| emanuela2005 a întrebat:

Stiti jocuri ineresante, ce se pot efectua pe hartie, gen spanzuratoarea, si care sa fie pentru copii? Ma puteti ajuta va rog, cu un lunk, sau daca puteti, sa scrieti voi macar 5-6 jocuri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mos Ene se scarpina la gene.Scrii fiecare cuvant pe cate o coloana pe care le separi.Fiecare jucator va avea foaia lui pe care va scrie aceste rubrici.La mos scrii o ruda(mama,tata,unchiul, bunica...)la Ene scrii un nume la "se scarpina" scrii o actiune si la "la gene" scrii un loc(la mare, in nas, pe pat...)Uite cum se joaca:La inceput fiecare jucator completeaza prima rubrica(fara sa zica cu voce tare)Apoi impatureste acea rubrica, ca sa nu vada ceilalti si o inmaneaza celui de langa el.Tot asa se completeaza rubricile si la sfarsit fiecare citeste propozitia care a iesit(pot sa iasa lucruri amuzante).X si O e un alt joc, dar probabil il stii. Poti si TOMANAP (unul zie in gand alfabetul si altul il opreste.Cel care zicea alfabetul spune la ce litera a ajuns.Pe o foaie se scrie T=tara; O=oras,M=munte, A=apa, N=nume, A=animale, P=plante.Si vedeti daca stiti.

| emanuela2005 explică (pentru anonim_4396):

Multumesc, de tomapant stiam, de ala cu Mos Ene nu, iar de X si 0 logic. Cred ca o sa-ti dau funda.

| emanuela2005 explică (pentru emanuela2005):

Va multumesc mult!
Stie cineva cum ma pot abona la cineva pe brainly?

| Anonim a răspuns (pentru emanuela2005):

Ms

| emanuela2005 explică (pentru anonim_4396):

Cp

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru copii de gradinita: colorarea cu creion colorat ale unor desene de linie tiparite.
Nu te supara, frate (forme diferite, necesita si 1-2 zaruri)
Pentru copii clasa 0-pensionar: jocul Scrabble
Pentru copii clasa 2-pensionar: jocul Monopoly
Pentru copii gradinita-pensionar: origami (casca, vaporas, avion etc.)

Dupa ce s-au acomodat deja cu jocurile de mai sus, provocarea la crearea unor noi jocuri, concepute de Ei!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E un joc destul de interesant il mai joc si acum. Se poate de jucat 2 si mai multi copii. Unul scrie pe foaie cuvintul carte, celalalt trebuie sa spuna un alt cuvint cu ultimile 2 sau 3, de ex. carte, teatru, rural, aluminiu, si lista poate continua. Asa se invata usor si o limba straina. Succes!

| IsabelaIssa a răspuns (pentru anonim_4396):

Acest joc se numeste "Fazan", si de cate ori te blochezi si nu mai gasesti cuvant cu terminatia celuilalt (de ex. elefant), pierzi si esti "F". Pierzi a doua oara esti "A" si tot asa pana esti "FAZAN" si atunci s-a incheiat jocul. happy Nu ai voie sa pornesti cu cuvant care blocheaza din prima.

| Anonim a răspuns (pentru IsabelaIssa):

Multumesc nu stiam noi jucam la nesfirsit daca nu mai gaseam cuvinte ne opream

| lilica06 a răspuns:

Buna!
Eu iti recomand sa incerci T(tari)O(orase)M(munti)A(ape)P(plante)A(animale), N(nume)
Tomapan este un joc foarte interesant.Ai nevoie doar de o foaie si un pix/creion / jucator. Poti cauta pe google cum se joaca, explicam cam greu si nu stiu daca vei intelege.
Sper ca te-am ajutat!

| emanuela2005 explică (pentru lilica06):

Stiu jocul, multumesc oricum.

| stefy02 a răspuns:

Tomapan,x si 0, avionase, faci un patrat de 10 per 10 patratele (foaie de mate) si in el faci 3 avionase unde doresti, in lateralul patratului numerotezi pe verticala cu 1, 2, 3...pana la 10 si pe orizontala deasupra patratului cu litere a, b, c...etc,dupa cel cu care joci spune sa zicem 1b, te uiti pe patrat la 1 si la b, daca ti-a dat pe o parte a avionului sa zicem pe aripa spune-i nimerit, daca ti-l da pe cap spui mort iar avionul ala e distrus, si de exemplu daca ti-e palit avionul de 3 ori (in afara de cap) e distrus, ca sa castigi trebuie sa distrugi toate avioanele adversarului. Bafta