| Ioosiiataattt a întrebat:

Bună din nou! Am o cățelușă de 1 an și 4 luni și până acum nu i sa făcut nici un vaccin ( la țară veterinarul nu prea vine aici și eu nu am putut să mă duc cu ea pentru că am avut probleme de familie etc.) Dacă aș vrea să ies cu ea din țară ce vaccinuri sa i se facă, cat costă cip-ul acela și alte chestii. Și dacă mă duc cu ea in altă țară cu mașina personală ar trebui sa mai renunț la vreun vaccin? Cât ar costa in total toate astea?
P.S nu e câine de rasă e corcitură între pichinez și o corcitură.

Răspuns Câştigător
| Popescu_Giovani_1997 a răspuns:

Bafta! Mai multe pe :https://www.korinams.ro/2015/03/04/animal-companie-in-vacanta/

Pasaportul european
Animalele de companie trebuie sa detina noul tip de pasaport (de cand cu Uniunea Europeana) de culoare albastra, purtand stelele galbene din emblema. Acesta va fi inregistrat, semnat si stampilat de catre un medic veterinar si de un reprezentant al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si reprezinta garantia internationala ca animalul tau este sanatos si nu poarta nici o boala transmisibila omului.
Medicul veterinar va trece in acest pasaport: toate vaccinurile anuale – important de stiut este ca vaccinul antirabic trebuie se fie valabil pana la revenirea in tara, ultimele deparazitari. Pentru ca sunt patita deja, nu va recomand sa treceti in Pasaport toate deparazitarile, ci sa va folositi de Carnetul de Sanatate pentru asta – prea putine file, prea multe stickere. De asemenea, medicul va preciza si faptul ca animalul de companie este sanatos clinic si poate fi transportat – cu semnatura si stampila.
Cipul de identificare, obligatoriu
Din punctul meu de vedere, cipul de identificare ar trebui sa fie obligatoriu si o dovada de responsabilitate pentru toti posesorii de animale de companie. Este ingrozitor sa gasesti un catelus pe strada, sa il duci la Veterinar si sa nu poti afla al cui este… Cipul se insereaza sub piele cu ajutorul unei seringi si nu este dureros.
Acest cip de identificare vine la pachet cu un carnet de sanatate international si inregistrat intr-o banca centrala de date. In Romania, aceasta baza de date unica a fost implementata de curand (pe la mijlocul anului 2014), asa ca totul este safe, iar codul microcipului poate fi citit cu ajutorul unui aparat electronic.
Inregistrarea la directia sanitar-veterinara
Avem pasaport si cip de identificare? Urmeaza autentificarea pasaportului la Directia Sanitar Veterinara din localitatea in care va aflati. Acolo, un inspector va aplica un cod numeric pe pasaport, pentru care se inregistreaza pasaportul la autoritatile publice. Aici poti afla directia de care apartii.
Pe mine m-a costat aproximativ 100 de euro aceasta distractie, cu tot cu deparazitare.

0 răspunsuri: