| OxVow a întrebat:

Am un catel(fetita). este pui.10 luni are.si e pittbul.nu e chiar pittbul pur. a avut viermi cand era mica dar am tratat-o. s-a ingrasat apoi a slabit brusc... ce sa fac.am vazut ca daca ii dau mai mult demankare se ingrasa. ce sa fac? acestor rase de cainile tb multa mancare sau ce? Funda. daca ma invatati cumsa o daubig grin

Răspuns Câştigător
| Chrysk2 a răspuns:

Eu am un rottweiler de 2ani, si eu am avut multe probleme cu ea, in privinta ingrasari.Eu am obisnuit-o cu mancare gatita si nu mai manca altceva, am lasat-o vreo 3 zile fara sa mance nimic si nu a mancat boabe.
Acum la problema ta,inca e in stadiu de dezvoltare, trebuie hranita bine sa nu fie subnutrita, un catel de varsta ta are nevoie de 3 mese consistente pe zi, dimineata, dupa masa si seara.
Iti recomand sa ii dai calciu cat de mult poti 10-15 zile apoi pauza tot atatea zile,dar cel mai bine mergi la veterinar si intrebi ce calciu sa ii dai,sunt multe feluri.
Si daca zici ca se ingrasa cand ii dai sa manance,dai sa manance,ei mananca foarte mult si au nevoie de foarte multa miscare,apoi cand intra in casa ii rupta si mananca mult.

PS:Catelusa mea a inceput sa manance si boabe,dar nu cum ar trebui,mananca in special orez cu carne de vita, pui+legume si mai adaug si bobite, dar nu tot timpul laughing

Succes si daca mai ai nevoie de ajutor imi lasi PMwinking

4 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Vezi ca pe sacii cu boabe scrie cata mancare trebuie sa-i dai in functie de varsta, greutate si activitatea fizica pe care o are. Aia e cantitatea optima pentru hrana pe zi.
Uite un link cu un tabel aici: http://www.ehrana.ro/......adult.html
Daca sa zicem ca estimezi ca va avea 18 kg la maturitate si nu face multa miscare, ar trebui sa-i dai 275 g pe zi.

| Chrysk2 a răspuns:

Cand va vad ca cereti funda ma apuca draci,eu sa fiu moderator v-as da ban cateva zile,sau restrictie de a primi funda o luna,
Sunteti incompetenti, daca umblati dupa o funda.
Acum cateva zile am vazut aici o intrebare(foarte tare) ca nu ne enerveaza ca se cer funde si zicea ca aici nu este
TPF=toti pentru funde, suntem TPU=toti pentru unu si are perfecta dreptate happy

| IngerulSiDraculTau a răspuns:

Pi ce mancare ii dai? nu ii dai manccare pentru catei? ea trebuie sa manance mult deoarece este puiut si este in crestere. funda?

| OxVow explică:

Multumesc mult.Chrysk2happy