|

Buna TPU, am nevoie de ajutorul vostru. Am o cățelușă Cane Corso de aproximativ opt luni, noi acum locuim la casă cu curte și din motive personale trebuie să ne mutăm la apartament. Cum aș putea obișnui cățelușa la apartament având în vedere că ea e obișnuită la curte? Eu am 12 ani și sunt pe clasa a cincea și nu pot să stau cu ea șase ore din zi, iar mama lucrează la un salon de frumusețe de dimineața până seara. Cum aș putea obișnui cățelușa să stea singura în apartament 6 ore și ce e nevoie să fac? Vreau răspunsuri serioase, dau funda.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Are nevoie de timp de acomodare, la fel cum și omul simte același lucru vreodată.

Dacă are hrană și apă, este de ajuns. Oferă-i recompense când face ceva bine. Îl poți lăuda ca să înțeleagă, cu o tonalitate simpatică. Nu îl pedepsi dacă greșește, poți face un sunet care să-l deranjeze și să nu-l sperie.

Plimbări regulate pe afară să-și facă nevoile. Se va obișnui poate mai greu și e normal la început. Compensează lipsurile cu ieșirile și atenția ta, ieșiri la fel cum o făcea în celălalt mediu.

Pentru a instala o rutină în viața câinelui tău, există pe internet articole folositoare, dacă îți dorești asta.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu poti tine închis un cîine 6 ore in casă i si va face nevoile peste tot, il chinui, mai bine dă l cuiva care are grijă de el, animalele nu se țin in casă, ele au nevoie de curte sa se joace sa si faca nevoiile in nisip nu sa il tii in casă, păi gîndeste te că singur in casă va lătra de scoală vecinii, plus ca va distruge tot. Sfatul meu este sa il dai spre adoptie cuiva care are condiții optime casă la curte sa il crească.

| a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu s-a adus în discuție ideea că ar vrea să-l dea. Din moment ce este câinele ei și îl dorește.

Răspunsul meu nu e deloc eronat, a cerut ajutor pe problema de adaptare și nu pe altceva. Adaptarea se face în timp, prin atenție și dedicare, poate dresaj de specialitate dacă este nevoie.

Am un exemplu real al cuiva cu un câine, nu distruge nimic și nu își face nevoile în casă. Are modul lui de prin care să-ți arate că vrea să iasă, dând din coadă. Evident un câine într-un apartament nu va fi la fel de fericit ca într-o curte.

Să-l dea spre adopție nu se încadrează în ce te roagă prin întrebare, vrea un răspuns bazat pe cerința ei prezentă.

| a răspuns (pentru Trustmotorcy):

Bun, inteleg dar este c am mare cîinele

| a răspuns (pentru Trustmotorcy):

Dvs sunte ti fată sau baiat? Multumesc

| explică (pentru CristiDinBucuresti):

Inteleg ce vrei sa spui dar am catelusa de cand era puiuț mic
Am adoptato de la un crescător care se purta destul de urat cu puiuti si in orasul in care stau nu prea sunt case cu idea de a o Da in adopție nu prea imi priește deoarece eu cat si ea am format o relație caine-om foarte strânsă

| a răspuns:

Rasa asta de cîine este de luptă ce sa faci cu el in apartament, va omoară, dul la țară sa omoare găinile. Ăsta nu este cîine de tinut in apartament, mai bine i ati un pisoi care se ingrijeste mai usor decat un cîine ca ăsta agresiv.

| explică (pentru anonim_4396):

Am mai auzit prostia asta ca caini cane corso sunt de luptă, da si eu am crezut chestia asta si poate dar caini in general se iau dupa comportamentul stăpânului.
Sa iti dau un exemplu daca esti agresiv cu cainele e adevarat ca te poate distruge... dar ea deja mi-a luat comportamentul di eu ma port frumos cu ea