a fătat, cumva i s-a blocat accesul și nu a mai ajuns la pui. Sau posibil a fost prima oară când a fătat și și-a abandonat puii neștiind ce să facă.
Oricum, ar trebui să se facă o verificare a casei pentru a se vedea pe unde sunt puii, căci curând, dacă sunt morți există riscul să miroasă greu în casă.
Dar, pe viitor ar trebui supraveghere mai îndeaproape și când se știe că se apropie sorocul, trebuie încercat cu o cușcă mai mare reținută pisica pentru a nu mai făta oriunde și a fi împreună cu puii. Iar, dumneavoastră să vă ocupați cu hrănirea pisicii pentru a nu mai părăsi puii!

| explică (pentru romeo78):

Am cautat puii. Nu e prima oara cand ii lasa. Am inca o pisica si putea mieuna la usa daca nu ajungea la ei, ca cealalta. Ea oricum este foarte agresiva si nu ne lasa sa o mângâiem deloc. Mancare primeste, carne cruda, ou crud sau pliculețe pentru pisici. Nu ne asteptam sa fete atat de devreme, iar puii nu i-am gasit, desi am verificat peste tot.

| a răspuns (pentru lorena66):

Încercați să găsiți lecții despre îmblânzirea unei pisici, iar altădată poate aveți mai mult noroc cu puii!